vaskonti написа:Избира между двамата просто защото избира между две различни тактики. До скоро САФ пускаше Парк вместо Бербатов в някои мачове, това значи ли, че Парк е нападател?
Чичарито играе защото прави това, което принципно е задъжение преди всичко на Рууни - головият удар. Работата на Бербатов е много по-комплексна, нищо, че се води централен нападател. А САФ държи Чичарито да играе просто защото головият му удар в момента е по-добър. Но забелязваш ли, че когато Бербатов и Гигс не са на терена Манчестър много по-трудно стигат до голови положения? В мача срещу Блекбърн не съм сигурен дали имаха повече от 2-3 чисти ситуации. Тоест САФ трябва да избира между риска да няма много положения в мача, но да има човек със стабилен последен удар, който да вкара поне 1 от тях или да се създават положения, но този човек да не е на терена. Всъщност този човек(Рууни) винаги е на терена, но в последната година и половина не е в най-добрата си форма, поради което САФ очевидно е длъжен да се подсигури в Чичарито. А Рууни ще е на терена без значение от формата му, това е ясно. Това според мен е грешка, която е коствала точки на Манчестър през сезона, а можеше да коства дори и титлата, пред вид рекордно малкият брой точки, с който някой става шампион в Англия.
Нали наистина не вярваш в това подчертаното? На първо време само да вметна, че "юруш, тамо е вратата, мое да влезе нещо" не е тактика. Второ, за да избираш между различни тактики, то значи трябва да имаш различни противници. Е да, но съдейки по действията на САФ, то играе с абсолютно еднакви противници. Подобна теза на тази, имаше смисъл миналия полусезон, когато Бербатов вкарваше, а беше резерва срещу Арсенал. Да, имал бил успех със схема 4-5-1 срещу Арсенал. Е ок, но тази теза, взе да губи разумни аргументи. Просто защото реално няма различна тактика. САФ ни предлага едно и също. Аз винаги съм бил противник на подобно поведение. Още от два сезона говоря за това. Фаворизирането на един играч, никога не води до нещо добро. Още откак целият отбор играеше за Роналдо. После играеше за Рууни. Този сезон имаше някакъв светъл лъч, но... Пак се появи някой, на който , трябва да му вдигаме цената и пак мъка.
И в крайна сметка, боя над Блекбърн, с 5 гола на Бербатов, лоша тактика ли беше, че трябваше да играе Ернандез сега? Трябва ли да съсипем формата на половината отбор и да нямаме алтернативи? Сега резултата какъв е - да, взехме титлата, но изпуснахме ФА. Що, щото Бербатов не е играл два месеца, и се сетихме за него, като наказаха Рууни. Тъпотия. Как може да обвиняваш играч, че е виновен за загубата, като не си го пускал да играе!? И въобще как може да обвиняваш само един играч? Сега можем да изпуснем и ШЛ. Ще ни нагънат Барса... ще изоставаме, и като стане напечено Дъвката ще вкара в Бербатов в 80тата минута, сякаш ще може да реши нещо. И после дебилчото, ще се насира тука да обяснява как Бербатов изтървал някакво си положение, което с много фантазия някой може да вкара, само че на EA FIFA...