Димитър Бербатов - Фен тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
naduvko
Контакти:

Re: Димитър Бербатов ФЕН ТЕМА!

Мнениеот naduvko » 18 май 2011 15:32

vaskonti написа:И ти ли смяташ, че функциите и задачите на Чичарито и Бербатов са едни и същи и съответно при една и съща тактика САФ трябва да избира между двамата?

Не, не смятам. Обаче фактите го показват. САФ избира между двамата. А и той самият го казва. Чичарито е в страхотна форма, значи Бербатов трябва да е на скамейката. Факт. Не го разбирам обаче. И смятам че е изключително тъпо, и подплътено с нищо друго освен някаква извратена форма на шотландски инат и простотия.
Но това няма кво да го мисля повече. Не веднъж съм казвал - всеки си получава заслуженото. Така че простотиите на САФ няма да останат ненаказани.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 18 май 2011 15:52

Избира между двамата просто защото избира между две различни тактики. До скоро САФ пускаше Парк вместо Бербатов в някои мачове, това значи ли, че Парк е нападател?
Чичарито играе защото прави това, което принципно е задъжение преди всичко на Рууни - головият удар. Работата на Бербатов е много по-комплексна, нищо, че се води централен нападател. А САФ държи Чичарито да играе просто защото головият му удар в момента е по-добър. Но забелязваш ли, че когато Бербатов и Гигс не са на терена Манчестър много по-трудно стигат до голови положения? В мача срещу Блекбърн не съм сигурен дали имаха повече от 2-3 чисти ситуации. Тоест САФ трябва да избира между риска да няма много положения в мача, но да има човек със стабилен последен удар, който да вкара поне 1 от тях или да се създават положения, но този човек да не е на терена. Всъщност този човек(Рууни) винаги е на терена, но в последната година и половина не е в най-добрата си форма, поради което САФ очевидно е длъжен да се подсигури в Чичарито. А Рууни ще е на терена без значение от формата му, това е ясно. Това според мен е грешка, която е коствала точки на Манчестър през сезона, а можеше да коства дори и титлата, пред вид рекордно малкият брой точки, с който някой става шампион в Англия.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
naduvko
Контакти:

Мнениеот naduvko » 18 май 2011 19:35

vaskonti написа:Избира между двамата просто защото избира между две различни тактики. До скоро САФ пускаше Парк вместо Бербатов в някои мачове, това значи ли, че Парк е нападател?
Чичарито играе защото прави това, което принципно е задъжение преди всичко на Рууни - головият удар. Работата на Бербатов е много по-комплексна, нищо, че се води централен нападател. А САФ държи Чичарито да играе просто защото головият му удар в момента е по-добър. Но забелязваш ли, че когато Бербатов и Гигс не са на терена Манчестър много по-трудно стигат до голови положения? В мача срещу Блекбърн не съм сигурен дали имаха повече от 2-3 чисти ситуации. Тоест САФ трябва да избира между риска да няма много положения в мача, но да има човек със стабилен последен удар, който да вкара поне 1 от тях или да се създават положения, но този човек да не е на терена. Всъщност този човек(Рууни) винаги е на терена, но в последната година и половина не е в най-добрата си форма, поради което САФ очевидно е длъжен да се подсигури в Чичарито. А Рууни ще е на терена без значение от формата му, това е ясно. Това според мен е грешка, която е коствала точки на Манчестър през сезона, а можеше да коства дори и титлата, пред вид рекордно малкият брой точки, с който някой става шампион в Англия.

Нали наистина не вярваш в това подчертаното? На първо време само да вметна, че "юруш, тамо е вратата, мое да влезе нещо" не е тактика. Второ, за да избираш между различни тактики, то значи трябва да имаш различни противници. Е да, но съдейки по действията на САФ, то играе с абсолютно еднакви противници. Подобна теза на тази, имаше смисъл миналия полусезон, когато Бербатов вкарваше, а беше резерва срещу Арсенал. Да, имал бил успех със схема 4-5-1 срещу Арсенал. Е ок, но тази теза, взе да губи разумни аргументи. Просто защото реално няма различна тактика. САФ ни предлага едно и също. Аз винаги съм бил противник на подобно поведение. Още от два сезона говоря за това. Фаворизирането на един играч, никога не води до нещо добро. Още откак целият отбор играеше за Роналдо. После играеше за Рууни. Този сезон имаше някакъв светъл лъч, но... Пак се появи някой, на който , трябва да му вдигаме цената и пак мъка.
И в крайна сметка, боя над Блекбърн, с 5 гола на Бербатов, лоша тактика ли беше, че трябваше да играе Ернандез сега? Трябва ли да съсипем формата на половината отбор и да нямаме алтернативи? Сега резултата какъв е - да, взехме титлата, но изпуснахме ФА. Що, щото Бербатов не е играл два месеца, и се сетихме за него, като наказаха Рууни. Тъпотия. Как може да обвиняваш играч, че е виновен за загубата, като не си го пускал да играе!? И въобще как може да обвиняваш само един играч? Сега можем да изпуснем и ШЛ. Ще ни нагънат Барса... ще изоставаме, и като стане напечено Дъвката ще вкара в Бербатов в 80тата минута, сякаш ще може да реши нещо. И после дебилчото, ще се насира тука да обяснява как Бербатов изтървал някакво си положение, което с много фантазия някой може да вкара, само че на EA FIFA...

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 19 май 2011 09:07

Естествено, че вярвам! Нали уточнихме, че Бербатов и Чичарито имат съвсем различни задачи на терена? Някога виждал ли си мексиканеца да се връща зад централната линия, да изнася топката, да я пази, да раздава пасове? А виждал ли си някога Бербатов да седи забит отпред на ръба на засадата и да не мърда от там цял мач? При това положение не е ли логично да помислим, че съответно САФ избира между две различни тактики?
И тук въобще не става въпрос за "юруш на маслините". Просто когато Гигс и Бербатов са на терена разнообразието на атаките е много по-голямо и затова положенията за гол са много повече. Но САФ няма как да пусне в игра тях двамата заедно с Чичарито и Рууни. Всъщност има как, но това е само края на мачове, които се закучват и победата му се изплъзва. И затова, при положение, че Рууни не е в най-добра форма, САФ има нужда от човек, който може да го замести пълноценно точно в най-важното му задължение - головият удар. И този човек е Чичарито.
Всъщност Бербатов е на пейката не заради мексиканеца, а точно заради Рууни, с когото имат приблизително еднакви задължения и функции. Но незамисимо от слабата си форма в последната година и половина, Рууни винаги ще е титуляр по обясними причини, не всички от които са футболни.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
naduvko
Контакти:

Мнениеот naduvko » 19 май 2011 11:57

Ами виждал съм го да седи забит на ръба на засадата, да.
И искам да ти обясня, че това не е избор между различни тактики. Не може да играеш еднакво цял полусезон и да твърдиш, че се избира различна тактика. Кое обуславя избора на нещо различно като тактика? Би трябвало съперника. След като срещу всички съперници подхождаш идентично, то тогава не виждам никакви аргументи в подобна теза.

daredevil
Контакти:

Мнениеот daredevil » 20 май 2011 00:14

Ако си с червени очила може и да хвърчи да го виждаш.
Иначе и е така и не е така това твърдение, просто САФ сменя схемата за което е нужно повече време да за сработка, сменя стила на Юнайтед и междувременно иска печели трофей във собствен стил.

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 20 май 2011 08:18

абе то като се погледне глобално на трите сезона, ще се види, че всъшност Бербатов винаги си е бил второто решение!
през първия сезон на първа линия бяха Роналдо и Рууни, през втория сезон беше само Рууни, а сега през третия е Рууни с Ернандез! Просто нашето момче го пуснаха в началото да поиграе, защото Рууни не беше във форма, а Ернандез му трябваше време за аклиматизация!
казват, че комюнити Шиилд показва какъв ще е сезона! ДА, МанЮн взе титлата, и ДА, Бербатов си остана резерва, въпреки добрите си игри!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
naduvko
Контакти:

Мнениеот naduvko » 20 май 2011 09:17

daredevil написа:Ако си с червени очила може и да хвърчи да го виждаш.
Иначе и е така и не е така това твърдение, просто САФ сменя схемата за което е нужно повече време да за сработка, сменя стила на Юнайтед и междувременно иска печели трофей във собствен стил.

Дебилност: най-леката степен на олигофрения; букв. слабост на ума. Дебилните деца по-късно прохождат и проговарят, имат относително добре развита реч, втората им сигнална система по правило е достатъчно развита, но тяхното мислене не достига до логични абстракции и понятия, то е предимно конкретно, образно. Все пак чрез системни образователни усилия може да бъде натрупан известен обем от знания. Дебилните деца обаче не са в състояние да се изравнят с децата с нормални разновидности на интелектуално-мнестичната дейност...

Па ако си дебил, съвсем не е ясно какво виждаш. Все ти повтарям да вземеш да учиш!

daredevil
Контакти:

Мнениеот daredevil » 20 май 2011 09:29

Абе аз тебе не знам как не съм те насрал от наредба още ама явно има някой хора дето минават между капките понякога.
казват се фенбойчета и ходят със смешни на цвят очила по улицата.

Потребителски аватар
B__A__N__DA__TA

Мнениеот B__A__N__DA__TA » 20 май 2011 20:45

Дано се разпише и да стане голмайстор на ВЛ. Иска ми се и на финала на Уембли да е в центъра на вниманието и най-после да спечели лигата,ако може и гол да реализира.Горд съм с Берба
[offtopic]ЗАТВАРЯЙ ВРАТАТА !!![/offtopic]

Върни се в “Футбол - Свят”