Балканска Лига-За или Против

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Балканска Лига-За или Против

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

honda
Контакти:

Re: Балканска Лига-За или Против

Мнениеот honda » 10 окт 2011 11:42

BadBoy написа:
plamenst7 написа:Аз съм ЗА ако се формира като отделен шампионат и отборите играещи в него не участват в първенствата на страните си.

Само, че ако кажеш и на какъв принцип ще се определят отборите ще си златен, а също така в Турция ТВ правата за 3 години за над 1 милиард долара, така че знаеш ли колко ще им дреме?

В Румъния ТВ правата също са много големи, някъде от порядъка на 100 милиона евро за 3 години.

Балканска купа си имаше и преди, просто трябва да бъде възроден турнира и нищо повече.

Уважавам твоето мнение ,но не съм много съгласен с него. Първо- това ,което съм написал по-горе е съвместна идея на собствениците на Панатинайкос, Олимпиакос, Галатасарай , Бешикташ и Стяуа отпреди няколко години. Явно след като точно те го предлагат определено им дреме ;) . Не съм много сигурен в числата ,които си посочил по-горе -за Турция мисля че сумата е тази но е за 6 години,но това не е най-важното. При създаване на едно балканско суперпървенство определено зрителския интерес би бил доста по-голям Примерно вместо 70 млн потенциални телезрители за Турция би имало около 120 млн потенциални зрители оттук и доста по-големи постъпления от ТВ права и спонсори. Защото постъпленията от спонсори и тв права са пропорционални на зрителския интерес . Затова и първоначалната идея за суперлигата беше да участват най-популярните отбори на полуострова ,които могат да генерират зрителския интерес,а не най-силните отбори. Примерно един мач Галатасарай- Олимпиакос определено би предизвикал по-голям интерес от примерно Галатасарай- Диарбекирспор , без да искам да обиждам отбора на Диарбекир. Не случайно представителите на турските отбори гарантираха минимални постъпления от ТВ права и спонсори само от Турция в размер на 25 млн евро за всеки един от участниците.
Разбира се за да се реализира една такава идея е необходимо и доста време, но според мен идеята ще се реализира, като първоначално се предвиждаше да участват 16 или 18 отбора със специални покани - за България това бяха Левски и ЦСКА . Като бяха предвидени и доста изисквания- минимум 30 хил стадион, възможност да бъдат поети поне 15 хил гости в съответния град, задължително осветление на стадиона и т.н. Като е възможно да има и квотен принцип- примерно за България 2 отбора, за Руминия- 4 , за Турция- 5 примерно и т.н. Първоначалната идея беше да няма изпадащи отбори и лигата да бъде с постоянен състав- нещо което според мен не е най-доброто възможно решение.
Според мен една такава идея има много повече привърженици отколкото противници. Първо би се увеличил зрителския интерес и постъпленията към клубовете участници. Това би ги направило и по-конкурентоспособни в сравнение с представителите на най-силните първенства. Също така би превърнало и първенствата в съответните страни по-равностойни. В момента първенствата на балканските страни общо взето са се превърнали в надбягвания между 2-3 коня ,като останалите отбори просто са неконкурентнособни спрямо т.н. местни грандове.
Засега УЕФА и местните федерации са противници на подобна идея ,но мисля че рано или късно ще отстъпят. Защото има подобни идеи и за съвместни първенства на Белгия и Холандия, Австрия и Швейцария, скандинавско, Чехия, Унгария , Словакия и т.н. Един от най-сериозните проблеми пред УЕФА е обезличаването на местните първенства и отлива на зрители към тях за сметка на интереса към големите първенства. Според мен единствения изход за решаване на този проблем е създаването на регионални суперлиги. В противен случай просто отборите от малките страни са просто обречени - дори белгийски , холандски , шведски отбори които някога бяха напълно равностойни на най-добрите отбори в Европа в момента са в миманса понеже са от малки страни и просто приходите им спонсори и тв права са несравними с тези на отборите от големите първенства. Какво остава за отборите от Балканския полуостров.

Потребителски аватар
Ванко_Ултраса
Контакти:

Мнениеот Ванко_Ултраса » 10 окт 2011 12:11

Аз съм твърдо "ЗА" :!:
На този етап сме много далече от ШЛ и ЛЕ...НЕ можем да се надиграваме с отборите, които влизат в тези групи и това го доказват всяко година родните евробойци.Така, че една балканска лига ще дойде много добре и смятам, че ще помогне за развитието във футбола на балканските отбори.
Някои казват, че щяло да има много взривоопасни мачове...ми то такива мачове има навсякъде.
Мачовете - Локо ПД vs Ботевь Пд Левски-ЦСКА и Локо ПД vs ЦСКА какви са...не са ли рискови, и не стават ли постоянно безредици? По тази логика дай да не се играят такива мачове.

Пък и една балканска лига ще спомогне на много изкуствени балони като Лудогорец да ги чуе и види светът :mrgreen:
Изображение

teruns
Контакти:

Мнениеот teruns » 10 окт 2011 12:23

Абе вие Буферите добре ли сте? Първо - от къде на къде пък се броите за сигурни участници? Второ - Нямата пари да направите контрола с Лацио защото е на 400 км, а сега сте готови да прекосите целите Балкани! Трето - Не играете мач с Арис защото ви е страх да не се сбият агитките, а сега твърдите, че има по - рискови мачове! Айде заврете си тази идея знаете къде!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 окт 2011 12:24

И аз смятам, че един ден ще се релизира една подобна идея.
Въпрос на време е ...

Иначе наистина трябва да се помисли за доста неща.
На първо време - Дали участниците в Балканската лига да участват и в шампионатите си ?
Второ - Кои да са самите участници от отделните страни ?
Чрез покани ли, чрез класиране ли ... ?
Трето - Какъв да е формата ?
Все важни неща !

Проблема обаче ще е с претовареноста.
Понякога, някои балкански тимове се класират за груповата фаза на Л.Е. и Ш.л.
Ако трябва да играят и балкански дербита, нещата стават сложни ...
Най удобно в случая е, отборите участници в тая лига да не участват в местният шампионат.
Обаче нали целта е точно тази - местните шампионати да не се обезличават !?
И чрез една такава лига, конкуренцията на местна почва да се увеличава ...

За мен има решение, но е свързано с компромиси ...
На първо време, лигата би могла да наподобява като формат настоящата Шампионска лига.
Вече е въпрос само, колко тима ще участват ...
Може 8, 16 или 32.
Като се реши това, вече ще се реши и колко групи да има в първия кръг.
След това елиминации до финала, който ще си е в един мач на неутрален терен.

По важното ...
За мен мачовете трябва да се играят в - подготвителните фази на всеки тим, или на почти всеки, тоест - през месеците Юли-Август и зимните Януари-Февруари.
Така, тези мачове няма да са в тежест за тимовете, които ( евентуално ) си имат мачове и от евротурнирите ...
Щото през Януари и Февруари няма мачове от Л.Е. и Ш.л.
Е, през лятото има, но пък тогава не са стартирали балканските шампионати !
С мачове през тези периоди, ще се избегнат досадните контроли и лагери ...
И принципно тези скучни месеци, които посочих, ще гарантират яко шоу ! :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Ванко_Ултраса
Контакти:

Мнениеот Ванко_Ултраса » 10 окт 2011 12:33

teruns написа:Абе вие Буферите добре ли сте? Първо - от къде на къде пък се броите за сигурни участници? Второ - Нямата пари да направите контрола с Лацио защото е на 400 км, а сега сте готови да прекосите целите Балкани! Трето - Не играете мач с Арис защото ви е страх да не се сбият агитките, а сега твърдите, че има по - рискови мачове! Айде заврете си тази идея знаете къде!

А бе за вас - "поляците" от "долината на широките гащи" до скоро някой знаеше ли, че въобще съществува такъв отбор - "Лудогорец"?

"Буферите" имат история, традиции и успехи, а вие имате на гъза - вълна!

Юбилеят ни бе уважен от носител на КЕШ, без да предяви финансови претенции към нас, докато вие от "гората" не можете да играете срещу именит отбор, без да си платите.

Ако имаш повече от две криви гънки в мозъка, ще откриеш разликата. :mrgreen:
Изображение

RED MAGIC
Контакти:

Мнениеот RED MAGIC » 10 окт 2011 12:37

Такава лига ще се създаде рано или късно. Сега като се отцепят топ клубовете ще си направят една Лига от 20 отбора и ще си правят пари. Националните първенства ще западнат и ще се провеждат с много по-малко мачове колкото да подържат традицията. Така ще стане и тук, но тук интересът ще е в пъти по-голям и ще се завърне романтичният футбол в модерни времена. Големите английски, испански и италиански отбори ще започнат да фалират, защото се покачват ежесезонно цените на заплатите и трансферните суми, а и УЕФА не може да генерира интерес. На хората им омръзва да чледат всяка година Челси - Ливърпул, Байерн - Ман Юн, Реал М - Лион, Барса - Милан...
Футболът не е само игра. Той е много повече. Той е модерната форма да война. Хората се асоциират вече повече не с родината си, а клубна принадлежност, а на Балканите е най-горещото място в света винаги. Дали ще е за култура, дали ще е войни или територии, дали ще е за туризъм ако искате...а за спорт, атмосфера и темперамент да не говорим.
Такава лига ще стане, но може би след няколко години. Още не са дорасли Балканите, да разберат, че това трябва да стане на всяка цена. Тогава клубовете от Западна Европа пак ще са по-добри с една идея поне, но там ще гледат мачовете тук, защото ще ги е яд, че не участват в такава феерия от футбол, темперамент, адреналин...
Евала на демокрацията Ви! Заключвате неудобните теми от раз! Истината боли! Нали?

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 10 окт 2011 12:41

Изключено е това чудо . Така като гледам освен Сърбия , Македония , Черна гора , Албания , Босна и ние , едва ли ще има други които да участват. А тези страни не са привликателни за инвестииции на футболни пари .
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 10 окт 2011 12:51

Идеята за създаване на "Балканска лига" е меко казано абсурдна,не само на този етап,но и занапред!
Тази идея леко ми звучи в стил-"Лисицата като не успяла да стигне гроздето,казала че е кисело" ;).....Вместо да се обсъждат идеи-мираж,нека да се обсъдят идеи,които са реално осъществими и необходими:Свързани със сътрудничество в изграждането на модерни спортни бази,в детско-юношеските школи,обучение на младите специалисти...тенденции,чрез които Балканския футбол несъмнено ще се развива и прогресира!
Успоредно с това,би било страхотно,ако се организират най-различни Балкански футболни турнири-за различните детско-юношески формации,които от една страна,ще дадат отговор на това как различните държави и клубове са си свършили работата,а от друга младите ще натрупат безценен опит,който ще спомогне за тяхното развитие!
Последна промяна от smoothc на 10 окт 2011 12:54, променено общо 1 път.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 окт 2011 12:52

Bartolomej написа:Изключено е това чудо . Така като гледам освен Сърбия , Македония , Черна гора , Албания , Босна и ние , едва ли ще има други които да участват. А тези страни не са привликателни за инвестииции на футболни пари .

По-горе се каза, че сред учредителите са Турция, Гърция и Румъния ... ;)
Щом тези футболно богати страни искат, значи има келепир в тая работа ... :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Месершмит
Контакти:

Мнениеот Месершмит » 10 окт 2011 13:14

teruns написа:Абе вие Буферите добре ли сте? Първо - от къде на къде пък се броите за сигурни участници? Второ - Нямата пари да направите контрола с Лацио защото е на 400 км, а сега сте готови да прекосите целите Балкани! Трето - Не играете мач с Арис защото ви е страх да не се сбият агитките, а сега твърдите, че има по - рискови мачове! Айде заврете си тази идея знаете къде!

Не си прав, щом е балканска лига, значи ще има далавери, залагания и кво ли не. Т.е. задължително отборчето на коко трябва да е вътре. ;)

Върни се в “Футбол - България”