Историята на отбора на народа.
След това преминавате в “Левски”?
- При едно завръщане от чужбина на летището в София най-специално ме посрещнаха двама митничари. Казаха ми:
„Изобщо не мисли
да бягаш, защото
стреляме добре!”
Отведоха ме при хора от “Левски”. Там беше и Иван Вуцов. Те бяха добронамерени и ми показаха, че ме искат в отбора си. Аз знаех какво значи “Левски” и приех. Написах една молба и така се озовах в тима. Да, но тогава започна за мен белята. От ЦК на БКП ми забраниха да играя доживот. Заедно с Ради Здравков и Стойчо Младенов, които бяха подписали с ЦСКА. Не ми даваха нито да тренирам, нито дори да играя за кварталните отбори. Тяхното становище бе, че съм подписал неправомерно с “Левски”. Година и десет месеца продължиха мъките.
- Как се разреши проблемът?
- Един път при мен на „Герена” дойде Иван Славков, бог да го прости. Тогава той ми каза, че ледовете се топят и нещата ще се оправят. От ЦСКА бяха активни и спасиха Здравков и Младенов и аз покрай тях. Върнах се в “Левски” и заиграх в официалните мачове. Последният ми мач беше срещу Милан на 1/16- финал за КЕШ на "Герена" (0:2). Двубоят се игра през есента на 1988 година. Тогава в състава на „росонерите” блестяха Гулит, Ван Бастен и Рийкард. Двубоят за мен завърши в „Пирогов”, тъй като Рийкард ме удари тежко в главата. Зашиха ме с 8 шева. На следващия ден пътувах за Германия, където подписах с Майнц 05. След три дни пък дебютирах за тима срещу Ватеншайд. Тогава отбелязах и единственото попадение в мача.
Истината на един левскар
“Аз регистрирах търговската марка и емблемата през 1992 г. като вицепрезидент на ФК “Левски”, а сега съм президент на истинския клуб. Искам в този смисъл да ви кажа, че това, което се тиражира в медиите, няма нищо общо с истината. Г-н Батков никога не е бил президент и собственик на ФК “Левски”. Ние регистрирахме този клуб 1988 г., когато съставихме инициативен комитет за възстановяване на клуба. По документи аз се появявам като президент на клуба през 1994 г.”, допълни Петров, показвайки различни документи. “Сегашният “Левски” бе създаден от Държавна сигурност. Татяна Дончева го узакони, тъй като тогава тя беше прокурор в Софийския градски съд. Този отбор, който играе сега, е подмененият “Левски”. Това е нелегитимен клуб. Истинският “Левски” не играе никъде”, завърши Петров, който предостави и документи за създаването от ДС на сегашния “Левски”.
Известни личности управлявали или спонсорирали клуба
Иван Славков-Батето или на Тодор Живков зетя
ВИС 2 -чакат възкресението
М. Чорни- в момента е на почивка в Израел
Агент Тара и агент Николай-на работа
София -запад, потдържат го финансово с продажба на брашно
ЧЕСТИТО!!!