boys85 написа:vaskop написа:Затова като няма търсене ще го преместят в София и всичко ще е наред...
Всички семейно ли посещават волейбола? Понеже е безплатно и не се дават пари мъкнете всичкото роднина да кажете, че сте ги завели някъде? Или всички сте луди маниаци на тема волейбол?? Ако сте ще се лишите от кръчмичка, цигарки и готово. Ако искате безплатно да отидете някъде със семейството еми имате си море, градинки и т.н.
Срамота е такива волейболисти да играят и да ви е свидно за 10 лв. Ако нямате пари няма да ходите. Това не го пожелавам на никой, но все пак наистина малко комунистическото мислене, че всичко трябва да е без пари надделява...
Е тук ти е грешката. Затова го преместиха от София, защото там нямаше търсене, дори и 1000 човека не събираха, а тук залата се пръскаше по шевовете и то при същите цени. А сега като се разбра, че отново го връщат в София (все пак трябва да се оправдаят пръснатите пари на данъкоплатците от цяла България за новата заличка) и шефовете на ДКС във Варна решиха да спечелят повечко пари като за последно. Ами не им излязоха сметките, просто не става така.
А повечето пишещи, дано никога не започнат да се занимават със собствен бизнес, защото като им чета как определят цената на база колко струвала кутия цигари, или колко евро били това, или в кръчмата колко оставял човек, направо не ги виждам да продават своя продукт, какъвто и да е той. Цената се определя от търсенето и предлагането. Тоест не е важно само колко ти се иска да спечелиш, важно е и колко са готови клиентите да ти платят за твоя продукт.
Колкото до приказки от рода "ако беше в моя град щяхте да видите каква публика щеше да има, дори и при 10 лв. вход" пък няма какво да ги коментирам...и то от хора, които през живота си сигурно не са стъпвали на волейболен мач...
В крайна сметка на мен лично не ми пука толкова. В началото ходех на мачове и на мъжкия, и на женския волейболен отбор. Не защото съм голям фен на волейбола, а от патриотизъм. Обаче когато нашите почнаха да бият наред и все повече да се говори за този отбор и волейбола като цяло, спрях. Един вид стана модерно да ходиш на волейбол, всякаква паплач дошла във Варна лятото задължително ходеше на мачове, роднини дошли на гости бяха водени в залата. Дори в един момент волейболът измести футбола като най-интересен спорт в България. А и като сложиха оня чалгар за тартор съвсем ми се отщя да ходя на мачове. Но пък малко или много Варна си изгради волейболна публика, каквато в София нямаше и успехите на националния отбор в последните години е нормално да бъдат свързвани със залата във Варна и варненската публика.
Ето това не го разбирам, да ходиш на спортно мероприятие не за друго, а от патриотизъм и да наричаш хората отишли заради самият спорт паплач, както и да се прави защото било модерно.
Искам да уточня, че не съм от хората които не са стъпвали в зала на волейболен мач, а преди когато имаше силен волейбол и баскетбол в Перник и разбира се входа беше платен, рядко съм пропускал да присъствам, като много пъти е било и поради липса на билети.
Аз съм го правил не защото е било модерно и т.н., а заради тръпката и изживяването на всяка спечелена точка, както и загубена или направена от противниковият отбор. Ето тази тръпка усеща ли я даден човек, не мисля, че 10 лева ще му се видят много, а дори така може би е много по добре за да може в залата да присъстват истинските привърженици на играта, които при други обстоятелства може да не успеят да се снабдят с билети.
Така, че според мен 10 лева за да се гледа националният отбор по волейбол си е напълно реална цена, а както написа един от съфорумците, при закупени 4 билета цената е била 8 лева, което дава възможност да се закупят и на по-ниска.
Не виждам защо трябва да се пуска не една тема, а това мисля, че е обидно и за самите волейболисти, както написах преди.