Примера дивисион vs Висшата Лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Re: Примера дивисион vs Висшата Лига

Мнениеот Karsa Orlong » 16 дек 2011 22:28

megan fox написа:Просто ме познават достатъчно добре и знаят, че нямам нужда от помощ. ;) Мога сам да се справя с всички ви. ;) :twisted: Е виж, преди няколко дена, когато спорех с Алекс и се изнесох от темата, защото щеше да ми е по-интересно да споря с радиото, отколкото с него, се появи Ривалдо10 да защити тезата ми и честта на Примера. ;)

П.П. Айде аз изчезвам ;)

Или пък и във вашите си там теми се държиш така и не считат, че заслужаваш да се застъпват за теб. 15 000 мнения за няма и 2 години едва ли се трупат само с дълбоко аргументирани изказвания ;)

Awesome
Контакти:

Мнениеот Awesome » 16 дек 2011 22:41

THE G.A.M.E написа:Добре де ...
Аз познавам доста неутрални фенове на футбола, които от "Примера" гледат само мачовете на Реал и Барса ...
Защото по думите им- "От останалите отбори и мачове, няма кой знае какво интересно да се види".

Същевременно не пропускат по няколко мача от кръг на Висшата лига и "Бундеслигата" ...
Ами, какво има да се коментира ?
Нима не е истина това, че в Испания само в мачовете на Реал и Барса може да се види нещо интересно ?

Колко и да са силни двата испански тима, и мега силни да са , немогат да компенсират безитересноста на останалите тимове в "Ла Лига".

:idea: Чудя се как още не е приключил този спор...
Победителят, с огромна преднина е ясен - и да, фокс, не е Примера Изображение
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 16 дек 2011 22:49

Toва, че гледат масово Бундеслигата и Висшата лига означава, че тези които ги гледат са част от нисшата прослойка в обществото.

Awesome
Контакти:

Мнениеот Awesome » 16 дек 2011 23:04

Alexx написа:Toва, че гледат масово Бундеслигата и Висшата лига означава, че тези които ги гледат са част от нисшата прослойка в обществото.

И слушат чалга :lol:
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 16 дек 2011 23:31

megan fox написа:
Karsa Orlong написа:
megan fox написа:Ами да кажеш истината... не виждам нищо НЕобективно в това...

Принципно е така, но в това клипче не виждам някой да казва истината :lol:

Това е твоето мнение, но това не означава, че е вярно! :twisted: :twisted: :twisted:

Нека ти дам няколко примера:

Преди 3500 години всички са смятали, че Земята е плоска, но се появил един човек на име Аристотел, който случайно наблюдявал сянката на Земята върху Луната по време на едно Лунно затъмнение и казал, че Земята не е плоска, а е кръгла! Всички му се присмели, но кой се е оказал прав? Аристотел или всички останали?

Само до преди няколко века всички са смятали, че Земята е център на Вселената и че всичко се върти около нея, но се появил един човек на име Галилей и казал, че това не е вярно. Обявили го за луд, за еретик, преследвала го Светата инквизиция и са искали да го изгорят на клада. Кой се е оказал прав? Галилей или всички останали?

В началото на миналият век един блестящ физик на име Айнщайн създал теорията на относителността, с което тотално преобърнал познатата към онзи момент физика с краката нагоре! Отначало всички му се присмели и го обявили за луд..., а как е днес?

Мога да давам още такива примери. ;) На кратко казано, това, че феновете на ВЛ уж сте повече и че смятате вашето любимо първенство за най-добро няма никакво значение, защото то не е! И дори и сега такива думи да звучат като ерес това нищо не означава, защото в крайна сметка най-важното е, че не са, дори и само аз да вярвам в противното! А не съм само аз! ;)
Вие грешите, аз съм прав, точка по въпроса. :twisted: :twisted: :twisted:

Мегъне, не говори за неща, за които не си чел много-много, защото се излагаш. Аристотел е живял преди приблизително 2400 години, а не 3500. Второ, никой не му се е присмял. Трето, вавилонци, шумери, египтяни са знаели много преди елините, че Земята е кръгла. Четвърто, във връзка с първото искам да ти кажа, че Аристотел се е изказвал за немалко неща, за които не е бил прав (разбира се, не защото е глупав, а защото примитивните технологии не са позволявали по-задълбочен поглед върху нещата), но поколения наред са вярвали в неговата гледна точка, само защото се е казвал Аристотел. В частност, той е оспорил атомния строеж на телата, предложен от Демокрит. Пето, никой не е обявил Айнщайн за луд - пак твои измишльотини. Шесто, той не е преобърнал светът на физиката - той просто е създал заедно с други велики физици нова физика - квантовата.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 17 дек 2011 01:07

Седмо - не виждам какво общо има между Аристотел и Висшата Лига :?
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 17 дек 2011 15:32

THE G.A.M.E написа:Добре де ...
Аз познавам доста неутрални фенове на футбола, които от "Примера" гледат само мачовете на Реал и Барса ...
Защото по думите им- "От останалите отбори и мачове, няма кой знае какво интересно да се види".

Същевременно не пропускат по няколко мача от кръг на Висшата лига и "Бундеслигата" ...
Ами, какво има да се коментира ?
Нима не е истина това, че в Испания само в мачовете на Реал и Барса може да се види нещо интересно ?

Колко и да са силни двата испански тима, и мега силни да са , немогат да компенсират безитересноста на останалите тимове в "Ла Лига".

Игра, същото мога да кажа за мои познати фенове на МЮ, които от ВЛ гледат само мачовете на МЮ, а през останалото време гледат само Примера!

И не, не само Реал и Барса предлагат нещо интересно. Почти всеки мач на Сан Мамес е интересен, дербита като Атлетик - Сосиедад; Севиля-Бетис; Депортиво - Селта (за нещастие Галисийското дерби в момента се играе в Сегунда); пък дори и дербито на опашкарите от Мадрид Райо - Хетафе са далеч по-интересни от 90% от английските мачове и в тях може да се види много повече футбол, а не едно бясно тичане подир топката; ръгане с лакти и квото може, ритане с топка и без топка - какво футболно има в това?! По-добре да си пусна да гледам корида, отколкото мач от ВЛ! В коридата ще има по-малко насилие, отколкото на мач от ВЛ!!! Ако ви се гледат груби изпълнения... пуснете си ММА, К1, бокс, кикбокс... там поне няма да ви лъжат, че това, което се показва е футбол!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 17 дек 2011 15:35

Аз също не харесвам чобаненето на топката и дърварската игра, в Бундеслигата се играе най-привлекателният футбол, но все пак всяка футболна сила си има свой стил...Италианците да не би да ги е срам от катеначото при положение, че имат 4 световни титли :?
Последна промяна от PIMP на 11 яну 2012 20:29, променено общо 1 път.
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 17 дек 2011 15:38

Авалокитешвара написа:Мегъне, не говори за неща, за които не си чел много-много, защото се излагаш. Аристотел е живял преди приблизително 2400 години, а не 3500. Второ, никой не му се е присмял. Трето, вавилонци, шумери, египтяни са знаели много преди елините, че Земята е кръгла. Четвърто, във връзка с първото искам да ти кажа, че Аристотел се е изказвал за немалко неща, за които не е бил прав (разбира се, не защото е глупав, а защото примитивните технологии не са позволявали по-задълбочен поглед върху нещата), но поколения наред са вярвали в неговата гледна точка, само защото се е казвал Аристотел. В частност, той е оспорил атомния строеж на телата, предложен от Демокрит. Пето, никой не е обявил Айнщайн за луд - пак твои измишльотини. Шесто, той не е преобърнал светът на физиката - той просто е създал заедно с други велики физици нова физика - квантовата.

Ок, обърках за Аристотел с 1000 години, моя грешка (не е клавиатурна). Никой не му се бил присмял... ок, само че нито ти, нито аз сме живели по това, а това, което аз съм чел, е че отначало Аристотел са го сметнали за луд, че "си е загубил ума" - това беше изпозлваният израз. Никой не бил обявил Айнщайн за луд? Доооообре! Нали ти е ясно, че 1905-а година, когато Айнщайн публикува своята теория никой не я приема насериозно и всички му се присмиват. Единственият човек, който на мига го подкрепя е Макс Планк, всички останали физици по онова време се изказват против Айнщайн и неговата теория на относителността! И да, създаването на квантовата физика тотално е преобърнал света на физиката, ФАКТ! ;)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 17 дек 2011 15:42

PIMP написа:Аз също не харесвам чобаненето на топката и дърварската игра, в Примера и Бундеслигата се играе най-привлекателният футбол, но все пак всяка футболна сила си има свой стил...Италианците да не би да ги е срам от катеначото при положение, че имат 4 световни титли :?

Катеначото е футболна стратегия, докато английският чобански футбол в безцелните опити да се спука топката от ритане, да се наритат колкото се може повече противникови играчи и да нанесеш колкото се може повече удари с лакти при единоборствата за висока топка няма нищо стратегическо! Футбола е игра на голове, а катеначото е вид тактика да допуснеш колкото се може по-малко голове, но ръгането с лакти и ритането на поразия каква футболна стратегия е?

Върни се в “Футбол - Свят”