История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 02 яну 2012 22:32

Изображение Изображение
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 02 яну 2012 22:35

Изображение
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 03 яну 2012 09:27

Изображение ... Изображение .... Изображение

orion
Контакти:

Мнениеот orion » 03 яну 2012 11:07

ntodorov написа:Давайте момчета. Хубави снимки. Е-еееееееееех, времена. Гледах първите снимки на Орион и си спомням за началото на 90-те. И тогава имахме много симпатично отборче. Отбора с раираните синьо-бели екипи беше тима ни от сезон 90-91 год, ако се не лъжа. Помните ли този сезон , когато "спонсор" (силно казано за ония години) ни беше Red Lion. Имахме много красиви сини екипи, които бяха с по-светли нюанси наподобяващи вълни...От времето на Тома Томов - това помня най -вече...Не е било случайно - 20 години по-късно Тома-та е и дизайнер и собственик на фирма за производство на спортна екипировка Тоmy.
[offtopic]Лека им пръст на Моравов и Ивайло Коцев, които бяха част от Черноморец. Спомних си за тях от снимките. Отидоха си без време от този свят.[/offtopic]

С раираните екипи е сезон 92-93.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 03 яну 2012 11:55

orion написа:
ntodorov написа:Давайте момчета. Хубави снимки. Е-еееееееееех, времена. Гледах първите снимки на Орион и си спомням за началото на 90-те. И тогава имахме много симпатично отборче. Отбора с раираните синьо-бели екипи беше тима ни от сезон 90-91 год, ако се не лъжа. Помните ли този сезон , когато "спонсор" (силно казано за ония години) ни беше Red Lion. Имахме много красиви сини екипи, които бяха с по-светли нюанси наподобяващи вълни...От времето на Тома Томов - това помня най -вече...Не е било случайно - 20 години по-късно Тома-та е и дизайнер и собственик на фирма за производство на спортна екипировка Тоmy.
[offtopic]Лека им пръст на Моравов и Ивайло Коцев, които бяха част от Черноморец. Спомних си за тях от снимките. Отидоха си без време от този свят.[/offtopic]

С раираните екипи е сезон 92-93.

Да. Сигурно е така...Но, кога Л. Шейтанов и Чилибонов отидоха в Добрич ? Останал съм с впечатлението, че 92-93 вече бяха там.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 04 яну 2012 12:14

Не е съвсем по темата, но понеже пишем за история на Бургаския футбол и създаваме такава искам да вметна:
На 30.12.2011 г. бях на традиционна среща с моите авери. Среща, с която по традиция изпращаме и посрещаме старите и нови години. Та. Понеже сме си аверчета от мнооого години никога не сме се интересували и не си говорим в детайли за същината на работата ни и проблемите ни свързани с това. Знаем, че еди кой си е шофьор, еди кой си - пожарникар, еди кой си - банков някакъв си, еди кой си - воден си нещо и толкоЗ. Останах обаче изненадан, когато разбрах, че един от всичките сред нас "еди кой" си е близко до благодетелите на Нефтохимик ... Та: разбрах за това, което се мисли и, за което наистина се умувало, а именно за изграждането на нов стадион в Бургас. Идвали са инвеститори и са харесали терен/и...единия е в Манхатън ( както си представяхме с Конан ), дори местенцето е същото - нещо, като неизживяно дежа ву/ю...Естествено още нищо не е ясно, а и параметрите на взаимни интереси ще бъдат оформени с цената на много време( най-вероятно). Аз съм щастлив от тези факти и съм убеден, че в Бургас е нужно само желание и елиминиране на всички лични интереси за да се случват подобни "чудеса", които хората в други БГ градове могат само да сънуват...На Дизел и другите момчета - хард фенове на Нафтата ще напомня една стара и зряла БГ поговорка: "Всяко зло за добро",а аз имам един подпис в един друг форум: "Никога не знаем, какво печелим, когато губим и, какво губим, когато печелим"...За това - усмихвайте се. Всички.
[offtopic]Природата ми е такава, че се радвам само на истински и свършени неща. Осъзнавам, че написаното по-горе от мен е само част от многото и все още нереализирани проекти и...мечти, но осъзнавам и факта, че фес-а се върти според интереса, а него ( интереса) вече го има.[/offtopic]

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 04 яну 2012 12:22

Като видях линковете за ФК Мастер ще ви кажа 2 неща - вижте колко местни "легенди" има там :) И второто - Павел Царев, президент, предиздент! :mrgreen:
Нейчо, Нафтата да идват на Лазур, а Черноморец в Акациите, това искам аз, другите неща са чесане на езиците само...
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 04 яну 2012 12:37

Нейчо, Нафтата да идват на Лазур, а Черноморец в Акациите, това искам аз, другите неща са чесане на езиците само...

Така е Тоше, но оня ден видях стадион Черноморец в цялата му "прелест". Това бившо "съоръжение" трябва да се събори и да се изгради отново. Занемарено е тотално и престъпно. За мен по-вероятно е Нафтата да си направят стадион отколкото да се върне старото статукво...за съжаление де.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 04 яну 2012 12:41

ntodorov написа:

Така е Тоше, но оня ден видях стадион Черноморец в цялата му "прелест". Това бившо "съоръжение" трябва да се събори и да се изгради отново. Занемарено е тотално и престъпно. За мен по-вероятно е Нафтата да си направят стадион отколкото да се върне старото статукво...за съжаление де.

И аз мен е отчасти така, но някак си вътрешно не искам. Черноморец и Нефтохимик по местата си и ние и на двата стадиона на мачове от "А" група :)
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 04 яну 2012 16:23

Такаааа, не знам кога ще стане и дали въобще ще се започне такъв проект за нов стадион на Нафтата..... Истината е, че става въпрос за много пари. На този етап не вярвам, че може да се случи :(
Имам една друга интересна новина, обаче - Нафтата влизат в А група от следващия сезон. Това е ултиматум! В момента се прави спешна и без много пестене на средства селекция за пролетния полусезон. Ръководството вече се е договорило със Събев мачовете да се играят на "Лазур"! :) :) :)
По принцип съм скептик относно новини хвърчащи из пространството, но на източникът, който ми довери тази информация, просто вярвам на 100% :)
Така че Ботев и Етър да му мислят.... кой ще ни отстъпва мястото си :mrgreen:

Върни се в “Черноморец”