Какво се случва с Арсенал - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Re: Легендата Йън Райт кипна: Кога Арсенал стана сателит на Сити

Мнениеот Cesc Fabregas » 07 юли 2011 22:52

Awesome написа:Прав си, не е. Но Тони Адамс, Виейра, Киоун ги няма. Точно затова ще е много трудно да се върнат тези качества, защото не стават за ден-два, а се градят с години... Тези футболисти трябваше да порастнат прекалено бързо, а най-опитните в тима като възраст са Алмуния, Скилачи, Росицки - те ли ще ни поведат, вдъхновят, печелят мачове. Та феновете ги плюят постоянно и ги искат вън от клуба. Някой усеща ли колко, ама колко са грешни нещата в клуба?

Най-лошото от всичко е, че лидери и мъже не се купуват. Те се раждат. Това или го имаш, или го нямаш. И не е гаранция, че ако купиш човек, който е бил лидер в стария си отбор, ще е такъв и в Арсенал(примерно).
Именно затова толкова харесвам играчи като Санети, Лампард, Тери или Малдини. Това са за мен големите футболисти, а не Меси, Роналдо или някой друг! :roll: :arrow: :idea:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
fabregas_949
Контакти:

Мнениеот fabregas_949 » 07 юли 2011 23:11

Малко в кръга на шегата, ама един Роналдо би ни свършил работа на първо време, не ме интересува, че е леке. Просто не искам да гледам отбора ни да е в това състояние.
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]

Awesome
Контакти:

Мнениеот Awesome » 07 юли 2011 23:25

Cesc Fabregas написа:
Awesome написа:Прав си, не е. Но Тони Адамс, Виейра, Киоун ги няма. Точно затова ще е много трудно да се върнат тези качества, защото не стават за ден-два, а се градят с години... Тези футболисти трябваше да порастнат прекалено бързо, а най-опитните в тима като възраст са Алмуния, Скилачи, Росицки - те ли ще ни поведат, вдъхновят, печелят мачове. Та феновете ги плюят постоянно и ги искат вън от клуба. Някой усеща ли колко, ама колко са грешни нещата в клуба?

Най-лошото от всичко е, че лидери и мъже не се купуват. Те се раждат. Това или го имаш, или го нямаш. И не е гаранция, че ако купиш човек, който е бил лидер в стария си отбор, ще е такъв и в Арсенал(примерно).
Именно затова толкова харесвам играчи като Санети, Лампард, Тери или Малдини. Това са за мен големите футболисти, а не Меси, Роналдо или някой друг! :roll: :arrow: :idea:

А тези играчи какъв стаж имат в отборите си - много години градене на авторитет, доказване, борба за благото на клуба. Съотборниците ти да те слушат, да ти вярват и уважават. Превърнали са се в икони, иамт влияние в съблекалнята. С постоянно текучество на футболисти не може да се получи. Дано Джак Уилшър извърви този път докрай.
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 07 юли 2011 23:30

Awesome написа:
Cesc Fabregas написа:

А тези играчи какъв стаж имат в отборите си - много години градене на авторитет, доказване, борба за благото на клуба. Съотборниците ти да те слушат, да ти вярват и уважават. Превърнали са се в икони, иамт влияние в съблекалнята. С постоянно текучество на футболисти не може да се получи. Дано Джак Уилшър извърви този път докрай.

Джак е единствения, който може да стане такъв в този отбор. Лично мое мнение. Счесни е вратар, а вратаря трудно може да бъде лидер. Още повече, че Войчех не е такъв характер!
Иначе Фабрегас също можеше да стане за Арсенал това, което е Гигс за Юнайтед или Санети за Интер...но не, той просто е друг :roll: Това градене на авторитет не е станало от самосебе си, нали знаеш ;)Относно това текучество, за което говориш, Фабрегас е човека, който трябва да иде и да говори с треньора, ако ще и рязко да му каже, че така не става. Някой го каза няколко страници по-напред. Фабрегас е твърде плах и нерешителен, за да бъде това, което е Санети за Интер. За мен той дори не е за капитан, РВП би бил къде-къде по-подходящ... ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Мнениеот sMotLiO » 07 юли 2011 23:38

Не разбрахте ли,че подобни бълбочи се четат трудно...малко разделение на параграфи?
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 07 юли 2011 23:43

ми като ти е "трудно", не го чети... ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
fabregas_949
Контакти:

Мнениеот fabregas_949 » 07 юли 2011 23:48

Мисля че като цяло всички сме съгласни, че има много работа за вършене по отбора. Ама страшно много. Нужно е да се положат нови основи, а не мисля че Венгер може да предложи това. Не знам колко сте съгласни с мен, но ни е нужен човек с нови виждания и представи за футбола. Според мен след края на този сезон, ще се види че "проектът" който Венгер уж беше започнал преди няколко години е провал и е не само нужна смяна, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Нека да се оттегли докато още не е намразен от голяма част от феновете на тима и има някакво достойнство честно казано.

Трябват свежи виждания за играта, твърдост и решителност. Това липсва, липсва и кой да набие нужния манталитет в главите на играчите. Между другото съгласен съм със Марти че може би РВП е по-подходящ за капитан, с оглед на експлозивността която има, наистина е способен да поведе отбора към обрат и по-добро. И все пак се контузва много често, но не можем да отречем че Фабрегас не е бил лидер и то много добър, в не малко мачове. Може би не е плах, но не е свикнал да се противопоставя, свикнал е да изпълнява и наистина сякаш това пречи. И като си направим сметка, че щом капитана не може да направи нужното, то кой друг ще го направи?
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 07 юли 2011 23:59

Ван Перси има една дръзкост, една злоба ако щете, която лично според мен е страшно заразяваща. Цялото му излъчване показва увереност и решимост. Загледайте се как празнува головете си, каква енергия блика от него. Това може и да сте го подценявали досега, но замислете се колко въздействащо е всъщност, Както каза и Жоро, на него проблема са му контузиите, ако ги нямаше, можеше да е един от петте най-добри нападатели в света в момента. Вижда се, че когато е здрав, никой отбор не може да го спре. За половин сезон с тези слаби съотборници успя да наниже около 20 гола, като може да се каже, че той влачеше Арсенал на гърба си през голяма част от мачовете.
Втори капитан според мен е добре че е Вермаален, който също е изключителен защитник, но отново стигаме до контузиите... :roll:
Някои може би ще кажат за Уилшър-съгласен съм, че има лидерски качества, но тежестта да е капитан на топ отбор на Премиършип на тази негова крехка възраст може да го пречупи и да изгори много бързо... ;) За в бъдеще-определено той ще е капитана на Арсенал, в това съм сигурен! :geek:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Awesome
Контакти:

Мнениеот Awesome » 08 юли 2011 00:00

Всъщност мисля, че той е един от малкото, опитали се да бъдат критични към действията на Венгер, но французинът има прекалено голямо его и не дава и дума да се чуе от някой друг. Нямаш право на глас. Не му харесва, когато някой оспорва решенията му. Превърнал се е във властелин и се следват директивите му. Какво си мислиш, че прави Пат Райс като асистент на Венгер - според мен нищо. Тони Адамс беше казал, че не би работил като асистент на Венгер "I would love to go back to Arsenal one day, but not as No 2 or a defensive coach. "Arsene Wenger would not let me do enough. He does all the coaching, so I don't think I could work under him." А няма и кой да ограничи властта на Арсен. С Дейвид Дийн, когато още беше на работа в клуба обсъждаха трансфери и футболните въпроси с него. Сега на мястото на Дийн е Газидис, който се занимава с финансите и маркетинга.
Вероятно му тежи капитанската лента на Сеск, то си е голяма отговорност - Ван Перси и Вермаелен също са вариант. Но липсва бойният дух - кажи предното поколение играчи биха ли позволили неблагодарно лайно като Адебахор да се е*ава с феновете, да рита техен съотборник, докато е на земята и да се измъкне безнаказано или без няколко шута в задника. Не мисля...

На Войчех определено не му липсва самочувствие, влезе ударно в големия футбол - дебют на Олд Трафорд, дебют в ШЛ срещу Барса, има потенциал да стане страхотен вратар, но има и още много да работи и да се развива, докато стигне това ниво. Важното е да има характер, непримиримост и да им пука за отбора.
And it's Arsenal,
Arsenal FC,
We're by far the greatest team,
The world has ever seen!

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 08 юли 2011 00:08

Awesome написа:Всъщност мисля, че той е един от малкото, опитали се да бъдат критични към действията на Венгер, но французинът има прекалено голямо его и не дава и дума да се чуе от някой друг. Нямаш право на глас. Не му харесва, когато някой оспорва решенията му. Превърнал се е във властелин и се следват директивите му. Какво си мислиш, че прави Пат Райс като асистент на Венгер - според мен нищо. Тони Адамс беше казал, че не би работил като асистент на Венгер "I would love to go back to Arsenal one day, but not as No 2 or a defensive coach. "Arsene Wenger would not let me do enough. He does all the coaching, so I don't think I could work under him." А няма и кой да ограничи властта на Арсен. С Дейвид Дийн, когато още беше на работа в клуба обсъждаха трансфери и футболните въпроси с него. Сега на мястото на Дийн е Газидис, който се занимава с финансите и маркетинга.
Вероятно му тежи капитанската лента на Сеск, то си е голяма отговорност - Ван Перси и Вермаелен също са вариант. Но липсва бойният дух - кажи предното поколение играчи биха ли позволили неблагодарно лайно като Адебахор да се е*ава с феновете, да рита техен съотборник, докато е на земята и да се измъкне безнаказано или без няколко шута в задника. Не мисля...

На Войчех определено не му липсва самочувствие, влезе ударно в големия футбол - дебют на Олд Трафорд, дебют в ШЛ срещу Барса, има потенциал да стане страхотен вратар, но има и още много да работи и да се развива, докато стигне това ниво. Важното е да има характер, непримиримост и да им пука за отбора.

Ами това си го говорим открай време... :roll: Иначе наистина, няма как да знаем кой и какво е говорил с Венгер, или какво е произлязло от това. Не обичам догадките, а последното е именно това(което бях писал) ;)
След като смятате, че скоро Венгер трябва да напусне/да бъде сменен, кого смятате за подходящ нов мениджър? Аз изключително много харесвам Дейвид Мойс. Дори бих казал, че той е любимият ми британски мениджър. Евертън играе много приятен футбол, а заслугата за това е именно негова. Като цяло много ми допада и като поведение, и на пейката, и пред медиите. Много го уважавам и се надявам един ден да акостира на Емирейтс... :) ;)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Върни се в “Арсенал”