Ами те, че са четвърти завършили - така е, но си мисля, че срещу шампиона им Сеница (хубаво име, не че знам какво означава) сигурно ще ни е по-лесно. Спартак Търнава са били добър клуб в чехословашкото първенство на времето, а това говори все пак нещо. А какви са реалностите?
Словашкият футбол дърпа изключително много в последните години като задминава чехите, които сякаш забуксуваха леко в последно време. На национално ниво са по-добри, взети към днешна дата. На клубно ниво вкараха два тима в ШЛ, ние - един. Пълна загадка са ми словаците, но не мисля, че имаме основание да смятаме, че са по-слаби от нас.
Плюсове, според мен на словаците:
- състав съставен от словаци и чехи предимно. Предполага се - здрави, технични и бързи футболисти;
-по-силно и може би по-честно първенство (съдя по това, че почти всяка година става шампион различен отбор. При нас почти всички отбори са с равни възможности. Тройката обаче е известна преди да е започнало първенството, а шампионът се представя по правило по-зле от другите ни евроучастници, което не би трябвало да е така, ако е по-силен от тях.

);
-разглеждайки състава им в Сокъруей се вижда, че освен юношите на отбора (словосъчетание, което отдавна е табу в "Левски"), в състава им играят хора, които играят отдавна при тях. При нас има шестима дебютанта, като "перлата в селекцията" ни (дано не се окаже...

) най-вероятно няма да вземе участие в мача у нас.
На наша страна, според мен са опитът на Тасевски и Йовов, хъса на Гонзо и най-вярната публика, която трябва да създаде ад за словаците. За разлика от други, не мога да кажа как изглежда отборът в игрови план, тъй като не е имал официален мач.
Прогноза: два хикса. 1-1 тук и 3-3 там и бай-бай Спартак!