НЕ .....анисе няма право да си наема или да се консултира с адвокат ...... така каза форумният спец ........ и понеже няма тва право и не познава кт трябва от ЦСКА да са му подшушнали да разтрогне ....мда .... случаят е решен ..... нелевскарят отново реши случаят за отрицателно време ............... респект
П.П. някой да има телефона на дикоф да му съобщя тази радостна новина ......
НАПРЕД АРМЕЙСКИ ЛЪВОВЕ
Всичко за случая с Анисе.
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- B__A__N__DA__TA
Re: Всичко за случая с Анисе.
Кашчей написа:B__A__N__DA__TA написа:vaskonti написа:Може ли отново да ти припомня, че не е забранено мениджърите да търсят по-добри условия за клиентите си по всяко време на денонощието и годината?
Той трябва да пита, нищо че може и да се опита да помисли
Като те гледам, направо ти пуши главата от мислене
Пушека който виждаш е от..клавиатурата ти,писател
[offtopic]ЗАТВАРЯЙ ВРАТАТА !!![/offtopic]
Ето цялото изказване: Според юристът на ЦСКА Радостин Василев мадагаскарският нападател е бил собственост на бургаския клуб с нередовен договор.
"Черноморец", в нарушение на член 11 и 12 от правилника за статута и трансфера на футболисти на Българския футболен съюз, вместо да сключи срочен трудов договор със своя служител, сключва договор на основание член 70 с изпитателен срок от шест месеца в полза на работодателя", заяви пред bTV Василев."В този шестмесечен срок "Черноморец" е можел да освободи играча по всяко време, без да му дължи обезщетение или обяснение. Точно затова работникът се възползва и прекратява договора си по общия ред с три заплати обезщетение за клуба", обясни той.
Този тип договори обаче са забранени от ФИФА и от БФС, защото се нарушава основният принцип във футболната етика – за стабилност на контракта.
"Той е играл през цялото време с нередовна картотека. Не знам защо футболният съюз е позволил да играе с договор, който не е позволен във футбола. Сега всички отбори, които са играли срещу "Черноморец" в двубоите с участието на Анисе, могат да поискат служебна победа", заяви юристът.
От ЦСКА обмислят да съдят бургаския клуб за изнасяне на лични данни в публичното пространство и отправяне на обидни квалификации. Спортно-техническата комисия ще се произнесе по казуса, след като излезе становището на юристите на БФС.
"След като нашите отношение с "Черноморец" винаги минават през някаква съдебна инстанция, те не могат да очакват какъвто и да било сантимент от нас", завърши Василев.
"Черноморец", в нарушение на член 11 и 12 от правилника за статута и трансфера на футболисти на Българския футболен съюз, вместо да сключи срочен трудов договор със своя служител, сключва договор на основание член 70 с изпитателен срок от шест месеца в полза на работодателя", заяви пред bTV Василев."В този шестмесечен срок "Черноморец" е можел да освободи играча по всяко време, без да му дължи обезщетение или обяснение. Точно затова работникът се възползва и прекратява договора си по общия ред с три заплати обезщетение за клуба", обясни той.
Този тип договори обаче са забранени от ФИФА и от БФС, защото се нарушава основният принцип във футболната етика – за стабилност на контракта.
"Той е играл през цялото време с нередовна картотека. Не знам защо футболният съюз е позволил да играе с договор, който не е позволен във футбола. Сега всички отбори, които са играли срещу "Черноморец" в двубоите с участието на Анисе, могат да поискат служебна победа", заяви юристът.
От ЦСКА обмислят да съдят бургаския клуб за изнасяне на лични данни в публичното пространство и отправяне на обидни квалификации. Спортно-техническата комисия ще се произнесе по казуса, след като излезе становището на юристите на БФС.
"След като нашите отношение с "Черноморец" винаги минават през някаква съдебна инстанция, те не могат да очакват какъвто и да било сантимент от нас", завърши Василев.
Към горните двама:
Вие дори и за миг не приемате, че от ЦСКА може да са виновни (както и аз не приемам, че са невинни, но имам повече поводи от вас, за да го правя).Нямало било срок-естествено, че няма.Просто Анисе на 18-и вечерта си взема документите от Бургас, и без изобщо да е преговарял с ЦСКА, на 19-и подписва договор.Дали е предварителен или не.. никой, освен у нас не представя играч, за сигурно попълнение, с предварителен договор.Кой от вас двамата -Васконти и мсм, ще подпише договор, без изобщо да е разговарял преди това с евентуалните си бъдещи шефове, просто на честна дума.
Вие дори и за миг не приемате, че от ЦСКА може да са виновни (както и аз не приемам, че са невинни, но имам повече поводи от вас, за да го правя).Нямало било срок-естествено, че няма.Просто Анисе на 18-и вечерта си взема документите от Бургас, и без изобщо да е преговарял с ЦСКА, на 19-и подписва договор.Дали е предварителен или не.. никой, освен у нас не представя играч, за сигурно попълнение, с предварителен договор.Кой от вас двамата -Васконти и мсм, ще подпише договор, без изобщо да е разговарял преди това с евентуалните си бъдещи шефове, просто на честна дума.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Кашчей написа:Към горните двама:
Само мога да ти кажа , че в момента съм на работа без договор. Ей така на честна дума. Плащат ми редовно и нямам претенции. Значи може!!! А със шефовете даже не съм и разговарял. Просто знаят , че работя при тях!
Последна промяна от msm на 27 яну 2012 21:48, променено общо 1 път.
Може ли пак да ти напомня, че играчът си има мениджър и той се грижи за тези неща? Този мениджър знае прекрасно при какви условия клиентът му ще подпише. На практика единственото съществено нещо е заплатата - на теория пълно съгласие може да се получи за по-малко от минута, на практика 2-3 минути е напълно реално време, особено когато не се преговаря за заплатата на Рууни, а на.... някой от Мадагаскар.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
Как да приемем , че са виновни, като фактите говорят обратното ( а не поводите). Да Анисе е прекратил договора си защото е знаел, че има оферта от ЦСКА , но тя му е представена от неговия мениджър. Обяснени са му условията, както и всичко останало, като е трябвало само да има документ, че е свободен агент. Той лично не е , а и няма нужда да разговаря с Титаните, след като е доволен от представените му от мениджъра условия. Взима си документите, отива в ЦСКА преглеждат дали всичко е по споразумение и се подписва. Колко време отнема?
- Искам си Акаунта
RED 1948 написа:Проблема на Черноморец е че са скючили трудов договор по Чл.70 ал1 и ал.2,това е договор със срок за изпитване,който не може да бъде повече от 6-месеца.А в договора са написали 3 години,това са пълни глупости,юристи ли нямат в клуба,що ли?Договора е трябвало да бъде сключен по Чл.70 ал.1 и ал.2 във връзка с Чл.67 ал.1 т.1 и тогава договора става вече и временен.Това и 5-разреден счетоводител ще ви го каже,явно не се чете КТ.
Специално за теб и всички които продължават да повтарят за чл. 67 и чл. 68 , ще го пускам от време навреме .
Предложения ми трудов договор е срочен и не е по общия ред на КТ . Притесняват ме няколко момента
Започва така :
Днес .... в гр. ... на основание чл. 70 , ал. 1 и ал. 2 от КТ се сключи настоящия договор между ; ...
И чак по надолу се уточнява срока на договора :
II СРОК НА ДОГОВОРА
II.1. Настоящия договор се сключва за срок от 3 (три) години и влиза в сила от ...... Договора се прекратява след изтичането му на ...... В договора има и клаузи регламентиращи реда по прекратяването му и неустойки от моя страна ако реша да го прекратя едностранно .
Попитах защо основанието по чл. 70 не е вързано с чл.68 .Отговориха ми , че след като има изрична клауза упоменаваща срока на договора , това не е необходимо . Въпроса ми е - това вярно ли е и дали липсата на изрично вписан чл. 68 поражда правни последици .Договора ще бъде подписан пред нотариус ( изискване на фирмата )
Ако на по късен етап реша да прекратя едностранно договора по чл326 , това възможно ли е и какви ще са последиците от клаузите регламентиращи реда на прекратяване .
Въпрос
Отговор от ... : Не е необходимо изрично да е посочен чл. 68 от КТ, ако договорът е написан както сте цитирали. Неустойките по прекратяване на трудов договор са изрично предвидени в Кодекса на труда и не могат да бъдат завишавани при никакви условия.
Който си е направил труда да прочете договора на Анисе с Черноморец , неминуемо ще забележи общите неща .
vaskonti написа:Кашчей написа:Към горните двама:
Може ли пак да ти напомня, че играчът си има мениджър и той се грижи за тези неща? Този мениджър знае прекрасно при какви условия клиентът му ще подпише. На практика единственото съществено нещо е заплатата - на теория пълно съгласие може да се получи за по-малко от минута, на практика 2-3 минути е напълно реално време, особено когато не се преговаря за заплатата на Рууни, а на.... някой от Мадагаскар.
И никой не чете договора, съпътстващите клаузи, които могат да са заробващи?Просто, договорът е предложен от ЦСКА, което го прави по презумпция отличен и нито се чете, нито се обсъжда между играч и менижър?!?
С тия изцепки, на ЦСКА и бълха ни бих продал, ако плащането не е кеш, в момента на сключване на договора!
ПП-Платини затова не е продаден досега-договорът е много неудобен за титаните.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
msm написа:Кашчей написа:Към горните двама:
Как да приемем , че са виновни, като фактите говорят обратното ( а не поводите). Да Анисе е прекратил договора си защото е знаел, че има оферта от ЦСКА , но тя му е представена от неговия мениджър. Обяснени са му условията, както и всичко останало, като е трябвало само да има документ, че е свободен агент. Той лично не е , а и няма нужда да разговаря с Титаните, след като е доволен от представените му от мениджъра условия. Взима си документите, отива в ЦСКА преглеждат дали всичко е по споразумение и се подписва. Колко време отнема?
А предложените на мениджъра условия, преди разтрогването ли са, или след него?Ако са преди него, това не е ли подбудителство към едностранно разтрогване?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":