Вярващи ли сте?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Вярвате ли в Бог?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

THE G.A.M.E

Re: Вярващи ли сте?

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 юни 2011 22:24

sMotLiO написа:Уау и как го разбра това,господ ли ти го каза? Аз пък си мислех,че това е начин за успокояване на повечето наивници,че смъртта не е краят.

Това го твърдят много мастити физици моето момче !
Като не ти стига интелекта да разбереш и схванеш за какво става въпрос, не спори !

Толкова е елементарно това правило ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 юни 2011 22:28

Red_Girl написа:Бе вие сте некви откачени! Къв ад, къв рай.. Осъзнайте се малко, кви са тея глупости!

Всеки ги разбира нещата по различен начин.
Рая и ада са относителни понятия ...

Никой незнае, какво се случва със съзнанието и душата на човек, когато тялото престане да функционира ...
Но е факт, че човека има душа.

Не напразно всеки завърнал се от кома твърди, че е напуснал тялото си ...
Това са научно доказани неща ...

Според теб, какво се случва след смърта на човек ?
Ще ми е интересно да разбера твоята гледна точка ...
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 19 юни 2011 23:36

След като умра ще ти се явя от небето или от ада и ще ти кажа.. :mrgreen: :mrgreen: Иначе в Бог не вярвам, нито в Библия, която е писана от Бог. Както казах религията е инструмент за манипулация на хората. Ние сме си чисто и просто животни.. Има понятие, което се нарича Еволюция.. Това обяснява много неща, а не недоказани теории за Бог и Дявола..
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

[offtopic]Image[/offtopic]
Изображение

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 20 юни 2011 11:44

megan fox написа:Какво по-голямо доказателство от това, че сега в наши дни няма нито едно доказателство, че бог съществува! Навремето уж са се случвали някакви чудеса, но няма нито грам гаранция, че те наистина са се случили, а не че са една литературна измислица (не случайно ти дадох пример с Омировата Илиада... ;) )

Аз съм от този тип хора, които са на принципа щом няма нито ясно доказателство за съществуването на нещо (да може да бъде доказано по емпиричен път с експеримент), да се види, да се пипне... значи такова нещо не съществува!

Ще ти дам пример с потопа, който бог е пратил и ноевият ковчег.... имаш ли представа колко много животински видове има на планетата Земя, даваш ли сметка колко трябва да е бил голям въпросният ковчег, че да се запази по една двойка от всеки животински вид?! Дори в наши дни няма толкова големи кораби. Но ще си представя, че бог е всемогъщ и някак си е направил кораба на Ной достатъчно голям, нищо, че Ной е строил въпросният ковчег заедно със синовете си и бог не му е помогнал за това... ;)

И пак остава въпроса... как са били спасени всички животински видове, който не са били достъпни за Ной? Тези, които са живеели в Австралия и двете Америки..., айде останалите континенти са свързани (или са били свързани, по времето на Ной не е имало Суецки канал, който да свързва Червено със Средиземно море), а Антарктида не я броя...

Или пък как са били спасени хората населяващи двете Америки, след като потопа е потопил под вода абсолютно всичко, а те също не са били спасени, даже тогава не се е знаело за тяхното съществуване, та кой и как после е населил Америките с хора и животни? ;) То и точно затова не се споменават в Старият и/или Новият завет, защото древните автори изобщо не са знаели, че съществуват други континенти... - доста кофти EPIC FAIL! ;)

След като тази притча има такова голямо несъответствие... как да приема и останалите за достоверни и като източник на доказателства за съществуването на Господ? Или ще се окаже, че е имало и още един Ной, който се е погрижил за хората и животинските видове в двете Америки?! :lol: :lol: :lol:

А и повярвай ми, ако се загледаме подробно във всяка една от притчите, които явно се явяват доказателства за съществуването и божествената му сила... във всяка една от тях ще бъдат засечени подобен тип кофти несъответствия, който няма как да бъдат обяснение, освен с незнанието на древните автори, които са измисляли въпросните притчи и истории... ;)

П.П. Професора ми по логика в университета казваше следното: Ако в една история има една неистина, то цялата история става неистина! Е как сбирщина от неистини ще ме накарат да повярвам в съществуването на нещо, което нещо се уповава на тези неистини?!

П.П.2. По тези въпроси споря дори с членовете на семейството ми - баба ми е хаджийка и се кълне, че е усетила присъствието на бог по време на поклонението си на божи гроб, после ми разправяше същото и за посещението си във Ватикана..., е аз на божи гроб не съм бил и нямам намерение да ходя, но 2009-а бях във Ватикана и освен да се уверя с очите си какъв бизнес прави църквата като експлоатира вярата на хората... друго не усетих!
Те това е религията - един огромен бизнес, от която се печелят милиарди всяка година и заинтересованите хора правят всичко по сили си да поддържат вярата на хората, дори от време на време си измислят нови чудеса... ;)

А хеле за католицизма не ми се почва дискусия, че тия са най-големите лъжци и измекяри на Земята!

А ти знаеш ли колко вида животни е имало тогава, защото и в момента се появяват и откриват нови и нови. Както и това, че примерно те се делят на видове като- семейство кучета, семейство котки и т.н. и е нормално да вземе от всяко едно от тези семейства по две(мъжко и женско) от които да се получат разклоненията чрез леко изменение на ДНК-то им, нещо което правим и самите хора в момента селектирайки разни породи животни, като дори от една клетка създаваме нов живот, говоря за клонирането. А след като можем да го правим ние, които сме Негово творение, какво остава за Него. Но след като казваш, че не си чувал за Благодатният огън, то няма как да си чел и литература на такава тематика, защото все повече учени отхвърлят теорията на Дарвин за еволюцията и са на мнение, че различните видовете се появяват изведнъж, а не са еволирали. Това е теорията за "Интелигентният дизайн", която се подържа от много учени в своята област, биолози, химици, физици, математици, генетика и т.н. Ако не си запознат с това, можеш да намериш литература в нета, защото не ми се иска, а и не мога да го обяснявам в подробности тук.
Последна промяна от v.r.s. на 20 юни 2011 12:05, променено общо 1 път.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 20 юни 2011 11:52

Red_Girl написа:Има понятие, което се нарича Еволюция.. Това обяснява много неща, а не недоказани теории за Бог и Дявола..

Абсолютно нищо не обеснява еволюцията ...
Даже напротив - покрай тая налудничева теория, на доказан некадърник, като Дарвин, възникват само въпроси, на които теорията не само, че няма , но и неможе да даде отговор !
Ако си мислиш, че еволюциата е доказана, бъркаш доста сериозно !
Няма еволюция ...
Има мутация !!
Защо еволюцията не казва, къде са изчезнали всички маймуни, които се превръщат в хора ?
Ти наскоро да си видяла, някоя маймуна да е станала човек ??
Както казва Айнщайн ...
-"Ако теорията за еволюцията е вярна, то това означава, че като се хвърлят в една пералня конци, копчета, парчета плат и игла, като се пусне пералнята, след половин час от вътре би трябвало да извадим елегантен костюм"

Умно момиче си .... Сама се сети, какъв е шанса за това ! ... :lol:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 20 юни 2011 11:59

Red_Girl написа:След като умра ще ти се явя от небето или от ада и ще ти кажа.. :mrgreen: :mrgreen: Иначе в Бог не вярвам, нито в Библия, която е писана от Бог. Както казах религията е инструмент за манипулация на хората. Ние сме си чисто и просто животни.. Има понятие, което се нарича Еволюция.. Това обяснява много неща, а не недоказани теории за Бог и Дявола..

А понятието Еволюция не е ли недоказана теория?
Както писах тази теория се оспорва като неоснователна от все повече днешни учени и то светила в своята област. А тези лозунги като "религията инструмент за манипулацията на хората" са ми известни, тъй като съм израстнал в тези години. И как точно вярата манипулира хората, дай ми някакво обяснение и примери за това?

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Мнениеот sMotLiO » 20 юни 2011 12:48

THE G.A.M.E написа:
sMotLiO написа:Уау и как го разбра това,господ ли ти го каза? Аз пък си мислех,че това е начин за успокояване на повечето наивници,че смъртта не е краят.

Като не ти стига интелекта да разбереш и схванеш за какво става въпрос, не спори !

Аз пък си мислех,че това го твърдят само доказаните малоумниците като теб :lol:
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 20 юни 2011 15:22

sMotLiO написа:
THE G.A.M.E написа:

Аз пък си мислех,че това го твърдят само доказаните малоумниците като теб :lol:

Това, че не разбираш дадено нещо, не означава, че то не съществува.
Също така и с коментара си не изразяваш никакво мнение по темата, а и ни най-малко защитаваш тезата си, че човешката душа не съществува и не е безсмъртна.
Какъв би бил смисъла на живота, ако наистина след смъртта няма нищо, защо тогава трябва въобще да живеем, да спазваме някакви норми на поведение, да бъдем личности и да постигаме някакви цели в живота? При това положение цялото ни съществуване е една безсмислица в което няма никаква логика.

Потребителски аватар
sMotLiO
Контакти:

Мнениеот sMotLiO » 20 юни 2011 16:31

v.r.s. написа:

Също така и с коментара си не изразяваш никакво мнение по темата, а и ни най-малко защитаваш тезата си, че човешката душа не съществува и не е безсмъртна.
Какъв би бил смисъла на живота, ако наистина след смъртта няма нищо, защо тогава трябва въобще да живеем, да спазваме някакви норми на поведение, да бъдем личности и да постигаме някакви цели в живота? При това положение цялото ни съществуване е една безсмислица в което няма никаква логика.

Това,че хората все още нямаме отговори за всичко,не означава,че господ съществува :lol:

Какво мнение очакваш да ти кажа по 'темата'? Искаш да споря с предубедени хора? Да споря с комунист за комунизма? По-лесно ще ми е да му сложа патрон на този отсреща,вместо да си губя времето и нервите да го убеждавам в каквото и да било.

Вие нямате абсолютно нищо за да подкрепите нещата които твърдите. Нищичко. Никакви факти. Никаква доказателства. Всичко което говорите се базира на догадки и свободни съчинения. Всичко е една лъжа. Лъжа която не може да бъде никога напълно нито отхвърлена,нито приета. Добре изпипана лъжа. Най-добрата лъжа измисляна от извратеното човешко съзнание досега.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense

Chapman Cohen

Is God willing to prevent evil,but not able?
Then he is not omnipotent.
Is he able,but not willing?
Then he is malevolent.
Is he both able and willing?
Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing?
Then why call him God?

Epicurus

Смисъла на живота е той да бъде продължен за всички колкото се може по-дълго.

Господ е като стар тренд който е наложен преди години. Хората са били твърде ограничени в разбиранията си за всичко случващо се. Господ от друга страна е перфектното обяснение за всичко. Господ събира всичко добро от хората,той е неумиращата надежда и прочие. Ако нямаше Господ,кой щеше да дава отговори на всички въпроси?

След много години,когато хората израстнат умствено достатъчно,тогава никой няма да има нужда от Господ.
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 20 юни 2011 17:29

sMotLiO написа:
v.r.s. написа:

Това,че хората все още нямаме отговори за всичко,не означава,че господ съществува :lol:

Какво мнение очакваш да ти кажа по 'темата'? Искаш да споря с предубедени хора? Да споря с комунист за комунизма? По-лесно ще ми е да му сложа патрон на този отсреща,вместо да си губя времето и нервите да го убеждавам в каквото и да било.

Вие нямате абсолютно нищо за да подкрепите нещата които твърдите. Нищичко. Никакви факти. Никаква доказателства. Всичко което говорите се базира на догадки и свободни съчинения. Всичко е една лъжа. Лъжа която не може да бъде никога напълно нито отхвърлена,нито приета. Добре изпипана лъжа. Най-добрата лъжа измисляна от извратеното човешко съзнание досега.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense

Chapman Cohen

Is God willing to prevent evil,but not able?
Then he is not omnipotent.
Is he able,but not willing?
Then he is malevolent.
Is he both able and willing?
Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing?
Then why call him God?

Epicurus

Смисъла на живота е той да бъде продължен за всички колкото се може по-дълго.

Господ е като стар тренд който е наложен преди години. Хората са били твърде ограничени в разбиранията си за всичко случващо се. Господ от друга страна е перфектното обяснение за всичко. Господ събира всичко добро от хората,той е неумиращата надежда и прочие. Ако нямаше Господ,кой щеше да дава отговори на всички въпроси?

След много години,когато хората израстнат умствено достатъчно,тогава никой няма да има нужда от Господ.

Колкото до предубедеността, то важи с най-голяма сила и за теб. Ти казваш, че след като не е научно доказано значи не съществува. Тогава защо трябва да възприемаме и теорията на Дарви, след като тя не само не е доказана, а дори напротив, от все повече учени се оспорва и отхвърля. Както писах редица учени в своята област са на мнение, че без разумен интелект, който хармонично да струтурира клетките по начин, по който да съществуват хората, животните и въобще цялата Вселена е немислимо. Няма как всичко това да е дело на някаква случайност, просто не е логично. Както даде пример един съфорумец с пералнята и костюма. Всички организми са толкова сложно изградени, че няма как да са на случаен принцип. Това е, че на тези хора не им се дава трибуна, а е по удобно да се втълпява и изучава в училищата теорията за Еволюцията и да се възприема, че човек е произлязъл от маймуната. По този начин, с тази безсмислица се дава "научно обяснение" за произхода на видовете, без да се основава на каквато и да е логика или доказателства. Това е, че човека в стремежа си да обясни произхода си отхвърляйки Божественото, се принизява до там да приеме произхода си от примат. Къде е логиката на всичко това, защо не са произлизли и други същества с подобен интелект на нашият, от други животни?
Колкото до комунистите и това, че ти е по лесно да пуснеш един куршум, отколкото да спориш, показва на какво мисловно ниво си, след като нямаш аргументи е най-лесно да приложиш сила, метод на самите комунисти, а между другото си приел и тяхната доктрина за безбожието.
Колкото до това, че смисъла на живота е само този да бъде продължен колкото се може по- дълго, тук пък въобще не схващам такъв. Колко дълго и какво като е много дълго, след като идва ден в който човек умира и това е, няма го, няма я и душата? Тогава дали ще е живял няколко дни или 120 години ще е без никакво значение.

Върни се в “Свободна зона”