Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.
Dundy написа:mariaraia написа:остава си пак 0 градуса
Браво един да е ходил на училище и научил математика, всичко умножено по 0 си е кръгла НУЛА, И СТЪ ПЪТИ ДА Е ПАК Е НУЛА
аби написа:Звучи горе долу като въпроса:
Кое е по-тежко 1кг памук,или 1 кг желязо?
Нормалния отовор е еднакво!
Ама я си изпусни желязото на крака,а аз памука!
Alex написа:Dundy написа:mariaraia написа:остава си пак 0 градуса
Браво един да е ходил на училище и научил математика, всичко умножено по 0 си е кръгла НУЛА, И СТЪ ПЪТИ ДА Е ПАК Е НУЛА![]()
Някой май не е бил много добър по физика, а ?аби написа:Звучи горе долу като въпроса:
![]()
![]()
![]()
![]()
още един......
повярвай ми, много съм добре - няма никаква причина да смяташ, че желязото НЕПРЕМЕННО ще е по-ПЛЪТНО и по-концентрирано върху по-малка площ. особено пък второто, нали знаеш, че то не е непременно под формата на кюлче, което те праска с ръба си. Обратното с памука, предполагам, че има някакъв начин да се постигне по-малък обем.Кашчей написа:Alex написа:Dundy написа:остава си пак 0 градуса
Браво един да е ходил на училище и научил математика, всичко умножено по 0 си е кръгла НУЛА, И СТЪ ПЪТИ ДА Е ПАК Е НУЛА![]()
Някой май не е бил много добър по физика, а ?аби написа:Звучи горе долу като въпроса:
![]()
![]()
![]()
![]()
още един......
Един кг. желязо има много по-малък обем, защото плътността му е голяма, та ще ти падне върху по-малка площ от крака.Това ще концентрира масата му върху малка площ, което води до по-голямо налягане на единица площ.При памука нещата са доста обемни, като за килограм.
Да не говорим за това, че желязото е по-твърдо от крака ти, за разлика от памука, а знаеш, че по-меките (по- неплътни) материали поддават на по-плътните (по-корави).
Как си с физиката
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 11 госта