megan fox написа:Какво по-голямо доказателство от това, че сега в наши дни няма нито едно доказателство, че бог съществува! Навремето уж са се случвали някакви чудеса, но няма нито грам гаранция, че те наистина са се случили, а не че са една литературна измислица (не случайно ти дадох пример с Омировата Илиада...

)
Аз съм от този тип хора, които са на принципа щом няма нито ясно доказателство за съществуването на нещо (да може да бъде доказано по емпиричен път с експеримент), да се види, да се пипне... значи такова нещо не съществува!
Ще ти дам пример с потопа, който бог е пратил и ноевият ковчег.... имаш ли представа колко много животински видове има на планетата Земя, даваш ли сметка колко трябва да е бил голям въпросният ковчег, че да се запази по една двойка от всеки животински вид?! Дори в наши дни няма толкова големи кораби. Но ще си представя, че бог е всемогъщ и някак си е направил кораба на Ной достатъчно голям, нищо, че Ной е строил въпросният ковчег заедно със синовете си и бог не му е помогнал за това...

И пак остава въпроса... как са били спасени всички животински видове, който не са били достъпни за Ной? Тези, които са живеели в Австралия и двете Америки..., айде останалите континенти са свързани (или са били свързани, по времето на Ной не е имало Суецки канал, който да свързва Червено със Средиземно море), а Антарктида не я броя...
Или пък как са били спасени хората населяващи двете Америки, след като потопа е потопил под вода абсолютно всичко, а те също не са били спасени, даже тогава не се е знаело за тяхното съществуване, та кой и как после е населил Америките с хора и животни?

То и точно затова не се споменават в Старият и/или Новият завет, защото древните автори изобщо не са знаели, че съществуват други континенти... - доста кофти EPIC FAIL!

След като тази притча има такова голямо несъответствие... как да приема и останалите за достоверни и като източник на доказателства за съществуването на Господ? Или ще се окаже, че е имало и още един Ной, който се е погрижил за хората и животинските видове в двете Америки?!
А и повярвай ми, ако се загледаме подробно във всяка една от притчите, които явно се явяват доказателства за съществуването и божествената му сила... във всяка една от тях ще бъдат засечени подобен тип кофти несъответствия, който няма как да бъдат обяснение, освен с незнанието на древните автори, които са измисляли въпросните притчи и истории...
П.П. Професора ми по логика в университета казваше следното: Ако в една история има една неистина, то цялата история става неистина! Е как сбирщина от неистини ще ме накарат да повярвам в съществуването на нещо, което нещо се уповава на тези неистини?!
П.П.2. По тези въпроси споря дори с членовете на семейството ми - баба ми е хаджийка и се кълне, че е усетила присъствието на бог по време на поклонението си на божи гроб, после ми разправяше същото и за посещението си във Ватикана..., е аз на божи гроб не съм бил и нямам намерение да ходя, но 2009-а бях във Ватикана и освен да се уверя с очите си какъв бизнес прави църквата като експлоатира вярата на хората... друго не усетих!
Те това е религията - един огромен бизнес, от която се печелят милиарди всяка година и заинтересованите хора правят всичко по сили си да поддържат вярата на хората, дори от време на време си измислят нови чудеса...

А хеле за католицизма не ми се почва дискусия, че тия са най-големите лъжци и измекяри на Земята!