Зимни трансфери в ЦСКА 2011-2012г.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Зимни трансфери в ЦСКА 2011-2012г.

Мнениеот Tommi » 23 яну 2012 22:55

Няма лошо, взимайте Присо и Анеси. ;) Но ми е интересно дали ще махнете двама чужденци (от Платини, Мораеш и Адемар), или наистина сте извадили български паспорти на Платини и Мораеш, както пишеше в медиите преди време, което е направо скандално. :?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 23 яну 2012 22:58

vaskonti написа:Разбира се, че всеки договор може да бъде прекратен едностранно - с предизвестие.

Т.е,всеки играч,от всеки клуб,по всяко време,може да си "грабне шапката",стига да пусне предизвестие.Правилно ли съм разбрал?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 23 яну 2012 23:01

blue avalanche написа:
vaskonti написа:Разбира се, че всеки договор може да бъде прекратен едностранно - с предизвестие.

Т.е,всеки играч,от всеки клуб,по всяко време,може да си "грабне шапката",стига да пусне предизвестие.Правилно ли съм разбрал?

В трудовия кодекс няма специален раздел за футболистите. Те също са работници на служба при работодателя си. А тоя кодекс предвижда възможност за двете страни да разтрогнат. Това е по принцип и ако нещо друго не е изрично упоменато в трудовия договор. Ти абсолютно ли си сигурен и съвсем наясно ли си какво пише в договора на Анисе?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 23 яну 2012 23:06

vaskonti написа:
blue avalanche написа:

В трудовия кодекс няма специален раздел за футболистите. Те също са работници на служба при работодателя си. А тоя кодекс предвижда възможност за двете страни да разтрогнат. Това е по принцип и ако нещо друго не е изрично упоменато в трудовия договор. Ти абсолютно ли си сигурен и съвсем наясно ли си какво пише в договора на Анисе?

Не съм наясно и затова се "образовам"!Следващ въпрос:
След като всеки и по всяко време(след като е изпил предната вечер 1 кило ракия,например) решава,че може да си тръгне,защо ги подписват тези договори за 1,2,3 години?Защо слагат в тях някакви "освобождаващи суми",трансферни проценти и т.н.?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 23 яну 2012 23:09

Да не ме питаш какъв е смисълът от трудовите договори? Или може би ме питаш какъв е смисълът да се дава възможност на един работник да напусне с нормално предизвестие и без да е длъжен да даде смислено обяснение на работодателя?
Не ме питай, не аз създавам законите.
[/center]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 23 яну 2012 23:14

vaskonti написа:
blue avalanche написа:

Да. Обаче има една подробност. При футболистите специално, договорите винаги (или почти винаги) имат някои клаузи, което ги прави малко по-различни от договорите на медицинските сестри, примерно. Тоест, те парафират за Х години. Тук е тънкият момент: Играчите освен продължителност и месечно възнаграждение, подписват и клаузи за разтрогване. С други думи, ако играчът реши да стане дърводелец и да си прекрати договора ей така, ще трябва да плати У суха пара на клуба си. И обратното. И явно тук е деликатният момент :roll: Как така другаря футбалер си вдига така рязко чукалата от Черноморец, и как аджеба Херо е толкова възмутен. Този казус е, и ще е интересен.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 23 яну 2012 23:16

vaskonti написа:Да не ме питаш какъв е смисълът от трудовите договори? Или може би ме питаш какъв е смисълът да се дава възможност на един работник да напусне с нормално предизвестие и без да е длъжен да даде смислено обяснение на работодателя?
Не ме питай, не аз създавам законите.

Защо "работодателят" Левски просто не "уволни" Арш и Христов,например,а се мъчи да им търси отбори?Или дългоконтузеният Симонович,навремето?Или Ил.Стоянов?
А,може би,"работодателят" няма права в тези договори? :o
ПП.Нали не си мислиш,че трудовото възнаграждение на футболиста/работник не зависи от продължителността на договора?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 23 яну 2012 23:18

А ти правиш ли разлика между уволнение и освобождаване/напускане с предизвестие?
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 23 яну 2012 23:20

Български футболен съюз, "Правилник за статута и трансферите на футболистите":

Чл. 41. (1) Договор между футболист-професионалист и футболен клуб може да се прекрати само:
1. с изтичането на срока на договора или
2. по взаимно съгласие.

Чл. 42. (1) Договор или състезателни права могат да бъдат прекратени предсрочно от всяка от страните по него, без налагане на спортни санкции, когато е налице основателна причина.
(2) Основателната причина е следствие от нарушаване на договора от едната или от двете страни и се установява конкретно за всеки отделен случай.
(3) Футболистът-професионалист може да прекрати предсрочно договора (състезателните права) по основателна причина, когато футболният клуб допусне неплащане на поне две последователни месечни възнаграждения след определената дата за плащане или системно нарушава договора.

Чл. 43. Сключен договор или упражняване на състезателни права не може едностранно да се прекрати по време на сезона.

Чл. 44. В случаите, когато договор или състезателни права бъдат прекратени предсрочно от футболист-професионалист без основателна причина, футболистът-професионалист е длъжен да заплати обезщетение на футболния клуб. Когато страните не са определили или не постигнат съгласие по размера на обезщетението, спорът по определяне на неговия размер се решава от АСБФС.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 23 яну 2012 23:22

vaskonti написа:А ти правиш ли разлика между уволнение и освобождаване/напускане с предизвестие?

Нали се позоваваш на Кодекса на труда?Там не пише ли за "уволнения? :?

Върни се в “Архив”