Българскити отбори в ЕКТ 2012/2013

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Честито! Европейските мачове по TV+!

Мнениеот Alexx » 24 юли 2011 19:06

santi_santi написа:Рев за нищо.Като си фен на спорта търсиш най добрият вариант да гледаш в момента е Булсат.Като не си доволен примерно от интернета си или мобилният оператор сменяш го с друг така е с телевизията всичко е въпрос на избор а и живеем във време на пазарна икономика,който плати плучава продукта!!!

Значи викаш щото съм фен на спорта трябва цялото ми семейство да се съобразвяа с мен ? Това въобще не е пазарна икономика. Това е МОНОПОЛ. Свободни пазари в момента почти няма.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 24 юли 2011 19:15

Да ви запитам ей така по темата, утре Диема си развалят отношенията с БСК и спрат излъчването на програмите от този оператор и останат само по кабелните такива и другите DTH (Vivacom и Satellite BG), в този ред на мисли как ще гледате мачове от висша лига тези които сте на БСК?
Изображение

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 24 юли 2011 19:37

PFC Litex написа:Да ви запитам ей така по темата, утре Диема си развалят отношенията с БСК и спрат излъчването на програмите от този оператор и останат само по кабелните такива и другите DTH (Vivacom и Satellite BG), в този ред на мисли как ще гледате мачове от висша лига тези които сте на БСК?

Ами тогава да се въведе правило, в което да се казва, че специално за спортни канали, всички тв оператори на пазара трябва да дават едно и също! Не мога да разбера за какво въобще си се впуснал в темата- нали имаш Х на брой HD канали и т.н. само срещу 20 лв./предполагам твоя тв оператор ти ги доставя съвсем легално за тази сума/. Не съм чел някой да е вдигал вой до небесата в Англия например срещу Скай. Който плаща, той поръчва музиката! Като не ви харесва, то вариантите си ги знаете- нетове, барове, гостита, радиостанции.

Иначе на хипотезата ще ти отговоря с конкретен пример- преди няколко години "Ла лига" се излъчваше по "Спорт +"/мисля, че беше канал на Тв7/ и БСК нямаха договор с тях, но не си смених оператора, а гледах на стриймове. И не съм "ревал" по форумите, защо "Спорт +" не продава правата на БСК. Мина време и нещата се оправиха и пуснаха канала.
По същия начин бившия "Евроком Пд" придаваше мурафети на "Диема" и разправяше, че не било обосновано да плаща повече на канала заради ВЛ на Англия, защото и без това тя почти не се гледала. Няма да ти преразказвам колко народ видях в Пловдив в следващите месеци да върви по улиците, да пътува в автобуса или автомобила си с обурудването на БСК. Да видиш тогава как г- на Барбудев /тогавашния собственик "Евроком Пд"/ клекна и подписа новия договор с "Диема".

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 24 юли 2011 19:47

Neo M, ти къде видя да се оплаквам, просто водя дискусия, а относно Sky потвърждаваш, че не си прочел статията от линка.
Лично мен не ме притеснява мач по какъв канал се излъчва, но това, че съм си решил проблем не значи, че всички са така или типично по български го караме, "Аз не сакам на Вуте да му е зле, аз сакам на мен да е добре"

Това, че ТВ+ имат правата върху определени събития няма нищо нередно, нередно идва от разпространението на канала и точно за това ти дадох пример с Диема.

Между другото мой роднина няма как да си пусне БСК, тъй като не му разрешават да качи антената на фасадата на сградата, той какво да направи, я дай съвет?
Изображение

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 24 юли 2011 19:51

PFC Litex написа:Neo M, ти къде видя да се оплаквам, просто водя дискусия, а относно Sky потвърждаваш, че не си прочел статията от линка.
Лично мен не ме притеснява мач по какъв канал се излъчва, но това, че съм си решил проблем не значи, че всички са така или типично по български го караме, "Аз не сакам на Вуте да му е зле, аз сакам на мен да е добре"

Това, че ТВ+ имат правата върху определени събития няма нищо нередно, нередно идва от разпространението на канала и точно за това ти дадох пример с Диема.

Между другото мой роднина няма как да си пусне БСК, тъй като не му разрешават да качи антената на фасадата на сградата, той какво да направи, я дай съвет?

Не, не прочетох материала от линка, защото не искам да задълбавам в подробности, но я ми отговори какво пречи на другите оператори да предлагат канала срещу допълнително заплащане? По- горе четох мнения, че "Скат" и други оператори го правят. Как те могат, а другите не?
Твоя роднина тераса няма ли?

П.С.: Интересно, защо употребявате тази поговорка в контекста на темата? В случая всеки си търси решенията сам. Аз и ти сме си ги намерили, да ги намерят и другите. Аз какво да направя като един не искал да сменя оператора, друг не искал еди какво си и т.н.? Тези тв права се продават и БСК ги е откупило и решава какво да ги прави. Ако следвахме логиката на половината форум, то тогава не трябваше да има търг за тях, а по право трябваше да се дадат на някоя ефирна тв и всички да са доволни.
Последна промяна от Neo M на 24 юли 2011 20:01, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 24 юли 2011 19:57

PFC Litex написа:Да ви запитам ей така по темата, утре Диема си развалят отношенията с БСК и спрат излъчването на програмите от този оператор и останат само по кабелните такива и другите DTH (Vivacom и Satellite BG), в този ред на мисли как ще гледате мачове от висша лига тези които сте на БСК?

Кво правим ли? Сменяме оператора естествено! Ти като си недоволен примерно от услугите на Виваком,какво ще направиш?

И спрете с тази дума МОНОПОЛ! Използвате я без дори да знаете значението и!
Последна промяна от Muscarin на 24 юли 2011 20:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 24 юли 2011 20:02

Muscarin написа:

Кво правим ли? Сменяме оператора естествено! Ти като си недоволен примерно от услугите на Виваком,какво ще направиш?

Сменяш оператора с което спираш да гледаш ТВ+ и стигаш до положението на тези които в момента няма как да гледат въпросният канал.
В момента къде говоря за МОНОПОЛ?

Neo M, предполагам си чувал за нелоялна конкуренция нали така, та БСК срещу допълнително заплащане ли излъчва въпросният канал?

Моя роднина няма тераса с южно изложение, но дори и върху тераса не може, че също се нарушава визията на кооперацията, та все още чакам за съвет?

Между другото прочети написаното в линка, там е описано простичко и точно ситуацията.
Изображение

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 24 юли 2011 20:03

Хора, стига вече с този монопол. Монополист е ЕВН,защото в Пловдив или са на тях или си на ... свещи. Нямаш избор. Докато тук говорим за конкурс. БСК предлагат най-добрата оферта, да не говорим,че в не малко случаи са и единствения заинтересуван от дадено събитие (примерно както беше с Уимбълдън миналата година). И логично да вземат правата. Хората са напълно прави да недоволстват, но определено не и в правилната посока. БСК са частници, нормално е да си гледат своя интерес, както и на своите клиенти. Но какво да кажем за БНТ. Националната телевизия е с бюджет 60 милиона лева (голяма част от тези пари са на данъкоплатеца). До кога ще спи зимен сън ? До кога няма да обръща внимание на зрителския интерес ?
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 24 юли 2011 20:05

PFC Litex написа:
Muscarin написа:

Сменяш оператора с което спираш да гледаш ТВ+ и стигаш до положението на тези които в момента няма как да гледат въпросният канал.

Neo M, предполагам си чувал за нелоялна конкуренция нали така, та БСК срещу допълнително заплащане ли излъчва въпросният канал?

Моя роднина няма тераса с южно изложение, но дори и върху тераса не може, че също се нарушава визията на кооперацията, та все още чакам за съвет?

Между другото прочети написаното в линка, там е описано простичко и точно ситуацията.

Твоя роднина ако е такъв фен,ще смени жилището! :) Кво значи нелоялна конкуренция бе колега? Някой е закупил права за нещо и го препродава на друг? Това ли е нелоялна конкуренция?

В много постове думата МОНОПОЛ присъства,не съм визирал конкретно теб

Преди време бях мерна списък на кабелните оператори с права за излъчване на тв+.Доста внушителен беше.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 24 юли 2011 20:07

PFC Litex написа:
Muscarin написа:

Би ли ми разяснил смисъла на въпроса ти, който съм болднал?
За твоя роднина няма какво повече да измисля, но ми е интересно къде си суши прането? Или един простор не загрозява визията на кооперацията, но чинията го прави?

Върни се в “Архив”