Лондон - град в друго измерение...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Re: Лондон - град в друго измерение...

Мнениеот ntodorov » 15 окт 2011 22:20

Пичове... Е, аз не съм си "обрал" такъмите, като вас да си търся препитанието в Англия и Лондон в случая. И понеже имам глава на раменете си, акъл в нея и способности си изкарвам прилични пари тук, плащам си данъците в несъвършената ни родина и си позволявам да консумирам Лондон, като турист и бял човек...Вие, какво искате ? Да повярвам на вас, които явно сте отишли да робувате там ( въпреки, че един от вас обвини мен, като роб) или да вярвам на преживяното. И Хил ви го каза - всеки търси нещо различно и бас държа, че никой от вас не е видял нито един обект на моя интерес и разказ. Като не ви харесва темата и виждате нещата по друг начин давайте NEXT и продължавайте да проклинате съдбите си. :) Аз, какво трябва да направя, че вие сте усетили Лондон по друг начин. То и в секса има две страни - единия е отгоре - другия е отдолу. Кеф взаимен ? Трудна работа.
И за да продължа във вашия тон: Защо бре пичове не си намерихте добра работа в Лондон ? Аз също имам познати там и никой не се е върнал тук и не иска да се върне тук или, както е казал един отхвърлен идеолог: "Каквито способностите - такива и потребностите" ;) ...Ай със здраве. Напишете тема за гадостите на Лондон и аз да си сверя часовника. :)
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
WARrior
Контакти:

Мнениеот WARrior » 15 окт 2011 22:23

Alex написа:Нека всички ученици, които се давят в див национализъм, прочетат тая тема.....
Истината е, че и България можеше да е хубава държава, но ако ни нямаше нас - българите :/
Ако трябва да съм честен аз предпочитам севера, но на Англия и завиждам за 2 неща: футбола и културната /МУЗИКА, кино и т.н./ И хора, които знаят къде започва личното ти пространство, и не се бутат в него.......ааааа и страхотно време имат - само заради него бих живял там! (пък и англичанките - сини очи, светла кожа, тъмна коса :oops: )

Така- ако ни нямаше нас българите нямаше да има България :lol: :lol:
Времето им е ужасно,облаци,облаци от облаци слънцето не можеш да видиш
А пък англичанките не са нищо особено като цяло ,не знам какво си им харесал+това са и много големи кръшкачки...
СТЕНЛИ,НИЕ СМЕ С ТЕБ!

gamaun

Мнениеот gamaun » 15 окт 2011 22:24

ntodorov написа:Пичове... Е, аз не съм си "обрал" такъмите, като вас да си търся препитанието в Англия и Лондон в случая. И понеже имам глава на раменете си, акъл в нея и способности си изкарвам прилични пари тук, плащам си данъците в несъвършената ни родина и си позволявам да консумирам Лондон, като турист и бял човек...Вие, какво искате ? Да повярвам на вас, които явно сте отишли да робувате там ( въпреки, че един от вас обвини мен, като роб) или да вярвам на преживяното. И Хил ви го каза - всеки търси нещо различно и бас държа, че никой от вас не е видял нито един обект на моя интерес и разказ. Като не ви харесва темата и виждате нещата по друг начин давайте NEXT и продължавайте да проклинате съдбите си. :) Аз, какво трябва да направя, че вие сте усетили Лондон по друг начин. То и в секса има две страни - единия е отгоре - другия е отдолу. Кеф взаимен ? Трудна работа.
И за да продължа във вашия тон: Защо бре пичове не си намерихте добра работа в Лондон ? Аз също имам познати там и никой не се е върнал тук и не иска да се върне тук или, както е казал един отхвърлен идеолог: "Каквито способностите - такива и потребностите" ;) ...Ай със здраве. Напишете тема за гадостите на Лондон и аз да си сверя часовника. :)

Един познат белгиец твърдеше за България точно същите неща, които ти твърдиш за Лондон (дори не за цяла Великобритания).
Я по-добре на другата екскурзия прескочи до Бахамите, за да ни светнеш как са построили рая. А още по-добре първо поживей няколко години в толкова харесалия ти Лондон, а после иди където и да е из Европата, за да усетиш разликата.

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 15 окт 2011 22:35

gamaun написа:
Alex написа:Нека всички ученици, които се давят в див национализъм, прочетат тая тема.....
Истината е, че и България можеше да е хубава държава, но ако ни нямаше нас - българите :/
Ако трябва да съм честен аз предпочитам севера, но на Англия и завиждам за 2 неща: футбола и културната /МУЗИКА, кино и т.н./ И хора, които знаят къде започва личното ти пространство, и не се бутат в него.......ааааа и страхотно време имат - само заради него бих живял там! (пък и англичанките - сини очи, светла кожа, тъмна коса :oops: )

Да, няма да е никак зле да я прочетат цялата, а не само блудкавото подобие на пътеписче.
А за жените - англичанките, ако са чистокръвни, са измежду най-грозните в Европа - факт! Вероятно ще видиш и хубави жени в Лондон, но ще са все от славянски произход. Но пак според статистиката английското население на града малко по малко се изселва в по-спокойно кътчета, а мястото му се заема основно от жители на бившите колонии на много бившата свръхсила. Виж, на негърки, пакистанки и индийки ще се нагледаш до насита. Само не ти пожелавам да живееш в някой квартал, където те са мнозинство.

Не казвам, че славянките не са хубави... а и няма кво да се лъжем, че са доста лесни. Но определено има някои мнооооого готини жени по техните географски ширини. /сравни например Нина Добрев и Кийра Найтли/

Аз също не съм фен на мегаполисите и съм за изселването към по-спокойните места. Както и не мога да понасям въпросните малцинства, които спомена. /според мен, те много скоро ще ебат майката на западните народи и държавите ще си платят прескъпо за наливането на раб. ръка и т.н. от тези държави/. Дразнят ме и "равенството" на жените с мъжете и на етносите по между си, но на фона на всички предимства на Англия, мисля, че това е "приемливо" :)

пп само авторът не е прав за образованието. В Англия то може да е най-качествено, но е за по-заможните.... сравни цените с другите държави.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 15 окт 2011 22:37

gamaun, ти продължаваш да не вдяваш иглата. Поработи малко, припечели някой лев и отиди сам до Бахамите.
Мен не ме блазнят. И пак ти казвам, като не ти харесва написаното от мен давай NEXT. Живеем в различен свят и всеки си заслужава съдбата такава, каквато си я направил. Вкусовете и потребностите ни са различни, но аз пък каква вина трябва да имам за това :roll: ???

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 15 окт 2011 22:40

ntodorov написа:Пичове... Е, аз не съм си "обрал" такъмите, като вас да си търся препитанието в Англия и Лондон в случая. И понеже имам глава на раменете си, акъл в нея и способности си изкарвам прилични пари тук, плащам си данъците в несъвършената ни родина и си позволявам да консумирам Лондон, като турист и бял човек...

8-)

Изказваш се като самодоволен комплексар ! В България никой не е постигнал сам богатство. Знам как бяха дадени куфарите с пари на такива бизнесмени, какъвто вероятно си и ти.
Това, че критикувам Англия съвсем не означава, че съм бил бачкатор там. За праволинейните хора като теб обаче явно е така - щом критикуваш, значи си неуспял, а щом критикуваш САЩ или Англия значи си и комунист ! :lol:
Ами, не позна !
Нито съм неуспял, нито съм комунист !
Това обаче не ми пречи да виждам и да казвам истината. А тя е:
Англия е това, което е, благодарение на векове ограбване на други народи, включително и в ден днешен !
Стандартът (битието) определя съзнанието на англичаните. Редът изглеждащ за свободния човек като затвор е наложен доста по-късно, благодарение на богатството, а не е довел той до това богатство !
И понеже туристът веднага ни обвини, че предпочитаме кочина пред подредена държава с ред, ще си позволя да кажа, че на България се отрежда ролята пак на кочина, но с решетки и бодлива тел.
Лъжейки ни, че ще ни построят богат палат, всъщност ще ни оставят в кочината, но оградена вече с бодлива тел и решетки. А, пропуснах и камерите, с които ще ни наблюдават навсякъде ...
Такова бъдеще виждам аз за родината ни ...
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 15 окт 2011 22:42

Алекс. За образованието в Англия не съм писал нищо. Не съм запознат там, но знам, че ако нямам пари щерка ми след абитуриентския си бал ще остане у дома, а другарчето и ( образно казано) с ограничени умствени възможности, но с неограничени финансови ще продължи да учи. Към този момент у нас не се цени таланта и възможностите на децата - ценят се само парите на техните родители.

Потребителски аватар
DamonHill
Контакти:

Мнениеот DamonHill » 15 окт 2011 22:44

Добре, явно ще трябва да отговоря, не че ще убедя някой в нещо. Между другото 'туристчето' не ме обижда, допада ми даже, някъде бях чул някаква мисъл, че "Човек е наистина такъв, когато е напът"
Първо на Гамаум (ако бъркам името се извинявам - не е умишлено)

Значи за едно нещо си прав изобщо не го оспорвам - ако си българин, който работи там, никак няма да ти е лесно, нито за работата, нито за високите наеми и пр. Най-добрият ми приятел живее там от 4-5 години и преживявам всички трудности и неволи, с които се сблъсква. хората си пазят това, което имат от нас и други като нас. Ако вие бяхте на тяхното място щяхте ли да допуснете чужденци да подбиват високите ви заплати примерно. Да за нас е адски неприятно това, но ако се обърнем и погледнем от тяхната гледна точка, е ясно, че има защо да се пазят от хора като българите и циганите с бг паспорт, румънци, албанци и пр.
Друг важен фактор, който е минус е наистина невъобразимо огромната площ на този град. Само сравнете в гугъл мапс диаметъра на София и Лондон - разликата е в десетки пъти. Париж и Москва са близки като население, но отстъпват като площ, заради наличието на много квартали с жилищни блокове, каквито в Лондон почти няма. Средностатистическият лондончанин си живее в собствената къща. Та тази огромна площ предполага дълги пътувания, което си е сериозно неудобство, но миниманизирано и конпенсирано от качествената транспортна мрежа и също много много добрата инфраструктура. Многобройните паркове, хубавите квартали, улички и тротоари, донякъде конпенсират тези неудобства.
И ако тази класация е вярна, то можем да кажем, че хората са самокритични, и не се задоволяват с място сред топ20 или топ30, а искат да са на първите места. Аз лично видях едни момиченца, които бяха в много красиви ученически униформи, седнаха на седалката пред мен в автобуса, говориха доста интелигентно за възрастта си и след 4-5 спирки слязоха от автобуса, към домовете навръщане от училище.

Сега, на Марми да отговоря. Първо аз изкарвам не особено голямата си заплата с 48 часа седмично работа, която изисква физически и интелектуални усилия и спестявам от какво ли не за да мога да пътувам по малко. За родителите си мога да кажа, че живеят дори по-трудно и по-бедно. Аз да съм облагодетелстван от сегашните управляващи е нелепо - направо безумно - та аз съм от най-потърпевшите, без връзки или бизнес или професия, която да наследя. Донякъде (само донякъде обаче) с тебе се възмущаваме от едни и същи неща, но виждаме причините на различно място. Аз лично смятам, че сганта, която е на върха е произлязла от народа, защото той самият е сган. Както ти казах не взимам особено голяма заплата, но решавам да я харча (това, което остава след наеми и сметки) за пътуване, понякога опера, театър и по-рядко спорт. Моите колеги харчат заплатите си за чалгия и алкохол. Ето оттук тръгват всички проблеми - от възпитанието, вкуса, съвестта, злобата на всеки един индивид, и в повечето случаи това си е личен избор и личен морал. А за политиката - в тези ужасяващи 22 години имаше едно правителство, което не беше съвсем като другите. Но хората позволиха медиите да им промият мозъците и ръководителят на това правителсто се превърна в най-мразения политик.

Моля ви, обаче да не обръщаме темата на политика твърде много. Аз лично много бих се радвал да говорим чисто на туристически теми, без непременно да сравняваме с България, защото само се караме и се ядосваме

А за Москва, бих казал - не съм ходил там, работата ми е свързана с общуване с много клиенти от цял свят. По невъзпитани и груби хора от руснаците няма. И една рубла не бих изхарчил в тяхната държава.
Последна промяна от DamonHill на 15 окт 2011 23:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 15 окт 2011 22:45

За разлика от автора и туристчето DamonHill, аз не съм ходил за няколко дни на екскурзия, а съм живял в Лондон и то години !
До болка ми е познато английското лицемерие, двойните стандарти и живота на роботизираните роби.

Марми,английското лицемерие викаш..хм?! Двойни стандарти?! А какво търсиш ТИ- ("свободния"и "нелицемерния") в това "роботизирано" общество от "роби"?!

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 15 окт 2011 22:50

Марми 52. :) Усещаш ли колко смешен ставаш ? Значи, ако съм ходил в Англия, като турист съм комунист, ако не - съм роб. Във всички други случаи съм комплексар... :) Ей заради такива, като теб България ще си остане аутсайдер, а българина злобно и заядливо човече без ценностна система. :( ...Ръчичките ти са, като на ония на дъното на казана, които се мъчат да затворят похлупака...И в тази връзка щом всички с пари са комунисти, а тези без са роби ти чий ги дерзаеш с тези знаменца и байряци в подписа си. Направо ме :shock: ....Бааа си :)
Туй 52 години ли са ти или набор ? Заприличваш ми на злобен и вечно нереализиран чичка...Добре, предвам се Лондон е много гадно място. Всичко, което съм написал е лъжа. Груба манипулативна лъжа имаща за цел да урони самочувствието на редовия бай Ганя. :) :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”