Мнениеот ogrizko » 29 апр 2011 19:07
Зареден с оптимизъм преди утрешния мач с "Литекс“ е Адемар Жуниор. "Съперникът е шампион, но не смятам, че е по-силен от ЦСКА, който победихме на "Тича“. "Черно море“ знае как да противодейства на грандове и да ги побеждава. Показахме го срещу ЦСКА и с игровото си поведение срещу "Левски“, когато обаче нямахме никакъв шанс“, заяви за "Народно дело“ Адемар. Най-вероятно бразилецът ще играе като ляв бек срещу "оранжевите“. Подобни функции Адемар изпълняваше и при успеха над "червените“. "На "Тича“ не съм бил само вратар и централен защитник. Иначе за мен не е проблем да играя на всеки пост, на който ме постави треньорът. Важното е да съм полезен на тима“, допълни Жуниор.
На 25 май той очаква във Варна бъдещата си съпруга Александра и майка й. Пет дни по-късно Адемар ще заведе двете дами на екскурзия в Израел. След това влюбените се прибират в Бразилия и започват подготовка за сватбата им на 18 юни във Форталеза. "Александра е журналистка в телевизия в родния град. За мой късмет не прави спортни репортажи“, уточни футболистът.
Минимална победа за "Черно море“ срещу "Литекс“ утре прогнозира Милен Бакърджиев. "Чувствам, че двубоят ще завърши с гол повече за родния ми клуб. Нещо като 1:0 или 2:1. Мисля, че нашите ще са психически освободени, защото загуба срещу шампиона няма да има тежест, и ще разгърнат огромния си игрови потенциал“, заяви за "Народно дело“ Милен. Големият халф на "моряците“ от 80-те и 90-те години допуска, че Стефан Генов ще опита да прекърши "оранжевите“ с тактиката, която използва при успеха с 1:0 над ЦСКА. Тогава варненци добре пресираха съперника и затваряха пространствата и търпеливо изкачваха мига за решителния удар. Той бе нанесен от Дончо Атанасов в 79-ата мин. "Логично е така да действаме и в събота. Дано успеем да вкараме първи гол, защото в подобни срещи с изравнени сили това е много важно. Аз лично смятам, че ще се получи интересен мач, тъй като ловчанлии играят открит и техничен футбол“, допълни Бакърджиев. Последният не смята, че липсата на офанзивните халфове Сандриньо и Том сваля класата на"Литекс“. "Видяхте, че и без тях тимът на Любо Пенев изнесе силно второто полувреме срещу ЦСКА за купата. "Литекс“ не е отбор, който зависи от един или двама играчи“, завърши Милен.
Старши треньорът на "Черно море“ Стефан Генов се изказа ласкаво за предстоящия съперник на тима си "Литекс“. Варненци приемат лидера в класирането на "А“ група в мач от 24-ия кръг в събота от 18 ч. на стадион "Тича“. "Литекс“ е най-силният отбор в България. Доказаха го с играта си и сериозния аванс, с който водят в класирането. Ние обаче имаме сили да се противопоставим. В последните мачове се представяме силно и се надявам да продължим тази линия“, заяви Стефан Генов.
Той разкри, че срещу "Сливен“ е заменил Даниел Георгиев и Георги Божилов, тъй като не са били функционално готови на 100% след контузиите, които претърпяха.
ole-bg.com