Алчността няма край !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

assencho1
Контакти:

Re: Алчността няма край !

Мнениеот assencho1 » 03 юни 2011 15:23

Xamy написа:Ако вярваме на Търсене/Предлагане - явно цените са високи.
Може ли специалистите да понапишат малко цени на спортните прояви в България:
- вход на мач от първенство по Волейбол
- вход на мач на националния отбор по Футбол
- вход на мач на националния отбор по Баскетбол
- вход на мач на националния отбор по нещо-си
- вход на последния мач от нещо-си на което сте ходили (примерно футболен от вътрешното първенство)

Вход на мач от първенството по волейбол - 0лв
вход на мач на националния отбор по Футбол - 5/7/10/15/20лв
вход на мач на националния отбор по Баскетбол - не се интересувам
вход на последния мач от нещо-си на което сте ходили - Левски- Спортинг 8/12/15 лв, ако не се лъжа
А националния отбор по волейбол не струва 10 лв - СМЯХ!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 03 юни 2011 16:32

boys85 написа:
vaskop написа:Затова като няма търсене ще го преместят в София и всичко ще е наред...
Всички семейно ли посещават волейбола? Понеже е безплатно и не се дават пари мъкнете всичкото роднина да кажете, че сте ги завели някъде? Или всички сте луди маниаци на тема волейбол?? Ако сте ще се лишите от кръчмичка, цигарки и готово. Ако искате безплатно да отидете някъде със семейството еми имате си море, градинки и т.н.
Срамота е такива волейболисти да играят и да ви е свидно за 10 лв. Ако нямате пари няма да ходите. Това не го пожелавам на никой, но все пак наистина малко комунистическото мислене, че всичко трябва да е без пари надделява...

Е тук ти е грешката. Затова го преместиха от София, защото там нямаше търсене, дори и 1000 човека не събираха, а тук залата се пръскаше по шевовете и то при същите цени. А сега като се разбра, че отново го връщат в София (все пак трябва да се оправдаят пръснатите пари на данъкоплатците от цяла България за новата заличка) и шефовете на ДКС във Варна решиха да спечелят повечко пари като за последно. Ами не им излязоха сметките, просто не става така.

А повечето пишещи, дано никога не започнат да се занимават със собствен бизнес, защото като им чета как определят цената на база колко струвала кутия цигари, или колко евро били това, или в кръчмата колко оставял човек, направо не ги виждам да продават своя продукт, какъвто и да е той. Цената се определя от търсенето и предлагането. Тоест не е важно само колко ти се иска да спечелиш, важно е и колко са готови клиентите да ти платят за твоя продукт.

Колкото до приказки от рода "ако беше в моя град щяхте да видите каква публика щеше да има, дори и при 10 лв. вход" пък няма какво да ги коментирам...и то от хора, които през живота си сигурно не са стъпвали на волейболен мач...

В крайна сметка на мен лично не ми пука толкова. В началото ходех на мачове и на мъжкия, и на женския волейболен отбор. Не защото съм голям фен на волейбола, а от патриотизъм. Обаче когато нашите почнаха да бият наред и все повече да се говори за този отбор и волейбола като цяло, спрях. Един вид стана модерно да ходиш на волейбол, всякаква паплач дошла във Варна лятото задължително ходеше на мачове, роднини дошли на гости бяха водени в залата. Дори в един момент волейболът измести футбола като най-интересен спорт в България. А и като сложиха оня чалгар за тартор съвсем ми се отщя да ходя на мачове. Но пък малко или много Варна си изгради волейболна публика, каквато в София нямаше и успехите на националния отбор в последните години е нормално да бъдат свързвани със залата във Варна и варненската публика.

Ето това не го разбирам, да ходиш на спортно мероприятие не за друго, а от патриотизъм и да наричаш хората отишли заради самият спорт паплач, както и да се прави защото било модерно.
Искам да уточня, че не съм от хората които не са стъпвали в зала на волейболен мач, а преди когато имаше силен волейбол и баскетбол в Перник и разбира се входа беше платен, рядко съм пропускал да присъствам, като много пъти е било и поради липса на билети.
Аз съм го правил не защото е било модерно и т.н., а заради тръпката и изживяването на всяка спечелена точка, както и загубена или направена от противниковият отбор. Ето тази тръпка усеща ли я даден човек, не мисля, че 10 лева ще му се видят много, а дори така може би е много по добре за да може в залата да присъстват истинските привърженици на играта, които при други обстоятелства може да не успеят да се снабдят с билети.
Така, че според мен 10 лева за да се гледа националният отбор по волейбол си е напълно реална цена, а както написа един от съфорумците, при закупени 4 билета цената е била 8 лева, което дава възможност да се закупят и на по-ниска.
Не виждам защо трябва да се пуска не една тема, а това мисля, че е обидно и за самите волейболисти, както написах преди.

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 03 юни 2011 19:40

mile kitic написа:Защо убихте волейбола във Варна с тея високи цени ?!? Алчни копеленца, като ГОРД Варненец съм страшно възмутен, да ни докарат до такова положение. Откакто се помня залата винаги е била пълна. Срам и резил за тези алчни копеленца :(

Пич, не знам дали е скъпо или евтино, обаче евала ти правя за ника. Миле Китич - една от големите звезди на сръбската музика :lol: /и все пак като Шабан втори няма ;) /
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 04 юни 2011 13:06

Да вкарам една елементарна сметка ...

10 лв. билет срещу Япония ? ?
Предполагам, че ще има към 2 000 ( 2 хиляди ) на мачовете ...
2х10=20, тоест - 20 хиляди лева.

А, какво пречеше ...
Билет: 5 лева
Зрители ( сигурен съм, че щяха да бъдат толкова, при такава цена ) .. 4 000 ( 4 хиляди )
4х5=20, тоест - 20 хиляди лева ...

Значи и при билети от по 10 лв. и от по 5 лева, приходите ще са долу-горе същите ...
Каква ще е разликата ?
Ами при по евтин билет от 5 лева, националите ще бъдат гледани от два пъти повече публика ( което при капацитета на залата ... това означава, че ще е пълна ) ... съответно - по голяма подкрепа, по голямо шоу и ... по добро впечатление пред световната волейболна общественост !!

Просто математика ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

fraport
Контакти:

Мнениеот fraport » 05 юни 2011 11:41

Мнениеот Flash1912 на 03 Юни 2011 12:04
Видя се "варненската велика волейболна публика". Като беше евтинко - пълно, сега се стискат, ама както колегите са отбелязали в кръчмата смело оставят 20лв. А и какво стана със супер проспериращата Варна, минаваща 1 милион, нали стандарта беше по-висок от София и 800лв взимат чистачките?

Аватар
Flash1912

:roll: :roll: ABE MAINA KAKVI GI GOVORISH BE MOMCHE KVI 1 MILION KAKAK STANDART TI DA NE SI NAPUSHEN NESHTO BE MOMCHE ......I MNOGO MOLQ ZA CENITE -SEGA S IAPONIA E 10 LV NO S GERMANIQ BIAHA 12,15, I 20 LV ZA VSICHKI SELIANI OT VATRESHNOSTA NA STRANATA DA SA INFORMIRANI ...I ZA MNOGOMILIONNITE ZARALIISKI FENOVE DETO SA MNOGO OTVORENI SHTE IM KAJA NACIONALNIQ OTBOR PO VOLEIBIL NIKOGA NE E IGRAL I NIAMA DA IGRAE V STARA ZAGORA ....RAZBRA LI NIKOGA

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 06 юни 2011 18:05

BS1913 написа:Сега ще те обвинят колко си зле,че нямаш 15 лева и как Варна е най убитото място за Волейбол 8-) Ще се започне с това как имаш пари за цигари,бира,дискотеки и тн. и как не те е срам да се възмущваш че са скъпи билетите 8-) А половината от обвиняващите сигурно никога не са стъпвали на мач на националите ;)

Всъщност всичко се прави само с една цел - националите да отидат да играят в София, когато залата там стане готова!!! Шопите от край време газ пикаят, че волейнационалите играят във Варна и се опитват да ги накарат да играят в София! Националите обаче изобщо не искат да чуват за столицата и отказват всякакви подобни смехотворни решения! В крайна сметка баскетфедерацията се видя в чудо и затова реши да направи най-подлото... да вдигне трикратно цената на билетите и като се има предвид, че е криза и че Япония не е никакъв дрзнител за нас ето, че залата не се напълни! Ходих да гледам първият мач, на вторият като знаех, че ще ме обръснат още 15 лева и не отидох!
И сега ще се използва това като довод пред националите като се завърши залата в столицата да играят там! Ето видите ли Варна вече е загубила интерес към волейбола и не подкрепя отбора, нищо, че ако в София сложат 15 лева билет ще отидат има-няма 500 човека! За сметка на това, сега като открият залата билетите там ще са по 2-3 лева и залата като се напълни няколко пъти и хоп айде и този национален отбор ще играе в София, а останалите градове кучета ни яли - ние ще гледаме по ТВ-то!

Толкова са им прозрачни намеренията, че няма накъде повече! Ето затова направиха билетите по 15 лева, а не от алчност! Защото ако националите останат във Варна тази новата зала в столицата за чий х*я я построиха с държавни пари?!

Barcelona - Mes que un club

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 06 юни 2011 18:12

THE G.A.M.E написа:Да вкарам една елементарна сметка ...

10 лв. билет срещу Япония ? ?
Предполагам, че ще има към 2 000 ( 2 хиляди ) на мачовете ...
2х10=20, тоест - 20 хиляди лева.

А, какво пречеше ...
Билет: 5 лева
Зрители ( сигурен съм, че щяха да бъдат толкова, при такава цена ) .. 4 000 ( 4 хиляди )
4х5=20, тоест - 20 хиляди лева ...

Значи и при билети от по 10 лв. и от по 5 лева, приходите ще са долу-горе същите ...
Каква ще е разликата ?
Ами при по евтин билет от 5 лева, националите ще бъдат гледани от два пъти повече публика ( което при капацитета на залата ... това означава, че ще е пълна ) ... съответно - по голяма подкрепа, по голямо шоу и ... по добро впечатление пред световната волейболна общественост !!

Просто математика ...

Бях на първият мач и в залата бяхме не повече от 2500 човека, за вторият мач разбрах, че и 2000 не е имало!
А върха на сладоледа е, "отстъпката" която правят: Ако си купиш предварително билети за всичките мачове тогава един билет ти идва 8 лева! Е много хубаво, ама не може всеки да изкара по 48 лева и да ги даде накуп!

Barcelona - Mes que un club

assencho1
Контакти:

Мнениеот assencho1 » 06 юни 2011 19:47

За мен най-правилно е цените в София и Варна да са едни и същи. Просто да се разпределят мачовете, тези дето ще има по-малък интерес да са в по-малката зала, така повече хора ще могат да се докоснат до националите. Но важното е цените да са еднакви, защото нито във Варна зимат по-малки заплати, нито в София сме големи паралии, за да плащаме 50 лв на мач само защото залата е нова ...

Върни се в “Волейбол”