Честит празник на всички! Днес е 09.05. - День победы

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: Честит празник на всички! Днес е 09.05. - День победы

Мнениеот blue avalanche » 11 май 2011 00:24

Highlander написа:
blue avalanche написа:Не разбрах кой е виновен,че за 3г. немците не можаха да превземат Ленинград:пияните руснаци,рехавите съюзници,огромната територия на СССР или огромното му население?

Ленинград въобще не е щурмуван за да бъде превзет. Идеята е била да не се води битка в градски условия, където ще се понесат огромни загуби, а градът да се обгради и след като настъпи гладът хората да се предадат. Е не са се предали и в град буквално е настъпил ад на земята. Все пак за офицерите в град са се докарвали провизии през Лодожкото езеро, но до войниците и хората почти нищо не е стигало, а и доставките са били недостатъчни за всички просто. Чел си какво е било в град. След като опитът за превземане на Москва претърпява провал по ред причини в началото на 1942 година са прехвърлени огромни части от най-елитните войници на Група-армий Север към Център и Юг. На север нямат възможност за щурм и задържане на град и им е наредено да го държат под обсада и постоянно да бъде подложен на артилерийски обстрел и бомбандировки. 900 дни градът не се предава, което е едно велико постижение, което смайва света. Армията на север така и не събира ресурси достатъчни за нападение и по улиците му не се стига до боеве. С Берлин положението е съвсем различно.

Ми да,де...Гладните и пияни руснаци срещу нахранените "арийци".И какво?

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 11 май 2011 00:25

Highlander, да спориш с blue avalanche е все едно да спориш с радио, няма смисъл :lol: :lol: :lol:
Изображение

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 11 май 2011 10:35

Viktor4o_Rs написа:Highlander, да спориш с blue avalanche е все едно да спориш с радио, няма смисъл :lol: :lol: :lol:

Ти пък къде се слагаш? :) Хората излагат интересни факти и тълкувания, а кой е прав всеки сам за себе си ще прецени.

Highlander
Контакти:

Мнениеот Highlander » 11 май 2011 16:33

Еми не знам колко са "нахранени" арийците след като от средата на 42 доставките до група армий Север са толкова свити, че спокойно можем да кажем, че и при немците е настъпил глад. Нито са имали достатъчно танкове, нито хора за да подемат операция по завземането на град, която не се знае и да са ги имали дали е щяла да бъде успешна. Обаче такава почит да отдаваме на един окупатор, който окупира и нас, а българската интелигенция беше изтрепана и вкарана в лагерите. В къщите на убитите се настаниха неграмотни, но верни на Партията комунистически разбойници. Това стана именно с помощта на окупационната съветска армия - и в голяма степен на нея дължим сегашното незавидно положение в България. Избитите милиони цивилни жители на "освободените" народи и изнасилването на цяла западна Европа е повод за гордост на една армия. В източна Германия не е имало жена между 16 и 65 години, която да не е била изнасилена в повечето случай многократно. Само искам да спомена, че в учебниците по история в целият свят се пише, че Германия започва войната като напада Полша, но това съвсем не е така. Войната я започват съюзниците СССР и Третият Райх нападайки едновременно Полша от двете страни. И ако наричаме войната на руснаците " Велика Отечествена" от 22 юни 1941 година, то каква беше тя до преди тази дата, когато те правеха същото като немците в Естония, Литва, Латвия, Полша и Финландия. Не гледайте монетата само от едната страна. Нека спрем тези полемики, защото всеки вижда нещата през неговата призма и никой не може да убеди другия в правотата си. За 9 май искам да кажа още, че не бива да е ден на Европа, защото Германия капитулира на 5 май и веднага на същата дата се спират боевете по въздух, вода и земя. Преподписва се на 9 май, защото на пети не е присъствал другарят Сталин и това, което празнуваме точно е преместването му от Русия до Германия за да присъства. Войната свършва официално на 2 септември!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 11 май 2011 17:22

Highlander написа:Еми не знам колко са "нахранени" арийците след като от средата на 42 доставките до група армий Север са толкова свити, че спокойно можем да кажем, че и при немците е настъпил глад. Нито са имали достатъчно танкове, нито хора за да подемат операция по завземането на град, която не се знае и да са ги имали дали е щяла да бъде успешна. Обаче такава почит да отдаваме на един окупатор, който окупира и нас, а българската интелигенция беше изтрепана и вкарана в лагерите. В къщите на убитите се настаниха неграмотни, но верни на Партията комунистически разбойници. Това стана именно с помощта на окупационната съветска армия - и в голяма степен на нея дължим сегашното незавидно положение в България. Избитите милиони цивилни жители на "освободените" народи и изнасилването на цяла западна Европа е повод за гордост на една армия. В източна Германия не е имало жена между 16 и 65 години, която да не е била изнасилена в повечето случай многократно. Само искам да спомена, че в учебниците по история в целият свят се пише, че Германия започва войната като напада Полша, но това съвсем не е така. Войната я започват съюзниците СССР и Третият Райх нападайки едновременно Полша от двете страни. И ако наричаме войната на руснаците " Велика Отечествена" от 22 юни 1941 година, то каква беше тя до преди тази дата, когато те правеха същото като немците в Естония, Литва, Латвия, Полша и Финландия. Не гледайте монетата само от едната страна. Нека спрем тези полемики, защото всеки вижда нещата през неговата призма и никой не може да убеди другия в правотата си. За 9 май искам да кажа още, че не бива да е ден на Европа, защото Германия капитулира на 5 май и веднага на същата дата се спират боевете по въздух, вода и земя. Преподписва се на 9 май, защото на пети не е присъствал другарят Сталин и това, което празнуваме точно е преместването му от Русия до Германия за да присъства. Войната свършва официално на 2 септември!

"...българската интелигенция беше изтрепана и вкарана в лагерите..."
Българската интелигенция не беше "изтрепана" и "вкарана в лагерите от ЧА.Това е дело на НКВД и техните слуги по места!
"...В къщите на убитите се настаниха неграмотни, но верни на Партията комунистически разбойници"
Това ЧА ли го направи?
"...на нея дължим сегашното незавидно положение в България."
Преди това,на "завидно" положение ли бяхме?
"Избитите милиони цивилни жители на "освободените" народи и изнасилването на цяла западна Европа е повод за гордост на една армия. В източна Германия не е имало жена между 16 и 65 години, която да не е била изнасилена в повечето случай многократно."
Сигурно можеш да го подкрепиш с факти.Интересно как една армия успя да "изнасили" цяла Европа,амам нейсе...
" Войната я започват съюзниците СССР и Третият Райх нападайки едновременно Полша от двете страни."
На 1 септември немските войски навлизат в Полша
На 7 септември френските войски навлизат в провинция Саар
И сега внимавай:на 17 септември ЧА навлиза в Полша.
Пак се изказваш неподготвен,както много пъти досега.
"За 9 май искам да кажа още, че не бива да е ден на Европа, защото Германия капитулира на 5 май и веднага на същата дата се спират боевете по въздух, вода и земя. Преподписва се на 9 май, защото на пети не е присъствал другарят Сталин и това, което празнуваме точно е преместването му от Русия до Германия за да присъства."
Значи,ако с тези знания се яви някой на матура по история-sorry!!!
На 2-ри май в Берлин се предава коменданта на града и с това завършва битката за Берлин
На 5-ти май избухва Пражкото въстание.Това как се "връзва" с "капитулацията" на Германия и "спирането на боевете по въздух,..."?Ако може да ме осветлиш...
На 7-ми май в Реймс е подписана капитулацията на немските войски на ЗАПАДНИЯ Фронт
На 9-ти май,в 01ч. сутринта,ввъв военноинженерното училище в Карлхорст,фелдмаршал Кайтел подписва пълната и безусловна капитулация на Германия.От страна на СССР документа е подписан от маршал Жуков!
"Преподписва се на 9 май, защото на пети не е присъствал другарят Сталин и това, което празнуваме точно е преместването му от Русия до Германия за да присъства."
Това е най-голямата глупост във връзка с войната,която съм чувал!Според теб,Чърчил и Рузвелт и те ли са присъствали?Или само Сталин и някакви генерали?Спирам да пиша,че от смях не мога да държа "мишката"!

Highlander
Контакти:

Мнениеот Highlander » 11 май 2011 18:24

blue avalanche написа:"...българската интелигенция беше изтрепана и вкарана в лагерите..."
Българската интелигенция не беше "изтрепана" и "вкарана в лагерите от ЧА.Това е дело на НКВД и техните слуги по места!
"...В къщите на убитите се настаниха неграмотни, но верни на Партията комунистически разбойници"
Това ЧА ли го направи?
"...на нея дължим сегашното незавидно положение в България."
Преди това,на "завидно" положение ли бяхме?
"Избитите милиони цивилни жители на "освободените" народи и изнасилването на цяла западна Европа е повод за гордост на една армия. В източна Германия не е имало жена между 16 и 65 години, която да не е била изнасилена в повечето случай многократно."
Сигурно можеш да го подкрепиш с факти.Интересно как една армия успя да "изнасили" цяла Европа,амам нейсе...
" Войната я започват съюзниците СССР и Третият Райх нападайки едновременно Полша от двете страни."
На 1 септември немските войски навлизат в Полша
На 7 септември френските войски навлизат в провинция Саар
И сега внимавай:на 17 септември ЧА навлиза в Полша.
Пак се изказваш неподготвен,както много пъти досега.
"За 9 май искам да кажа още, че не бива да е ден на Европа, защото Германия капитулира на 5 май и веднага на същата дата се спират боевете по въздух, вода и земя. Преподписва се на 9 май, защото на пети не е присъствал другарят Сталин и това, което празнуваме точно е преместването му от Русия до Германия за да присъства."
Значи,ако с тези знания се яви някой на матура по история-sorry!!!
На 2-ри май в Берлин се предава коменданта на града и с това завършва битката за Берлин
На 5-ти май избухва Пражкото въстание.Това как се "връзва" с "капитулацията" на Германия и "спирането на боевете по въздух,..."?Ако може да ме осветлиш...
На 7-ми май в Реймс е подписана капитулацията на немските войски на ЗАПАДНИЯ Фронт
На 9-ти май,в 01ч. сутринта,ввъв военноинженерното училище в Карлхорст,фелдмаршал Кайтел подписва пълната и безусловна капитулация на Германия.От страна на СССР документа е подписан от маршал Жуков!
"Преподписва се на 9 май, защото на пети не е присъствал другарят Сталин и това, което празнуваме точно е преместването му от Русия до Германия за да присъства."
Това е най-голямата глупост във връзка с войната,която съм чувал!Според теб,Чърчил и Рузвелт и те ли са присъствали?Или само Сталин и някакви генерали?Спирам да пиша,че от смях не мога да държа "мишката"!

Първо не съм професор по-история и пиша по-спомени, като не проверявам информацията за всичко в Google и после да започвам да се правя на много умен. Може и да има неточности за което благодаря, че си поровил в интернет и си ме поправил. Тази информация за капитулацията действително е обърках, но пък не се явявам на изпит.
Не знам защо правиш разлика между ЧА и НКВД, те са едно. Те повечето от ветераните, които са оцелели са именно от заградителните отряди и може би на парада 70 % бяха такива. Или аз да кажа, че СС и Вермахта нямат нищо общо. Бъди сигурен, че сме били в стотици по-добро положение и с много по-светло бъдеще преди дза дойдат пияните мужици и дивите азиатски орди на нашата земя. За изнасилванията има един милион филми, книги и документи от неутрални страни и източници. Доста е интерестно да вадиш думите от контекста и да изкарваш нещата правилни само от руска страна, което е типично за болшевиките и чугунените глави. И накрая по твойте тълкувания ще кажеш, че Германия и без да се беше разбрала да си подели Полша с СССР щеше да нападне, нали. Не нападат в една дата, но всичко е планирано предварително, искаш ли да ти постна снимки на целуващите се немци и руснаци празнуващи общия си триумф. Не според теб може би СССР нахлува на 17 септември за да спаси Полша, тук аз не мога да държа мишката от смях. Обясни ми ти какво правят изтрадалите руснаци в Литва, Латвия, Естония и Финландия, хайде "напиши си домашното" отвори Google и се подготви :lol: Те се борят за родината и наказват тези, които им навредиха, така както го направиха в Катин.В Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия и др. от 1939 г. до 1941 г. Съветският съюз не води война, а само минава на разходка. Едва когато Германия ги напада, това се признава за война. Те могат да поробят всеки и това е справедливо, но тях не могат да ги пипат :lol: Ако ти е мъчно за златният век на сталинизма се премести в Северна Корея за да усетиш колко хубава държава е била СССР отблизо. Не знам как ще коментираш факта, че победената и опустошена Германия сега е една от най-могъщите индустриални държави в света с изключително висок стандарт на живота, докато "победителката" Русия е колос на глинени крака, където мъжете мрат на 60 години от цироза и който изнася колониални стоки: дървесина, петрол, руди, газ - все неща, които пияната мужишка ръчица не е успяла да окепази. Радвайте се на разпадащите се "супер модерни" балистични ракети Синева и не забравяйте всяка нощ да си целунете портрета на Путин живейки в заблудата за великата ЧА и как тя "освободи" Европа!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 11 май 2011 20:15

Highlander написа:Първо не съм професор по-история и пиша по-спомени, като не проверявам информацията за всичко в Google и после да започвам да се правя на много умен. Може и да има неточности за което благодаря, че си поровил в интернет и си ме поправил. Тази информация за капитулацията действително е обърках, но пък не се явявам на изпит.
Не знам защо правиш разлика между ЧА и НКВД, те са едно. Те повечето от ветераните, които са оцелели са именно от заградителните отряди и може би на парада 70 % бяха такива. Или аз да кажа, че СС и Вермахта нямат нищо общо. Бъди сигурен, че сме били в стотици по-добро положение и с много по-светло бъдеще преди дза дойдат пияните мужици и дивите азиатски орди на нашата земя. За изнасилванията има един милион филми, книги и документи от неутрални страни и източници. Доста е интерестно да вадиш думите от контекста и да изкарваш нещата правилни само от руска страна, което е типично за болшевиките и чугунените глави. И накрая по твойте тълкувания ще кажеш, че Германия и без да се беше разбрала да си подели Полша с СССР щеше да нападне, нали. Не нападат в една дата, но всичко е планирано предварително, искаш ли да ти постна снимки на целуващите се немци и руснаци празнуващи общия си триумф. Не според теб може би СССР нахлува на 17 септември за да спаси Полша, тук аз не мога да държа мишката от смях. Обясни ми ти какво правят изтрадалите руснаци в Литва, Латвия, Естония и Финландия, хайде "напиши си домашното" отвори Google и се подготви :lol: Те се борят за родината и наказват тези, които им навредиха, така както го направиха в Катин.В Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия и др. от 1939 г. до 1941 г. Съветският съюз не води война, а само минава на разходка. Едва когато Германия ги напада, това се признава за война. Те могат да поробят всеки и това е справедливо, но тях не могат да ги пипат :lol: Ако ти е мъчно за златният век на сталинизма се премести в Северна Корея за да усетиш колко хубава държава е била СССР отблизо. Не знам как ще коментираш факта, че победената и опустошена Германия сега е една от най-могъщите индустриални държави в света с изключително висок стандарт на живота, докато "победителката" Русия е колос на глинени крака, където мъжете мрат на 60 години от цироза и който изнася колониални стоки: дървесина, петрол, руди, газ - все неща, които пияната мужишка ръчица не е успяла да окепази. Радвайте се на разпадащите се "супер модерни" балистични ракети Синева и не забравяйте всяка нощ да си целунете портрета на Путин живейки в заблудата за великата ЧА и как тя "освободи" Европа!

ЧА и НКВД,както и СС и Вермахта НЕ СА ЕДНО!Все едно някой да каже,че ДС и Армията са едно.По-тъпо нещо не съм чувал!Толкова тъпо,колкото,че Сталин е отишъл до Берлин,за да подпише капитулацията на Германия!Даже няма нужда да търся в Гугъл.Междувпрочем,препоръчвам ти да го правиш по-често,за да не пишеш смехории.
В парада на победата участвуват сборни полкове от Карелски,Ленинградски,1-и и 2-и Прибалтийски,1-и,2-и и 3-и Белоруски,1-и,2-и,3-и и 4-и Украински фронтове,както и сборен полк на ВМФ.В полка на 1-и Белоруски полк е Полска Войска.Някакси не мисе вярва да са били от заградителните отряди.
" За изнасилванията има един милион филми, книги и документи от неутрални страни и източници."
Когато говорим за войната,неутрални източници НЯМА!Интересно какво ли са правили "чистите арийци" на съветска територия?Сигурно са играли белот...
Изобщо,ама ИЗОБЩО не можеш да сравняваш това,което е станало в Руско-финландската война с това,което са причинили германците на руския народ!
Темата ИЗОБЩО не е за това какъв е стандарта на живот в Германия и Русия!
Не забравяй,като отидеш в Германия,заедно с "високия стандард" да обърнеш внимание на Дахау и Бухенвалд.Те НЕ СА ПОСТРОЕНИ от ръката на "пияните мужици"!Междувпрочем Дахау е пуснат в действие през 1933г. и първите жертви са немски политически затворници. :o :o :o Бухенвалд е пуснат в действие 1937г.Може би това са хората,с които искаш да живееш!Хора с "висок стандард"!Чудя се щом към съгражданите си са се отнасяли по този начин,какво лиса приготвили за нас?Предполагам от същия "висок стандард".Ти,може би си по-"информиран"... :o :o :o

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 11 май 2011 20:27

А Сталин и НКВД са строели само курорти за населението си, нали така :lol: :lol: :lol: Казах ти, с тебе да се спори е като да спориш с радио, това че никога не отстъпваш и си знаеш своето не те прави голям специалист ;)
Факт е, че Германия днес е просперираща и богата европейска държава за разлика от Русия, колкото и някои да ги боли от това :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 11 май 2011 20:38

Viktor4o_Rs написа:А Сталин и НКВД са строели само курорти за населението си, нали така :lol: :lol: :lol: Казах ти, с тебе да се спори е като да спориш с радио, това че никога не отстъпваш и си знаеш своето не те прави голям специалист ;)
Факт е, че Германия днес е просперираща и богата европейска държава за разлика от Русия, колкото и някои да ги боли от това :mrgreen:

"А Сталин и НКВД са строели само курорти за населението си,"
Покажи ми къде съм твърдял това.В случай,че и на теб не ти е ясно,темата е:
"Честит празник на всички! Днес е 09.05. - День победы"
а не:
"Държавно и политическо устройство на СССР и Германия и стандард на живот!"
Впрочем,просперитета на Германия не се ли дължи на руския газ и американските пари? :oops: :oops: :oops:
"План Маршал" да ти говори нещо?Съмнявам се.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 май 2011 21:08

За съжаление наше, План "Маршал" е бил за цяла Европа, като идея, но ние великодушно сме се отказали от него :evil:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Архив”