Old_death написа:Бате,дразним се,защото с това име може да се ползва само националния отбор.Когато фенове на някой клуб го нарекат така,това означава че останалите,които не му симпатизират,не са част от тоя народ.
Напълно съм съгласен с теб. Не оспорвам това, че нарицателно подобно на "отбор на народа" е пренебрежително към привържениците на други отбори. Затуй сам аз не използвам този епитет, освен, разбира се, в моменти на ирония към ФК Левски. Просто трябва да се разбере, че и това за "Отбора на Народа" е просто един мит изграден от нас хората. Ето, дозата истина - сиреч думите на Г. М. са преиначени до неузнаваема степен. Днес поне 9/10 (както се и вижда в този Форум) въобще не знаят как и откъде се е появила цялата тази история с "Отбора на Народа" и левскарите нажежават нещата за това, че са едва ли не богопомазани, а не-левскарите наливат масло в огъня с подобни теми. Казвам го, надявам се, че хората ще ме разберат: "Левски е бил отбор на Народа най-много до 69г" Мисълта ми продължава към: "Доста по-вероятно (със сигурност) да не е бил такъв преди 44та обаче" и още: "По-скоро можем да теоретизираме, че ако е имало не-харесващи червения клуб, които са станали левскари поради таз причина, то ще трябва да се ограничим в периода само и единствено между 48ма и 68ма", а ще заключа и с най-вероятното: "Левски е бил отбор на Народа само и единствено в онзи мач от ноември 1968 и то за таз част от народа ни, който се е намирал в странство по политически причини".
Едно искам да подчертая: от 44та до 89та и Левски, и ЦСКА (и всички отбори в БГ) са били на комунистите; днес нито Левски е фашистки, нито ЦСКА комунистически отбор (или обратно). Това, че Тара си е ДС кадър е факт, също както и факта, че той е един от тези, които прекръстиха Левски-Спартак на Витоша. Предполагам, че на пернишките не им е много по-чиста работата. Знам, че хей сега ще се намери някой, който ще избълва торба екскременти без да е прочел и ред от това, което съм написал, ала който има глава на раменете си нека отсъди.