Гавра с комунистическата история

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Дърво без корен

Re: Гавра с комунистическата история

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 21:23

Viktor4o_Rs написа:
Дърво без корен написа:
Viktor4o_Rs написа:Много добре знам за кралството на сърби, хървати и словенци другарю, не ме учи :lol: :lol: А за Македония нещо да кажеш, там какво става, защо великият СССР я присъединява към Югославия, защо почват изстъпления срещу българите там, а ? Под създаването на СФРЮ имах предвид именно присъединяването на Македония ;)

Та кога е присъединена Вардарска Македония към Югославия.. историко?!?

Ти си учил научен комунизъм и история на марксизма-ленинизма, това не е същото :lol: :lol: :lol: Отивай да триеш графитите и да напишеш рапорта си до Позитано 20, айде марш :lol: :lol:

Това не е отговорна въпроса кога е присъединена Вардарска Македония към Югославия.Отговорът няма нищо общо с марксизъм-ленинизъм, но има нещо общо с Междусъюзническата война.Това обаче е известно на челите история, а не на тези, които само парадират с това :mrgreen:

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 юни 2011 21:32

Каза човекът, който не прави разлика между царска и комунистическа Русия, явно не е чувал за Гражданската война там и който твърди, че паметници на хора като Левски и Ботев не бивало да има на много места в страната, за разлика от тези на социалистическия строй, щото видиш ли първите били свързани само с конкретно място :lol: :lol: :lol: Ами мерси от твоите големи познания, нямам нужда от тях :mrgreen:
Що се отнася до Вардарска Македония, знам кога е присъединена към Югославия, питах защо любимите ти съветски другари не ни я дават на нас, нали много ни обичат уж, както и защо от 1944-та започва още по-силен терор над българите там ? Но това предполагам не са ви го преподавали едно време :roll:
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 18 юни 2011 21:38, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 18 юни 2011 21:36

slavia_forever написа:
blue avalanche написа:Дефиницията за "преврат" я прочетох.Какво става с дефиницията за "окупация"?

Окупаторска – защото съветската армия нахлува на територията на Царство България, след като СССР е обявил война на Царството на 5 септември 1944 г. А когато една държава обяви война на друга и нахлуе на нейна територия, обикновено я окупира, а не я „освобождава”.

blue avalanche написа:Присъствието на руски войски на наша територия след Санстефанския мирен договор,окупация ли е или не?

Въпреки, че явно бъркаш национални с интернационални войски, ето ти и отговор на въпроса. Предварителният мир, подписан в Сан Стефано, е в същината си договор за безсрочната окупация на България от Русия.

След като уточнихме,че след Санстефанския Мирен договор,на практика сме окупирани,възниква въпросът:
Паметниците,издигнати в чест на руската(подчертавам на руската) "освободителна" армия,какви се явяват?Паметници на окупатори или нещо друго?И каква трябва да бъде тяхната съдба?
Последна промяна от blue avalanche на 18 юни 2011 23:04, променено общо 1 път.

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 21:46

Viktor4o_Rs написа:Каза човекът, който не прави разлика между царска и комунистическа Русия, явно не е чувал за Гражданската война там и който твърди, че паметници на хора като Левски и Ботев не бивало да има на много места в страната, за разлика от тези на социалистическия строй, щото видиш ли първите били свързани с конкретно място :lol: :lol: :lol: Ами мерси от твоите големи познания, нямам нужда от тях :mrgreen:
Що се отнася до Вардарска Македония, знам кога е присъединена към Югославия, питах защо любимите ти съветски другари не ни я дават на нас, нали много ни обичат уж, както и защо от 1944-та започва още по-силен терор над българите там ? Но това предполагам не са ви го преподавали едно време :roll:

Пич, хайде да не си мерим мъжките достойнства по тази тема, защото ти явно показа, че си нямаш понятие от нея.Не се опитвай да извърташ казаното от теб, защото ти ясно и недвусмислено написа, че Македония е дадена на Югославия след ВСВ, както и самата Югославия е създадена тогава-това по твоите думи.
Сега ми дай, и не само на мен, ясна причина, поради която във всеки един български град трябва да има паметници на нашите възрожденци и герои от Априлското въстание!Примерно, какво свързва Волов с Гоце Делчев.. или Раковски с Видин.А Левски с Кърджали или Малко Търново?Нормално ли е паметникът на Асеневци да не е в Търново, а в Бургас, примерно?А на Самуил да не е в Петрич, а в Шабла?Мисли малко, когато говориш за история и паметници.това, че на всеки местен герой е правен паметник и е слагана звезда не означава, че Канев е възвеличан освен в Хасково и във Враца, или пък Гаврил Генов има паметник в Симитли.

ПП-Мога да ти кажа защо на конете им слагат капаци, когато са впрегнати в каруцата.. ако прецениш, че трябва да разбереш защо се държиш като такъв.

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 18 юни 2011 21:51

Страхотно. Много силно послание,поне за който го разбира :!:
Мнението ми беше,че категорично трябва да се бутне този ужасен паметник,но така пък е станал доста добре :lol:
фалшива коса - фалшив футбол!

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 21:52

blue avalanche написа:
slavia_forever написа:
blue avalanche написа:Дефиницията за "преврат" я прочетох.Какво става с дефиницията за "окупация"?

Окупаторска – защото съветската армия нахлува на територията на Царство България, след като СССР е обявил война на Царството на 5 септември 1944 г. А когато една държава обяви война на друга и нахлуе на нейна територия, обикновено я окупира, а не я „освобождава”.

blue avalanche написа:Присъствието на руски войски на наша територия след Санстефанския мирен договор,окупация ли е или не?

Въпреки, че явно бъркаш национални с интернационални войски, ето ти и отговор на въпроса. Предварителният мир, подписан в Сан Стефано, е в същината си договор за безсрочната окупация на България от Русия.

След като уточнихме,че след Санстефанския Мирен договор,на практика сме окупирани,възниква въпросът:
Паметниците,издигнати в чест на руската(подчертавам на руската) "освободителна" армия,какви се явавят?Паметници на окупатори или нещо друго?И каква трябва да бъде тяхната съдба?

Няма да те разберат!
За тях, щом е руска е освободителна, като РОА на Власов, а щом е съветска е завоевателна и окупаторска.Руснаците могат да направят и поддържат гробища на загиналите на тяхна територия немци, но ние сме нещо повече и не можем да траем руските гробове и паметници.. друго щеше да е, ако бяха американски, но те пусто ни зарязаха още в Ялта, което не им пречеше да бомбардират столицата ни.. профилактично.

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 18 юни 2011 21:56

Това,че сме против съветската армия не означава,че сме американски подлоги бе,типично комунистическо мислене - "ако не си с нас значи си против нас :lol: "
Та нали именно американските евреи внедряват комунизма в Русия.... с каква ли цел.
фалшива коса - фалшив футбол!

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 юни 2011 22:00

Дърво без корен написа:
Viktor4o_Rs написа:Каза човекът, който не прави разлика между царска и комунистическа Русия, явно не е чувал за Гражданската война там и който твърди, че паметници на хора като Левски и Ботев не бивало да има на много места в страната, за разлика от тези на социалистическия строй, щото видиш ли първите били свързани с конкретно място :lol: :lol: :lol: Ами мерси от твоите големи познания, нямам нужда от тях :mrgreen:

Пич, хайде да не си мерим мъжките достойнства по тази тема, защото ти явно показа, че си нямаш понятие от нея.Не се опитвай да извърташ казаното от теб, защото ти ясно и недвусмислено написа, че Македония е дадена на Югославия след ВСВ, както и самата Югославия е създадена тогава-това по твоите думи.
Сега ми дай, и не само на мен, ясна причина, поради която във всеки един български град трябва да има паметници на нашите възрожденци и герои от Априлското въстание!Примерно, какво свързва Волов с Гоце Делчев.. или Раковски с Видин.А Левски с Кърджали или Малко Търново?Нормално ли е паметникът на Асеневци да не е в Търново, а в Бургас, примерно?А на Самуил да не е в Петрич, а в Шабла?Мисли малко, когато говориш за история и паметници.това, че на всеки местен герой е правен паметник и е слагана звезда не означава, че Канев е възвеличан освен в Хасково и във Враца, или пък Гаврил Генов има паметник в Симитли.

ПП-Мога да ти кажа защо на конете им слагат капаци, когато са впрегнати в каруцата.. ако прецениш, че трябва да разбереш защо се държиш като такъв.

Айде недей да извърташ типично по комунистически табиет моите думи, става ли ? Може да не съм бил достатъчно ясен и конкретен , може и да имам леки пропуски, но в сравнение с твоите тези и писания, това е нищо ;) За Македония имах предвид в периодас по време и след ВСВ, защото официално тя влиза в СФРЮ през 1946 година,а не когато е присъединена след Междусъюзническата,така че нищо грешно не съм написал, това че ти вадиш от контекст и интерпретираш 2 неща, а не казваш 3-то, което съм написал, си остава за твоя сметка ... Какво да споря с човек, който не го дразни паметник на чужда окупаторска армия насред столицата, но не приема за нормално да имало паметници на български герои еди-къде си, щото не били оттам :x Съжалявам, но нямам намерение да споря с чугунена глава ;)
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 18 юни 2011 22:06, променено общо 1 път.
Изображение

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 22:00

wicked1913 написа:Страхотно. Много силно послание,поне за който го разбира :!:
Мнението ми беше,че категорично трябва да се бутне този ужасен паметник,но така пък е станал доста добре :lol:

Аз го разбирам!Посланието е, че в България са живели, живеят и ще живеят идиоти, за които няма нищо свято!
Ти лично, нещо построил ли си в твоят живот?Ако си построил и знаеш как се прави, тогава ще приема, че можеш да говориш за събаряне.На неговото място ще издигнем групова скулптура на Митю Пайнера, заобиколен от всички чалгаджийки и чалгаджии на Планета пайнър.Може да се помисли и за подобните на Ара аудио, но дали да е към Ариана, или на мястото на Националния, та да не се обидят от конкуренцията :mrgreen:

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 18 юни 2011 22:01

като гледам какви комуняги патрулират след нас, си трябва яка пропаганда и да се показва на децата какво е било, а не какво се иска на някой русофили ;)

аз само не разбрах комунягите, православни ли сте или комунисти :lol:

пп не ме разбирайте погрешно, аз съм за социализма, но СССР е зло, което точно по примера на еничарите е промивало мозъка на няколко поколения. И НЯМАМ ДУМИ КАК МОЖЕ ЕДИН НАРОД ДА КАЗВА: КОМШИЯТА ВЕРНО ГО ПРАТИХА В БЕЛЕНЕ, АМА ТОГАВА БЕШЕ ПО-ДОБРЕ, ИМАШЕ КЕБАПЧЕТА, ПОЧИВКА НА МОРЕ И Т.Н......... заслужаваме си всичко лошо, дето някога ни се е случвало..... :roll:
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Архив”