Сериалът е хубав ! Играта на българските артисти е отлична !
И преди имахме добро българско кино, радвам се, че се е запазило такова. Вижда се, че артистите ни са много по-добри от турските и латиноамериканските. Впечатлен съм, но не съм изненадан.
Хубаво е, че отново се правят български сериали.
Има неща в "7 часа разлика" , които ме дразнят обаче, защото НЕ отговарят на действителността. Не съответстват с реалния живот. Кои са те ? Ето част от тях:
1. Турчин няма как да върти бизнес с арменка ! Визирам бай Юнал и Агито. Арменският геноцид извършен от турците просто е превърнал тези два народа във взаимно непоносими.
2. Дъщеря на генерал от Държавна сигурност нямаше навремето как да бъде женена за син на дисидент ! Семейство Стефанакови са просто художествена измислица в този сериал.
3. Офицерите от КГБ, какъвто е Распутин никога не говорят против Русия и против службите. В сериала имаше и такъв момент. За мен нереалистичен.
4. Украинците и руснаците са представени в сериала като мафиоти и тъпаци. Далеч от истината и твърде много русофобско.
5. Кристално чисти и честни прокурори като Иван Иванов дошли от провинцията и заели висши постове единствено поради професионални качества в реалността НЯМА ! Този образ е идеализиран.Заслужава си да отбележим прекрасната игра на Калин Сърменов в ролята на Милото. Този труден за изиграване образ е представен фантастично от актьора.
Оценка за сериала 5+ по шестобалната.