Работата на Г. Иванов като треньор досега (лична гледна точка) ΙТакаааа. Доста се чудих как да започна...
В началото да кажа, че намирам сега за уместно, след 8 изиграни мача под ръководството на Гонзо да обобщя. Осем мача не са малко, може би и не са толкова много...
Има доста неща, които не харесвам в работата на Гонзо като треньор.
1. На първо място е това, че не поглежда школата въобще. Еле пък в защита да няма някой младеж, който ще се справи по-добре от един Старокин, Милиев или пък Дъстли? За последния може и да няма.
2. Второ. Защитата. Това е единственото слабо звено в отбора, според мен (Арш е част от нападението, което включва и Райков все пак). Защитата изяде главата на Ясен миналият сезон. Рисп ми остава загадка. Справи се чудесно срещу Спартак, но от един мач... Лятото трябваше да се подмени цялата защитна линия и контролите да се играят с нови защитници. Единствено Дъстли чат-пат се справя, сякаш. Башлиев... втори мач разочарова това момче. Старокин. След като успя да спре Том ми се вдигна в очите. За да се пльосне отново в калта в мача с Лудогорец, където имах чувството, че Сержиньо ли как се казваше правеше пробиви през неговата зона ей така: просто да се изгабарка. Орлин направо му се върза кръста на финдифлюшка от пробивите на бразилеца.
Беше задължителна! смяната на досегашната защита още преди сезона! Неприятно е, но... трябваше да се реже до кокал. Забравих Милиев... Той просто броди като призрак около нападателите или изнася екзотични танци, както в мача с Търнава тук. Много красиво изпроводи няколко метра словака до наказателното поле и когато противниковият играч влезе в полето, чак тогава обърка стъпката. Случайност? Хм...
3. Тактика
и изпълнители. В случая с Барса примерно тази тактика върши работа... Преливането в 4-4-2 и 4-3-3. Вия играе вече съвсем спокойно както по крилото, така и на титулярното си място от Валенсия - централен нападател, а също и като изнесен назад в атаката.
При "Левски" няма как да се получи това обаче - преливането в други тактически схеми.
Работата е там, че тези играчи не са поливалентни. 4-4-2 Кой би могъл да партнира на Арш. Райков? Едва ли. Той е класическо крило. А и не съм сигурен, че би се справил добре в средата предвид, че ще трябва да извършва и дефанзивни действия, което все още... сякаш не са му силите. Калво? Не знам дали няма да е добра идея, но се съмнявам, че ще я видим реализирана. А какво ще правят халфовете при 4-4-2? Гаджев и Грийн - опорни и Тасевски и Цветков изнесени малко напред, да речем. А в защита? Кой ще замести Грийн? Кой ще вкарва автоголове? Шегичка.
Това, според мен най-важните неща при които за мое съжаление, Гонзо не се справи.
Не споменавам такова нещо като попълненията, тъй като не той си дава парите за селекция.
Но я кажете: не мислите ли, че Райков е десетка?
Стискам палци на момчето да не се пропие или нещо друго в тая София и да надгражда така, както го прави всеки мач. Той просто пасна като дялан камък в този отбор. И съм сигурен, че ако надгражда, а не разгражда, един ден ще замести достойно Марто в национала.
Писна ми да драскам, заради това слагам една римска единица и по-късно още.
Извън темата...но не съвсем: Мисля, че това е нормалният начин за поднасяне на критика, а не : "гомньо", "овньо", "оди си в Столипиново" и т.н. Нали?