Заподозрените да се познаят!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Заподозрените да се познаят!

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 окт 2011 13:08

Първо автора плюе по стила на Барса, а после възхвалява Жозе Моуриньо ...
Явно не е гледал скоро мач на Реал, щото според мен, стила към момента на каталунци и мадридчани са си доста сходни ... :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 10 окт 2011 19:14

Alexx написа:2. Колкото до скучния футбол всеки си има вкус. Мен лично стилът на Барса не ми допада, защото е бавен, а аз харесвам директен футбол.

Недей така. Има си причина Барса да играе толкова бавно и това е играта на съперника. Когато срещу теб има отбор, който се е наврял с 9 човека в и пред наказателното си поле просто няма как да играеш бързо, защото стигаш до наказателното поле на съперника и се сблъскваш със стена! И от там ансетне колкото и да искаш да играеш бързо няма начин! Когато срещу Барса не се играе така защитно и затворено (а това все по-рядко се случва, замисли се защо) футбола на отбора изобщо не е толкова бавен и скучен, колкото някои хора се опитват да го изкарат! Е примерно финала срещу МЮ в ШЛ... да не би Барса да игра бавно? Или пък спомнете си мачовете с Реал 2:6 и 5:0. Реал бяха излезли да се надиграват и имаше доста свободни пространства за играчите на Барса и в двата мача имаше много динамика, хеле конкретно за Класикото 2:6 (абстрахирайте се от резултата) мача беше с дивашко темпо и топката се озоваваше от едното наказателно поле в другото само за секунди! Положения и голове имаше много, футбола беше меко казано красив, но не може винаги да се получава такъв спектакъл, защото, за да се полъчи такъв зрелищен мач трябва и двата отбора да искат да играят футбол, а не единият тим да мисли как да не загуби или да загуби с колкото се може по-малко голове! Нека противниците на Барса да почнат да играят открито срещу нея, а не да седят в 60% от времето в глуха защита и Барса ще играе доста по-скоростно! Всичките тези разигравания по ширината на терена са с една цел - съперника да се отвори поне малко отзад, че да се отворят свободни пространства за атакуващите играчи на Барса. ;)

Е спомни си последният мач м/у Барса и Арсенал и спомни си първото полувреме с каква тактика излезе Венгер. Защитната и халфовата линия се бяха слели... е как да играеш на скорост срещу такъв отбор? Или се получаваше засада на наш играч, или просто играта се бави от стената противници, който са се скупчили в рамките на няколко метра! Така че всички, които казвате, че Барса не играела атрактивно (а това твърдение е смехотворно) не обвинявайте каталунците, а страхливите им съперници, който стягат бетона пред наказателното си поле от първата секунда на мача!

Barcelona - Mes que un club

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 10 окт 2011 19:17

Alexx написа:Как влизането на Пепе е грубо ? Опасно(жълт картон), но игра за топката и дори не докосна Алвеш,а той тръгна да симулира. Алвеш заслужаваше жълт картон за симулация.

И двамата заслушаваха картони! Алвеш жълт за симулацията си - факт! А Пепе червен за безумното си влизане!!! Ами ако беше уцелил Алвеш? Нали ти е ясно, че бразилеца щеше да бъде контузен поне до края на сезона, че дори можеше и кариерата му да приключи!!! Точно затова за такива безумно опасни влизания, без значение дали има контакт или не трябва да се дават червени картони! (И да, Бускетс във финала за купата влезе по същият безумен начин, май че на Алонсо и трябваше да бъде изгонен, но това, че рефера не е видял или не е посмял да даде червен картон... каква е вината на Барса? На някой рефери топките им са по-големи от на други и не се притесняват да дават червени картони на грандовете.)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 10 окт 2011 19:37

Мегъне, казвам от личен опит влизането на Пепе нямаше да счупи нищо. Освен ако не е Брус Лий(както се изрази колегата Мадритист) . Кракът не е опорен и е във въздуха.
Колкото до стила на игра на Барса нещата са като скачение съдове. Нормално е един отбор който играе срещу Барса които разиграват топката с къси пасове по широчина и дължина да се затварят, защото няма смисъл да ги гонят по целия терен като връщат топката назад настрани и т.н.. Изморително е и малко отбори могат да издържат да пресират постоянно Барселона. Така да се каже с това владение на топката и нейното разиграване на Барса кара противниците да се затварят .

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 10 окт 2011 19:53

Alexx написа:Мегъне, казвам от личен опит влизането на Пепе нямаше да счупи нищо. Освен ако не е Брус Лий(както се изрази колегата Мадритист) . Кракът не е опорен и е във въздуха.
Колкото до стила на игра на Барса нещата са като скачение съдове. Нормално е един отбор който играе срещу Барса които разиграват топката с къси пасове по широчина и дължина да се затварят, защото няма смисъл да ги гонят по целия терен като връщат топката назад настрани и т.н.. Изморително е и малко отбори могат да издържат да пресират постоянно Барселона. Така да се каже с това владение на топката и нейното разиграване на Барса кара противниците да се затварят .

A защо свързваш контузия само с чупене? :? Това не мога да разбера. Съгласен съм с теб, крака на Алвеш нямаше да се счупи, но от силата на удара бутоните на Пепе със сигурност щяха да увредят връзките и мускулатурата в крака на Алвеш. ;) Ако Пепе го беше уцелил бразилица щеше да пропусне мачовете до края на сезона.

А колкото до стила на игра... е как Барса да не връща топката назад, понякога дори до вратаря (това винаги много ме е дразнило) като напред има една стена... целта е поне един-двама противникови играча да се изнесат в по-предни позиции, било то да гонят топката или да пресират и така да се отвори поне малко свободни пространства!

И да оставим защитният футбол настрана... виждали сме къде по-абсурдни прийоми за спиране на Барса - стесняване на терена до абсолютният минимум, за да бъдат играчите на Челси максимално близо един до друг и да има колкото се може по-малко свободно пространство за техничените играчи на Барса? Е това какво е? Че дори от Челси не се бяха постарали да изтрият както трябва старите линии и се личеше как са стениснили терена с по метър и половина - два (по ТВ-то няма как да разбера колко точно) от всяка страна! Е айде обясни ми това нормално ли е? Като знаеш, че съперника ти е по-техничен и не можеш да се надиграваш с него... дай ще наредим 7-8 човека отзад и ще стесним терена колкото се може пвоече, че просто да няма място от където да атакуват играчите на Барса! Става въпрос за печално известният реванш от 2009-а година.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 10 окт 2011 20:13

Мен са ме ритали по същия начин няколко пъти и съм усещал само болка, но не съм се контузвал.

Колкото до стила според мен Барса кара другите противници да се затварят, заради техния стил. Виж примерно Ман Ю. често дава инициативата на противника и така се освобождават пространства за тях и убиват противника с бързи атака. Барса не прави така. Защото не може да даде инициативата на противника, защото защитата им не е най-здравото звено и чрез разиграване на топката успяват изолират противника от атаки.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 10 окт 2011 20:50

Alexx написа:Мен са ме ритали по същия начин няколко пъти и съм усещал само болка, но не съм се контузвал.

При всеки е индивидуално. Зависи колко силно ще те ритнат, къде точно и дали бутоните няма да попаднат в някоя кофти точка, примерно точно в капачката и да я спукат... А и различните хора имат различен праг на поносимост на болка и контузии. В сми някои са по-стъклени, ако мога така да се изразя и по-лесно се контузват. Ти може да си здрав като бик и да можеш да понесеш доста по-сериозни удари, но не всеки може. ;)

Alexx написа:Колкото до стила според мен Барса кара другите противници да се затварят, заради техния стил. Виж примерно Ман Ю. често дава инициативата на противника и така се освобождават пространства за тях и убиват противника с бързи атака. Барса не прави така. Защото не може да даде инициативата на противника, защото защитата им не е най-здравото звено и чрез разиграване на топката успяват изолират противника от атаки.

Еми всеки отбор/треньор се съобразява със силните страни на играчите си. Наистина Барса има проблеми в защита (но и трябва да отчетем това, че от началото на сезона не е имало нито един мач, в който Пеп да може да разчита на тотулярната си защита, винаги имаме поне един липсващ, лазарета постоянно е пълен, имаше дори случай трима от четиримата титулярни защитници да не могат да играят - Пуйол и Пике контузени, Алвеш наказан) и затова владее колкото се може повече топката, за да не бъде атакувана. Но да ти кажа честно, ако аз бях треньор на отбора и да нямах никакви проблеми със защитата, а под рамките на вратата да разполагах с най-добрият вратар в света пак щях да искам играчите ми да контролират колкото се може повече топката и да не я дават на съперника си! Просто другите трябва да са само едни зрители от близо, едни статисти, колчета за домати, които да бъдат подминавани от играчите... И това ми виждане за нещата не се дължи на Барса, просто това е футбола, който харесвам да гледам - единият отбор, по възможност моят, тотално да скрива топката на другият отбор и да има тотален контрол над мача!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 10 окт 2011 21:04

Мегън, ако Пепе беше докоснал Алвеш, никой не може да каже със сигурност дали бразилецът е щял да бъде тежко контузен и със скъсани връзки. Всичко е на базата на догадките. Още повече, че при две идентични ситуации, които съм дал за пример, се вижда, че има контакт, но не са довели до никакви тежки контузии,дори потърпешвите играчи са си доиграли мача докрай. Ето още едно подобно влизане на Давид Вия срещу играч на Милан в мача завършил 2:2 - [offtopic]Изображение[/offtopic]. Вия е декориран с жълт картон. Играчът на Милан, също не е със скъсани връзки и т.н. Специално тези фалове на Вия и Леко от Динамо Загреб ги давам за пример, защото са от двубои за ШЛ. Наистина, всеки съдия си има различен стил на ръководене на двубоите ,но в крайна сметка говорим за един и същи турнир, в който всички рефери са получили ясни инструкции от съответния съдийски шеф, какво да се отсъжда в различните ситуации - за опасна игра, за симулация, за опасна игра довела до контакт и т.н. Защото се получава парадоксът, че при опасна игра довела до контакт (както е в случая срещу Роналдо), не се вдига дори жълт картон, а при опасна игра без контакт, се вдига директен червен картон. Ясно е на всеки,че основна заслуга за този картон имаше Алвеш с преиграването си. Пепе е груб играч, пълен психопат - факт, но специално в този мач, това му беше първото по-остро влизане, при което нямаше контакт и за мен не трябваше да бъде гонен. Както и да е, това е минало, много добре знаеш, че не съм от хората, които се оправдават със съдиите, Вияр, Униецф, Катар и т.н. Барселона беше по-силна и заслужено отстрани Реал Мадрид ;)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 10 окт 2011 22:47

Но да ти кажа честно, ако аз бях треньор на отбора и да нямах никакви проблеми със защитата, а под рамките на вратата да разполагах с най-добрият вратар в света пак щях да искам играчите ми да контролират колкото се може повече топката и да не я дават на съперника си!

Това зависи от философията на тренера. ;)
Когато имаш здрава защита можеш да играеш по-директно, но директната игра крие рискове, защото отбора е уязвим от контра атака и бърз отговор на противника. Така да се каже Барселона играят по на сигурно с тази тактика. И както казах е върпос на вкус кой подход харесват феновете. Дали този с много къси пасове с повече разиграване или стила с малко бързи пасове с които се достига бързо до противниковата врата.

Върни се в “Футбол - Свят”