Мнениеот Clarion » 09 окт 2011 13:22
аз до сега се въздържах да взема участие в дискусията за финансирането, но според мене реалната издръжка на отбора (или по скоро разходната част на бюджета) наистина би трябвало да е към 4-5М лв., както е пределно ясно, че възвращаемост на тази инвестиция няма как да бъде постигната - билети по 6 лв. (карти по 50-60лв.), ниска посещаемост, отвратителни условия на стадиона, никакъв опит за продажба на футболисти и т.н. пределно ясно е и кой дава всичките тези пари. това, което обаче винаги ме е терзаело, защото май в повечето ситуации и аз съм бил от страната, която дава парите, е дали факта, че даваш пари за нещо със социална значимост, каквото със сигурност е един футболен отбор със стогодишна традция, ти дава право да правиш каквото си искаш с него. според мене, когато си поел такъв ангажимент, освен финансовата, би трябвало да носиш и поне малко нематериална отговорност за него, а когато става въпрос за футболен отбор, "него" - това означава феновете му. да, това което правят собствениците трябва да им доставя задължително собствено удовлетворение и да им носи радости, но отбора е социално значимо нещо, имено защото всички фенове са равни - колкото и г-н Митев е фен (осигуряваш милиони), толкова и аз съм фен (купуващ си карта, тениски, календари), толкова и всеки един на стадиона или пред телевизора е фен или във форума (независимо от позицията си) е фен. това, което не ми харесва, че липсва информация за феновете - не е достатъчно само да се обявява през 4 години, през месеца на изборите, как ще е строи нов стадион (защото след предното обявяване наистина се строеше и то сериозно!), но и когато е ясно, че ще има забавяне или промяна в плановете - също да се съобщава на феновете - със сигурност повечето ще разберат причините и това няма да намали доверието ни в управата на клуба!
"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"