Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
vaskonti написа:Разбира се, че всеки договор може да бъде прекратен едностранно - с предизвестие.
blue avalanche написа:vaskonti написа:Разбира се, че всеки договор може да бъде прекратен едностранно - с предизвестие.
Т.е,всеки играч,от всеки клуб,по всяко време,може да си "грабне шапката",стига да пусне предизвестие.Правилно ли съм разбрал?
vaskonti написа:blue avalanche написа:vaskonti написа:Разбира се, че всеки договор може да бъде прекратен едностранно - с предизвестие.
Т.е,всеки играч,от всеки клуб,по всяко време,може да си "грабне шапката",стига да пусне предизвестие.Правилно ли съм разбрал?
В трудовия кодекс няма специален раздел за футболистите. Те също са работници на служба при работодателя си. А тоя кодекс предвижда възможност за двете страни да разтрогнат. Това е по принцип и ако нещо друго не е изрично упоменато в трудовия договор. Ти абсолютно ли си сигурен и съвсем наясно ли си какво пише в договора на Анисе?
vaskonti написа:blue avalanche написа:vaskonti написа:Разбира се, че всеки договор може да бъде прекратен едностранно - с предизвестие.
В трудовия кодекс няма специален раздел за футболистите. Те също са работници на служба при работодателя си. А тоя кодекс предвижда възможност за двете страни да разтрогнат. Това е по принцип и ако нещо друго не е изрично упоменато в трудовия договор. Ти абсолютно ли си сигурен и съвсем наясно ли си какво пише в договора на Анисе?
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
vaskonti написа:Да не ме питаш какъв е смисълът от трудовите договори? Или може би ме питаш какъв е смисълът да се дава възможност на един работник да напусне с нормално предизвестие и без да е длъжен да даде смислено обяснение на работодателя?
Не ме питай, не аз създавам законите.
Чл. 41. (1) Договор между футболист-професионалист и футболен клуб може да се прекрати само:
1. с изтичането на срока на договора или
2. по взаимно съгласие.
Чл. 42. (1) Договор или състезателни права могат да бъдат прекратени предсрочно от всяка от страните по него, без налагане на спортни санкции, когато е налице основателна причина.
(2) Основателната причина е следствие от нарушаване на договора от едната или от двете страни и се установява конкретно за всеки отделен случай.
(3) Футболистът-професионалист може да прекрати предсрочно договора (състезателните права) по основателна причина, когато футболният клуб допусне неплащане на поне две последователни месечни възнаграждения след определената дата за плащане или системно нарушава договора.
Чл. 43. Сключен договор или упражняване на състезателни права не може едностранно да се прекрати по време на сезона.
Чл. 44. В случаите, когато договор или състезателни права бъдат прекратени предсрочно от футболист-професионалист без основателна причина, футболистът-професионалист е длъжен да заплати обезщетение на футболния клуб. Когато страните не са определили или не постигнат съгласие по размера на обезщетението, спорът по определяне на неговия размер се решава от АСБФС.
vaskonti написа:А ти правиш ли разлика между уволнение и освобождаване/напускане с предизвестие?
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост