blue avalanche написа:"...българската интелигенция беше изтрепана и вкарана в лагерите..."
Българската интелигенция не беше "изтрепана" и "вкарана в лагерите от ЧА.Това е дело на НКВД и техните слуги по места!
"...В къщите на убитите се настаниха неграмотни, но верни на Партията комунистически разбойници"
Това ЧА ли го направи?
"...на нея дължим сегашното незавидно положение в България."
Преди това,на "завидно" положение ли бяхме?
"Избитите милиони цивилни жители на "освободените" народи и изнасилването на цяла западна Европа е повод за гордост на една армия. В източна Германия не е имало жена между 16 и 65 години, която да не е била изнасилена в повечето случай многократно."
Сигурно можеш да го подкрепиш с факти.Интересно как една армия успя да "изнасили" цяла Европа,амам нейсе...
" Войната я започват съюзниците СССР и Третият Райх нападайки едновременно Полша от двете страни."
На 1 септември немските войски навлизат в Полша
На 7 септември френските войски навлизат в провинция Саар
И сега внимавай:на 17 септември ЧА навлиза в Полша.
Пак се изказваш неподготвен,както много пъти досега.
"За 9 май искам да кажа още, че не бива да е ден на Европа, защото Германия капитулира на 5 май и веднага на същата дата се спират боевете по въздух, вода и земя. Преподписва се на 9 май, защото на пети не е присъствал другарят Сталин и това, което празнуваме точно е преместването му от Русия до Германия за да присъства."
Значи,ако с тези знания се яви някой на матура по история-sorry!!!
На 2-ри май в Берлин се предава коменданта на града и с това завършва битката за Берлин
На 5-ти май избухва Пражкото въстание.Това как се "връзва" с "капитулацията" на Германия и "спирането на боевете по въздух,..."?Ако може да ме осветлиш...
На 7-ми май в Реймс е подписана капитулацията на немските войски на ЗАПАДНИЯ Фронт
На 9-ти май,в 01ч. сутринта,ввъв военноинженерното училище в Карлхорст,фелдмаршал Кайтел подписва пълната и безусловна капитулация на Германия.От страна на СССР документа е подписан от маршал Жуков!
"Преподписва се на 9 май, защото на пети не е присъствал другарят Сталин и това, което празнуваме точно е преместването му от Русия до Германия за да присъства."
Това е най-голямата глупост във връзка с войната,която съм чувал!Според теб,Чърчил и Рузвелт и те ли са присъствали?Или само Сталин и някакви генерали?Спирам да пиша,че от смях не мога да държа "мишката"!
Първо не съм професор по-история и пиша по-спомени, като не проверявам информацията за всичко в Google и после да започвам да се правя на много умен. Може и да има неточности за което благодаря, че си поровил в интернет и си ме поправил. Тази информация за капитулацията действително е обърках, но пък не се явявам на изпит.
Не знам защо правиш разлика между ЧА и НКВД, те са едно. Те повечето от ветераните, които са оцелели са именно от заградителните отряди и може би на парада 70 % бяха такива. Или аз да кажа, че СС и Вермахта нямат нищо общо. Бъди сигурен, че сме били в стотици по-добро положение и с много по-светло бъдеще преди дза дойдат пияните мужици и дивите азиатски орди на нашата земя. За изнасилванията има един милион филми, книги и документи от неутрални страни и източници. Доста е интерестно да вадиш думите от контекста и да изкарваш нещата правилни само от руска страна, което е типично за болшевиките и чугунените глави. И накрая по твойте тълкувания ще кажеш, че Германия и без да се беше разбрала да си подели Полша с СССР щеше да нападне, нали. Не нападат в една дата, но всичко е планирано предварително, искаш ли да ти постна снимки на целуващите се немци и руснаци празнуващи общия си триумф. Не според теб може би СССР нахлува на 17 септември за да спаси Полша, тук аз не мога да държа мишката от смях. Обясни ми ти какво правят изтрадалите руснаци в Литва, Латвия, Естония и Финландия, хайде "напиши си домашното" отвори Google и се подготви

Те се борят за родината и наказват тези, които им навредиха, така както го направиха в Катин.В Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия и др. от 1939 г. до 1941 г. Съветският съюз не води война, а само минава на разходка. Едва когато Германия ги напада, това се признава за война. Те могат да поробят всеки и това е справедливо, но тях не могат да ги пипат

Ако ти е мъчно за златният век на сталинизма се премести в Северна Корея за да усетиш колко хубава държава е била СССР отблизо. Не знам как ще коментираш факта, че победената и опустошена Германия сега е една от най-могъщите индустриални държави в света с изключително висок стандарт на живота, докато "победителката" Русия е колос на глинени крака, където мъжете мрат на 60 години от цироза и който изнася колониални стоки: дървесина, петрол, руди, газ - все неща, които пияната мужишка ръчица не е успяла да окепази. Радвайте се на разпадащите се "супер модерни" балистични ракети Синева и не забравяйте всяка нощ да си целунете портрета на Путин живейки в заблудата за великата ЧА и как тя "освободи" Европа!