Спирам телевизора, защото ще повърна ! По Канал 1 се бълва такава пропаганда, каквато и по времето на Бай Тошо не съм виждал и чувал.
Строени са спортисти, певици, популярни личности, които с някакво приповдигнато настроение хвалотят новото чудо на строителството, едва ли не ...
Построена зала ... И какво толкова ? В другите държави хората имат по няколко такива отдавна !
У нас - истерия и хвалебствия, все едно сме стъпили на планета от друга галактика.
Предизборната кампания на ГЕРБ май се открива днес ...

Под строй декламират хвалебствени слова и боготворят неземното творение ....

Някак така между другото, уж случайно, но в същото време подозрително ритмично, никой от хвалителите не пропуска да спомене заслугите на Краля Слънце ...
Журналистката на Канал 1 е в делириум !

Постоянно ни повтаря, колко невероятна е новата зала ... Започвам да си мисля, че ни внушава извънземност на нещо съвсем земно, за да не казвам обикновено ....
Погнусих се ! Ще се ощипя, за да видя дали не сънувам кошмарен сън от средата на 60-те и 70-те години на миналия век ...
Очаквам всеки момент да излязат на подиума чавдарчета и пионерчета, които да маршируват и махат на официалната ложа ...
Не, не е сън ! Истина е ! И това се случва през 2011 година !

[offtopic]Изненадан съм, че уважаваното от мен радио "Гонг" също изпадна в някаква неразбираема за мен еуфория ...[/offtopic]