PFC Litex написа:Да ви запитам ей така по темата, утре Диема си развалят отношенията с БСК и спрат излъчването на програмите от този оператор и останат само по кабелните такива и другите DTH (Vivacom и Satellite BG), в този ред на мисли как ще гледате мачове от висша лига тези които сте на БСК?
Ами тогава да се въведе правило, в което да се казва, че специално за спортни канали, всички тв оператори на пазара трябва да дават едно и също! Не мога да разбера за какво въобще си се впуснал в темата- нали имаш Х на брой HD канали и т.н. само срещу 20 лв./предполагам твоя тв оператор ти ги доставя съвсем легално за тази сума/. Не съм чел някой да е вдигал вой до небесата в Англия например срещу Скай. Който плаща, той поръчва музиката! Като не ви харесва, то вариантите си ги знаете- нетове, барове, гостита, радиостанции.
Иначе на хипотезата ще ти отговоря с конкретен пример- преди няколко години "Ла лига" се излъчваше по "Спорт +"/мисля, че беше канал на Тв7/ и БСК нямаха договор с тях, но не си смених оператора, а гледах на стриймове. И не съм "ревал" по форумите, защо "Спорт +" не продава правата на БСК. Мина време и нещата се оправиха и пуснаха канала.
По същия начин бившия "Евроком Пд" придаваше мурафети на "Диема" и разправяше, че не било обосновано да плаща повече на канала заради ВЛ на Англия, защото и без това тя почти не се гледала. Няма да ти преразказвам колко народ видях в Пловдив в следващите месеци да върви по улиците, да пътува в автобуса или автомобила си с обурудването на БСК. Да видиш тогава как г- на Барбудев /тогавашния собственик "Евроком Пд"/ клекна и подписа новия договор с "Диема".