Авалокитешвара написа:Мегъне, не говори за неща, за които не си чел много-много, защото се излагаш. Аристотел е живял преди приблизително 2400 години, а не 3500. Второ, никой не му се е присмял. Трето, вавилонци, шумери, египтяни са знаели много преди елините, че Земята е кръгла. Четвърто, във връзка с първото искам да ти кажа, че Аристотел се е изказвал за немалко неща, за които не е бил прав (разбира се, не защото е глупав, а защото примитивните технологии не са позволявали по-задълбочен поглед върху нещата), но поколения наред са вярвали в неговата гледна точка, само защото се е казвал Аристотел. В частност, той е оспорил атомния строеж на телата, предложен от Демокрит. Пето, никой не е обявил Айнщайн за луд - пак твои измишльотини. Шесто, той не е преобърнал светът на физиката - той просто е създал заедно с други велики физици нова физика - квантовата.
Ок, обърках за Аристотел с 1000 години, моя грешка (не е клавиатурна). Никой не му се бил присмял... ок, само че нито ти, нито аз сме живели по това, а това, което аз съм чел, е че отначало Аристотел са го сметнали за луд, че "си е загубил ума" - това беше изпозлваният израз. Никой не бил обявил Айнщайн за луд? Доооообре! Нали ти е ясно, че 1905-а година, когато Айнщайн публикува своята теория никой не я приема насериозно и всички му се присмиват. Единственият човек, който на мига го подкрепя е Макс Планк, всички останали физици по онова време се изказват против Айнщайн и неговата теория на относителността! И да, създаването на квантовата физика тотално е преобърнал света на физиката, ФАКТ!