На коя партия симпатизирате ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На коя партия симпатизирате ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: На коя партия симпатизирате ?

Мнениеот vaskonti » 14 апр 2011 22:58

Bourgas написа:
vaskonti написа:
stannn написа:И кой е той? За тия 20+ години май такъв нямаше. Още го чакаме ама май не се е родил.

Ами всеки си има отговор за себе си. За мен това е Костов, който взе буквално фалирала държава и в края на мандата добута държавата до там, че подписа първите договори за присъединяване към ЕС. Ясно ми е, че е гепил много, но и е свършил най-много полезна работа за единица време в сравнение с всеки друг премиер.
Bourgas написа:Васконти, аз предпочитам да ме управлява свестен Председател на Народното Събрание, защото ТОЙ/ТЯ е най-високопоставения в нашата мила Родина! Това, че сме сбъркани и парламентарната Република се управлява от министър-председател не го разбирам. Та този човек трпбва да бъде честен, достоен и кадърен. Защо да избирам между крадливи и некадърници?!

Това какво предпочиташ нали осъзнаваш, че няма нищо общо с реалността и реалните хора, от които избираме?

Осъзнавам го, че няма нищо общо, но не разбирам защо се прави :)

Не ме разбирай погрешно, и аз искам такива политици, какви ти искаш, ама просто няма начин да се получи. Затова аз съм на принципа - нека крадат, но и да работят. Аз ще гласувам за тея, които и работят освен да гепят. Затова и винаги ще гласувам за Костов.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 14 апр 2011 22:59

На последните избори гласувах за ГЕРБ. Като гледам и на следващите два вота ще гласувам за тях. През годините съм гласувал за СДС на няколко пъти, няколко пъти не съм гласувал, Иван Костов за мен е политик, който ни изкара от доста тежка криза. Проблемът му беше, че изхвърли няколко боклуци като Бонев и Бакърджиев и не обясни защо го направи. Оттам тия двамата му свиха дърт номер и т.н.
Иначе гледам тука върлуват страшни стереотипи.
БКП НЕ Е РАВНО на БСП, научете го най накрая! Тия две парти имат повече различия в политиката си отколкото общо.
БСП+ДПС е точно толкова вярно колкото СДС+ДПС. Всъщност от началото на промените до 2001 година винаги СДС и ДПС бяха дупе и гащи, всъщност по времето на Иван Костов те управляваха в коалиция. ДПС беше предвидима по линия на анти-комунизма заради възродителният процес, но Доган веднъж каза пред журналистите "Стига вече с този възродителен процес" и край...все едно това никога не е било...Сега не му пука с кого ще стане "ортак", важното е да лапа. Години наред ДПС беше със СДС, после се хвана с НДСВ, после с БСП и напрактика за първи път при ГЕРБ имаме управление без ДПС. Това е голямата и истинска победа на последните избори.
А, и още нещо. По времето на комунизма, истината е, че народа е живеел добре, обикновените хора са били добре. Имаше един период от 1985 до началото на промените, когато имаше голям дефицит на стоки, за това има обективни причини. През 1985 година България има най-голям брой население, почти 9 милиона, това не е случайно. Хората казват, че тогава деца са се гледали лесно. Има един чичо до нас, който ми разправя, че работел по строежите, като монтажник и взимал толкова пари, че му стигали да си купи апартамент, кола и по едно кило агнешко, точно това ми направи огромно впечателние. По едно кило агнешко на ден :) ДСК са давали кредит за закупуване на апртамент при лихва от 1,5% на годишна база!!!!!!!!
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 14 апр 2011 22:59

vaskonti написа:
galin56 написа: Което не може да се отрече за 40 г. комунизъм Бг е в най-големия си икономически подем за 13 века история.

Сигурно е съвпадение, че това е периода и на най-големият световен икономически подем за този период от 13 века? А, сетих се - този световен подем се дължи на големия брой комунистически страни, познах ли? :)

Е ти искаш да кажеш че след 89 г. световния подем спира ли? Хаха. Света си се развива Бг само запада. Говоря в частност за България без значение дали е комунизъм или каквото и да е, факт е че до 89 се развива после запада(БГ става въпрос) Чат ли си света се развиваше ние не. Това имам предвид.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 14 апр 2011 23:01

vaskonti написа:
galin56 написа: Което не може да се отрече за 40 г. комунизъм Бг е в най-големия си икономически подем за 13 века история.

Сигурно е съвпадение, че това е периода и на най-големият световен икономически подем за този период от 13 века? А, сетих се - този световен подем се дължи на големия брой комунистически страни, познах ли? :)

+1 Като добавим, че сме били 13-тата република на СССР и сме вземали от там всичко ако не даром, то със съвсем малки средства. И на фона на всичко какво имаме - неограничени ресурси, никаква мисъл за рентабилност, нищо общо цена/качество, само грандомания, да се строи, да се заселва и прочие. Не слушайте бабите си, че тогава било хубаво и че са работили 40 години и сега не могат да вземат пенсия висока. Как да обясниш на възрастен 80 год. човек, че техните пари си отидоха след откаченото изплащане на външния дълг и парите дойдоха от пенсиония фонд. Гениални икономисти... Гениален строй... Гениални кадри, които наследяваме и се налага да понасяме все още!
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 14 апр 2011 23:02

vaskonti написа:Не ме разбирай погрешно, и аз искам такива политици, какви ти искаш, ама просто няма начин да се получи. Затова аз съм на принципа - нека крадат, но и да работят. Аз ще гласувам за тея, които и работят освен да гепят. Затова и винаги ще гласувам за Костов.

Твое право си е, но не разбирам как може да гласуваш за хора които искаха да съборят всичко градено до момента. И какво стана след тях? Другите почнаха да връщат работи които ги е имало и преди 1990-та.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 14 апр 2011 23:03

galin56 написа:
Bourgas написа:На мен, Галине, ми е интересно. Ако беше икономист, щеше да говориш друго за хубавите и лоши страни на комунизЪма :) Защото с тези си думи доказваш, че икономиката е далеч от твоя кръгозор!

Абе то такива разбирачи икономисти ни управляват в момента затова си и направиха хотели там в твоя район(Велчев, Дянков и Ко). Незнам колко разбират от икономика но БВП на държавата е на ниво още 89, а инфлацията до сега е 300% и повече. Значи реалния БВП на глава от населението е паднал повече от 3 пъти. Е Браво на такива разбирачи икономисти. След още 20 години не че ще намалеем с 2 млн. души ами ще изчезнем направо.

Те са страхотни икономисти между другото. Но има разлика за чии г*з работят - за нашия общ или за техния личен.
П.П. Аз друго визирах за икономиката, защото по времето на комунизма всичко е било против всякаква икономическа логика, особено с тия планови петилетки :)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 14 апр 2011 23:07

galin56 написа:
vaskonti написа:

Е ти искаш да кажеш че след 89 г. световния подем спира ли? Хаха. Света си се развива Бг само запада. Говоря в частност за България без значение дали е комунизъм или каквото и да е, факт е че до 89 се развива после запада(БГ става въпрос) Чат ли си света се развиваше ние не. Това имам предвид.

Кое се развива бре, ти имаш ли идея през 1938г. каква икономика сме имали? Случай да знаеш, че сме хранили 2/3 Европа? Тогава 85% от населението ни се е занимавало със земеделие! А след това как сме се развили? Строим некви гигантски заводи, които посмъртно не могат да са на печалба и то не за друго, а щото ВСЕКИ краде от тях точно заради прословутата колективна (без)отговорност! Да не говорим тия заводи как замърсяваха цялата страна! Съответно в градовете идват същите тея 85% от населението и какво се оказва в един момент? Няма кой да произведе храна за собствения ни народ, въобще пък да не говорим за износ! Това е следствие именно на тоя "икономически растеж" по комунистическо време!
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 14 апр 2011 23:09

На Костов му е проблем, че краде и това е. Разбирам те съвем нормално за какво говориш и за мен той е най-големия политик, може би заедно с Доган, но прекалено явно злоупотребяваше. Вижте другите страни. Да не мислите, че при тях никой не краде. Крадат! Но се нарича лобиране! И си го казват, без да го крият, и като знаят хората обръчите от фирми около конгресмени и прочие са по спокойни. Поне си казват, за кого работят (нали преди това тези същите бизнесмени са ги спонсорирали). А за момчето с чичката и строежите. Питай го, колко време му е трябвало от записването за апартамент и кола до купуването.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 14 апр 2011 23:09

Bourgas написа:
vaskonti написа:

+1 Като добавим, че сме били 13-тата република на СССР и сме вземали от там всичко ако не даром, то със съвсем малки средства. И на фона на всичко какво имаме - неограничени ресурси, никаква мисъл за рентабилност, нищо общо цена/качество, само грандомания, да се строи, да се заселва и прочие. Не слушайте бабите си, че тогава било хубаво и че са работили 40 години и сега не могат да вземат пенсия висока. Как да обясниш на възрастен 80 год. човек, че техните пари си отидоха след откаченото изплащане на външния дълг и парите дойдоха от пенсиония фонд. Гениални икономисти... Гениален строй... Гениални кадри, които наследяваме и се налага да понасяме все още!

Абе пич що говориш глупости. Вземи малко почети история и статистика и не се излагай. България е на 27 място в света по развитие по статистика на ООН. На 15 място в областта на химията, в 20-ката по металургия и машиностроене, 5-тата в света държава с космонавт, една от 1-те произвеждаща компютри, една от първите с АЕЦ в района на Балканите и почва износ на ток и др. А сега какво по статистика на ООН сме на 65 място по развитие. А от по-горе изброените неща няма и помен.
Само ми кажи сега в какво сме лидери. По тъпотия и кражби. Друго се не сещам.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 14 апр 2011 23:09

Bourgas написа:
vaskonti написа:

Абе пич що говориш глупости. Вземи малко почети история и статистика и не се излагай. България е на 27 място в света по развитие по статистика на ООН. На 15 място в областта на химията, в 20-ката по металургия и машиностроене, 5-тата в света държава с космонавт, една от 1-те произвеждаща компютри, една от първите с АЕЦ в района на Балканите и почва износ на ток и др. А сега какво по статистика на ООН сме на 65 място по развитие. А от по-горе изброените неща няма и помен.
Само ми кажи сега в какво сме лидери. По тъпотия и кражби. Друго се не сещам.

Върни се в “Свободна зона”