Нефтохимик - в Б група

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Re: Зеленага легенда Нефтохимик се завърна!

Мнениеот ntodorov » 27 юни 2011 14:15

plamenski написа:
Bourgas написа:...... атакуващият футбол, наложен от Херо (който сега е недолюбван от феновете на Нафтата... незнайно защо) .....
П.П. Момчета от Бургас, не са хабете, хората не могат да ни разберат нас, бургазлии, за това им е трудно да си представят какво мислим. ....................

Oчуден съм, че ти си бургазлия, който се интересува от футбола и се Очудваш от това, че никой близък до събитията около Нафтата последните 10 години не харесва Херо. Бургас няма нужда от отбори, които да бъдат аплодирани от всички фенове, когато играят един срещу друг!!! Не нам!!! За жалост тук виждам още един семкаджия, който се опитва да разкаже на останалите фенове, какво става във Бургас.....По добре нищо да не казваш.............А и точно сега след баража.........

Пламенски, първо да ти благодаря за преките включвания на живо от мача в Сливен. Много полезен ми беше. Не можах да присъствам на мача. Бях далеч от Бургас и Сливен - по чисто служебни дела, но момчета ходили там ми разказаха всичко цветно. Следих всичко в сайта, а последните минути инфаркт щях да получа, а и ти първо писа Гооол, след това Дуузпааа :)
Такова ми се мамето :) ...Кошмар при толкова пропуски.
Та: Какво лошо видя в писаното от Bourgas ? Какво значи семкаджия ?
Що се касае за Херо. Най-болно ми беше, когато замина в Ловеч - аз тогава му се разсърдих и не го признах. След това той си стана един наемник и в Левски, но не мога да отрека направеното от него през годините, когато се чувствах истински щастлив фен. Не клеймосвайте толкова лесно, защото нещата така могат да се извъртят, че Херо пак ще е трЕнер в Нафтата. Боя се, че никой няма да ни пита, но, кто се замисля на него бих простил всичко, като знам, че алтернативата ни винаги ще бъде от тренери - наемници. ТрЕнерите, които трябва да водят нашите отбори са само Бургаски - Митко Стойчев, Херо и дано някой друг да вземе лиценз Про, като Дидо Петков например. факт е, че нафтата игра най-хубавия футбол при Херо и беше моделирана от този човек.
Последна промяна от ntodorov на 27 юни 2011 14:17, променено общо 1 път.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 27 юни 2011 14:15

Ааааааааааааааа, извинявай, сетих се кой си ти! Ти да не би да си един от тези, които биеха и продължават да бият малките деца, за да им вземат синия шал или шапка? Или не, не, ти си един от тези Рамбовци, които биха хората с качулки на главата (понеже, нали сме големи мъжкари и не си показваме лицето) в Славейков при Свидетелите на Йехова? О, не, не, ти си един от тези, може би, които счупиха фен магазина на Черноморец? Или кафето? Чакай да се сетя, кой от всичките си ти. Нали си "хард фен", трябва да се мрази, да се псува, да се бие, а бе общо взето, ценности, велики! Величая теб, "несемкаджио". А аз, тъпака, ще продължа да си ходя на двата отбора, барабар и на Мастер, че и в Поморие, че и в Несебър, ще си люпя семки, ще си гледам бизнеса и такива като теб ще ме забавляват някъде по трибуните, ако ми доскучае :)
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Re: Нефтохимик - в Б група.

Мнениеот ntodorov » 27 юни 2011 14:29

fungus написа:Пловдив не е за тази група. Не може 70% гостуванията да са ни на 300+км...

Иначе Честито, Нафта! Успехи нагоре!

Може би си прав. Най - отдалечени оставате...Преди години истинските футболни управници делиха Б - групата на Север и Юг ( не случайно за да се избегнат проходите при пътувания), сега някоя тъпа манерка измисли това ново делене- Изток - Запад, което наистина отдалечава някои отбори: Например: Пловдив с Варна, Добрич, Несебър...ами Г. Делчев - Русе, В.Търново - абе малоумници.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

1878
Контакти:

Мнениеот 1878 » 27 юни 2011 14:43

Разбирането за футбол в България доста се е извратило , щом приемника на "Локомотив Бургас" стана "легенда" . Отборът им играеше основно по зоните и Б-група , после кучкаря на окр.комитет на БКП в Бургас - Хр.Порточанов - комбинативен и хитър селяк от с.Баня , ги вкара в схема , че влязоха за малко и те в А-група и то в най-мутренските години.
Традиционния отбор на Бургас е "Черноморец" , но никога не съм чул от негове фенове определения от рода на "синя легенда" ( то у нас е една "СИНЯТА ЛЕГЕНДА") и тем подобни комплексарски изцепки.
Иначе нищо лично , Благо и Милен са пичове и им желая късмет.

mazut
Контакти:

Мнениеот mazut » 27 юни 2011 14:44

За мен,за другите бургазлии писали в темата(без айтоския клошар) отбора е велик,за още хиляди е велик.Не е велик заради титли и купи,не е велик заради 30 сезона в а група,90% от които са в борба за оцеляване,изпадане и простосмъртно съществуване.Велик е защото е отбора заради когото обичаме тази игра,заради когото сме имали толкова много щастливи и нещастни моменти,нещото което ни обединява,нашия стимул,начин на живот,религия,нещото което ни кара да се гордеем и да се борим да става по-добро.Нефтохимик може и да има 12 сезона в А група,но поне остави трайна следа в тях,а не бе асансьор и боксова круша.Ако Нефтохимик бе изкуствен отбор и разните му определния на варненския тип днес той нямаше да празнува случилото се вчера.Гледам,че и някакъв ни сравни с Литекс-Литекс на мача с който ставаха шампиони с почти съм убеден безплатен превоз бяха 50 човека,Нефтохимик в разгара на лятния сезон събра над 500 фенове на стадиона в Сливен.
Дано има хора които гледат по-отвисоко от писалите в тази тема и разберът думите ми.Нефтохимик завинаги!

Потребителски аватар
pasaden
Контакти:

Мнениеот pasaden » 27 юни 2011 14:56

dunavfc написа:
Аз съм абсолютно съгласен,че Нафтекс не е гранд,нито Дунав е гранд,нито Етър,нито Спартак Пл и т.н.Грандовете в България са Левски,ЦСКА и донякъде Литекс.Има и други отбор като Ботев,Славия,Локо Пд,Берое и Черно Море,които в определен момент от своята историят също може да се нарекат грандове.

Леле колко глупости си изписал......
100 години символ на Пловдив

ROB HALFORD
Контакти:

Мнениеот ROB HALFORD » 27 юни 2011 15:02

Здравейте.
Успех за връщането на "Нефтохимик"-Бургас в проесионалния футбол. Добър отбор беше през 90-те, но чак пък легенда. Аз съм половин бургазлия и следя бургаския футбол от почти 30 години. Спомням си, че дълги години единствен (основен) отбор на града беше "Черноморец". Добри или лоши, но те. Просто с парите на Нефтохима, Портохленчов съзаде отбор и всички които симпатизираха на истинския бургаски отбор изведнъж се пребоядисаха. Защото никой не може да ме убеди, че е имало особено много привърженици на нафтата прези 1994.

pisna_mi
Контакти:

Мнениеот pisna_mi » 27 юни 2011 15:10

luddeN написа:
maldin1 написа:
luddeN написа:Двата гранда са направили повече от всички останалите отборчета взети заедно в България. Какъв е тоя комплекс към по-големите отбори ?
С леки изключения на Запад и 100 % на Изток отборите от столиците на страните са най-титулувани в първенства там. Надявам се можеш да си отговориш защо и как.
П.с. Има по-големи от мен и от теб в този форум да ти обяснят как без пари и без право на избор са били привличани играчи в тези "легенди", софийските отборчета. Така че не се бий в гърдите затова.

Вече спомена за "2та комунистически столични гранда". Не е нужно да се повтаряме ... Ако разделим отборите на ЦСКА и Левски с/у останалите, тогава какво ще кажеш за представянето в Европа ? Или там пак заради комунистете стигаме 2 полуфинала за КЕШ, както бием дейстащият носител на КЕШ ?

Добил е прозвището „убиец на европейски шампиони“. В историята си отборът се изправя срещу четири първенци на Европа, като в три от случаите европейският шампион е детрониран. Първият от тях е „Аякс Амстердам“ през 1974 г. (2:0 и 0:1), Нотингам Форест през 1981 г. (1:0 и 1:0) и „Ливърпул“ през 1982 г. (2:0 и 0:1). През 2005 г. ЦСКА отново срещна европейския шампион „Ливърпул“. Въпреки че не го отстранява, ЦСКА успява да го победи (1:0) на известния стадион „Анфийлд“.

...............................................................
На терена играчите и треньорите са постигнали успехите. За тези успехи и аз съм се радвал и то със сълзи. Не са играли министри и чиновници, комунисти или "демократи". Само, че тези министри са създали условия ЦСКА И Левски да станат най-силните в БГ чрез осигуряване на правилно съдийство, по-високи заплати, жилища и други привилегии. За останалите БГ отбори финансиите от държавния бюджет и решенията на БФФ бяха други. Властимащите и преди и сега решават за кои отбори има място под слънцето а останалите кучета ги яли. В последните 15 години, кръговете свързани с Левски просто надминаха себе си, но ЦСКА явно полага сериозни усилия да ги настигне и вече е на път да се запее старата песен но на нов глас - Вижте критериите за наказания, за бизнес със държавата, решенията на властите за стадионите, начина на повикване в националния отбор, майчинските грижи на медиите и т.н. На практика при тази странна политика на властите към БГ клубовете, ЦСКА и Левски са нещо като изкуствено създадени варианти на националния отбор - нормално е като имаш най-добрите кадри да постигаш успехи и също така е нормално да бъдеш в периферията ако всякакви власти и чиновници ти пречат да направиш добър отбор и същевременно помагат на правилните отбори.

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 27 юни 2011 15:13

ntodorov написа:
ehh написа:Легенда?
И защо този отбор е легенда?! Абе нещо много лесно лепваме на последък гръмки етикети.

За нас бургазлии си е легенда, защото си биеше сини "легендарни " тимове, където му паднеше с 5:1, 4:1, 3:0, 1:0, 2:1, 3:2 ...и так далше, и так далше...докато не му "таковаха" "легендите" мамата.
Иначе с автора на темата съм съгласен, но само едно оспорвам: Истинският, силен и неприклонен Нефтохимик беше унищожен, смъртно ранен, а в последствие "опитомен" от трима човека, които тогава използваха Държавната машина и счупиха ръчичките и естествената връзка на отбора със завода, чието име носеше. Нещо напълно естествено и нормално.Та тези двамина се казваха: Женя Бакърджиев - чл. на УС на Левски, Г. Марков - тоже чл. на УС на Левски, а смъртната присъда и спусъка беше натиснат от бургаския юда Данчо Цонев. Може би всички помнят плакатите - "Цонев - юда". По това време свърши явлението Нефтохимик. М.С. пък вместо да съживи отбора му се подигра, като му лепна свое име, смени му одеждите с розови, сложи му шапката със звънчета и го подготви за вечен сън...Ако Митьо Събев не беше затрил Нафтекс - съдбата му щеше да бъде, като тази на Черноморец, а към днешна дата никой нямаше да помни славното име Нефтохимик - родено, като Феникс от пепелта. Аз отбор с име Нафтекс не познавах и не признавах. За мен този период е умопомрачен. Ако М.С направи нещо хубаво е това, че "освободи" присъствието си там и запази името на Черноморец - всичко друго е пошло, както е поместено в първия пост.

Окей, победили са два пъти с по-големи резултати Левски и това го превръща в легенда... бреййй! Това си е един заводски отбор, не знам, какво развитие си търсил повече. Типичен отбор тип "факла". След бурното горене преди години, сега си тлее спокойно във В и Б група. Няма как такива отбори да бъдат нещо повече, да дадат нещо повече на бг футбола, камо ли да защитават името му в Европа. Това си едно локално и симпатично отборче с фен маса главно от няколко квартала на Бургас и някое-друго съседно село. Да - легенда в "Лазур", отборче - в България. Това е истината.
Буквално вече гъмжи от какви ли не сайтчета и журналисти(?) и всеки вече си пише на ангро без никакъв контрол. Темата за нивото на журналистика в България в този форум е все по-актуална...
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 27 юни 2011 15:20

ehh написа:Окей, победили са два пъти с по-големи резултати Левски и това го превръща в легенда... бреййй! Това си е един заводски отбор, не знам, какво развитие си търсил повече. Типичен отбор тип "факла". След бурното горене преди години, сега си тлее спокойно във В и Б група. Няма как такива отбори да бъдат нещо повече, да дадат нещо повече на бг футбола, камо ли да защитават името му в Европа. Това си едно локално и симпатично отборче с фен маса главно от няколко квартала на Бургас и някое-друго съседно село. Да - легенда в "Лазур", отборче - в България. Това е истината.
Буквално вече гъмжи от какви ли не сайтчета и журналисти(?) и всеки вече си пише на ангро без никакъв контрол. Темата за нивото на журналистика в България в този форум е все по-актуална...
Отборче, което е единственото с положителен баланс срещу Левски(ако изключим ерата Нафтекс). Защото там предсезонно бием Левски с 3-4:0 после има няма 2 месеца по-късно падаме с 1:0..... Както ти казаха отборът не е бил асаньор и босова круша, а се е наложил и е накарал всички отбори да го уважават, така че просто си замълчи. Както аз не пиша в темите за Левски и ти бъди любезен да не пишеш в нашите.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Върни се в “Футбол - България”