ЦСКА създава звезди, Левски - митове

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кашчей

Re: ЦСКА създава звезди, Левски - митове

Мнениеот Кашчей » 28 яну 2011 23:16

fantom написа:. Кажи ми от къде идват милионните приходи на Батков , с които издържа клуба. Какъв е този бизнес , с който налива всяка година по няколко милиона ? Такъв , момчето ми , няма ...

ТИТАН (по техни думи) са вложили в ЦСКА повече от 20 милиона (за 27 се говореше), за 2 години.Техните пари откъде са?Сигурно са започнали бизнеса си преди 20 години, с една ръчна количка да извозват боклуците на съседите, от крайните квартали, срещу заплащане?
Би ли казал , О ти, знаещият нещата, дали е имало поне един офицер от БНА, че дори и свръхсрочно служещ сержант, който не е бил член на БКП?А дали е имало поне един спортист(без значение от спорта), който да се е състезавал за ЦСКА (с всичките им имена през годините), който да не е бил с чин от БНА?Това не прави ли автоматично всички спортисти, минали през ЦСКА преди 1990-а комунисти?А какво трябва да прави един комунист, ако не да защитава партията, държавата.. и донякъде Родината.

Знае ви главата на вас какво е била ДС.Ииии............ ще съм страшно благодарен на този, който ми посочи държава, която няма тайна полиция(служба за сигурност и разузнаване).

ПП-Някой би ли ми казал защо Чарли Чаплин от средата на 50-е години на миналия век живее в Европа и умира в Европа?!?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 28 яну 2011 23:45

Знае ви главата на вас какво е била ДС.Ииии............ ще съм страшно благодарен на този, който ми посочи държава, която няма тайна полиция(служба за сигурност и разузнаване).

Бе то ДС си е ''хубаво'' нещо,ма да не е под контрола на Комунистическа Партия....поне аз така мисля!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 29 яну 2011 00:15

Кашчей, не знам защо си мислиш, че за да започнеш някакъв бизнес трябва да си почнал от "иглата и конеца"? Не съм и светил на Титаните от къде и как са започнали, но мога да ти дам пример от личен опит. Теглиш кредит (колкото е нужен и ти е позволено) , правиш си фирмата , почваш да печелиш и си погасяваш кредита. Ако бизнеса ти е доходоносен имаш възможност да се занимаваш и с други дейности. Въпрос на желание,инициатива и късмет в бизнеса. А що се отнася до комунизма, ти би ли казал, колко от футболистите и ръководството на Левски не са били членове на БКП преди 1990г. Даже бих казал, че по онова време от 1944г. до 1990г., 90% от населението в България са членували гласували и споделяли идеите на БКП. За това , моля ти се, не прави извадки за определен отбор с идеята да натрапиш целия негативизъм там.
П.П. За Чаплин мога само да кажа (не че ме интересува, но съм го чел някъде), че е напуснал щатите, заради политически възгледи и нападките към него в тая насока! Мисля, че е симпатизирал на комунистите.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 яну 2011 00:49

delqnski47 написа:

Бе то ДС си е ''хубаво'' нещо,ма да не е под контрола на Комунистическа Партия....поне аз така мисля!

Geheime STats POlizei.......Съедини само главните букви и ще получиш интересна абревиатура.Преводът е-Тайна държавна полиция.Не е била под контрола на комунистите.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 29 яну 2011 00:53

Кашчей написа:
delqnski47 написа:

Geheime STats POlizei.......Съедини само главните букви и ще получиш интересна абревиатура.Преводът е-Тайна държавна полиция.Не е била под контрола на комунистите.

Явно не се изразих правилно:
Под контрол на каквато и да е партия,упражнявала тоталитарен режим!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 яну 2011 01:12

msm написа:Кашчей, не знам защо си мислиш, че за да започнеш някакъв бизнес трябва да си почнал от "иглата и конеца"? Не съм и светил на Титаните от къде и как са започнали, но мога да ти дам пример от личен опит. Теглиш кредит (колкото е нужен и ти е позволено) , правиш си фирмата , почваш да печелиш и си погасяваш кредита. Ако бизнеса ти е доходоносен имаш възможност да се занимаваш и с други дейности. Въпрос на желание,инициатива и късмет в бизнеса. А що се отнася до комунизма, ти би ли казал, колко от футболистите и ръководството на Левски не са били членове на БКП преди 1990г. Даже бих казал, че по онова време от 1944г. до 1990г., 90% от населението в България са членували гласували и споделяли идеите на БКП. За това , моля ти се, не прави извадки за определен отбор с идеята да натрапиш целия негативизъм там.
П.П. За Чаплин мога само да кажа (не че ме интересува, но съм го чел някъде), че е напуснал щатите, заради политически възгледи и нападките към него в тая насока! Мисля, че е симпатизирал на комунистите.

Разбира се, че не е задължително да почнеш от нулата.. всъщност, ако не си наследник на богат човек, задължително почваш от нулата, без значение как.

Репликата ми беше към фантомният колега, който сподели, че в България няма честен бизнес, с който да наливаш милиони.. но в Левски.Ако наливаш в ЦСКА, то бизнесът явно е почтен и открит ;)

ПП-Чаплин е съден по закона Маккарти и изгонен от САЩ.В "знамето" на демокрацията също е имало политически процеси, и тайните служби не са били безразлични към тях.

За тях не бих дал еднозначен отговор, но за тези, на "Левски-Спартак" със сигурност са били членове на БКП.Аз правя някакво разграничение, защото до 69-а "Левски" нямат общо с милицията, докато ЦСКА си имат общо с армията и съответно БКП от самото си създаване.Не ми давай примери от времето на Култа, защото тогава се е правело това, което ти наредят.Ако не искаш-кеф ти Белене, кеф ти Ловеч.

По темата.... заглавието е леко сбъркано.Би трябвало да е" Звезди създаваха ЦСКА", защото всички, които са играли в този отбор, преди това са били някъде звезди.ЦСКА е един умален модел на Реал мадрид, само че с държавни пари и със силата на ЗВВС.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 29 яну 2011 12:24

Кашчей написа:За тях не бих дал еднозначен отговор, но за тези, на "Левски-Спартак" със сигурност са били членове на БКП.Аз правя някакво разграничение, защото до 69-а "Левски" нямат общо с милицията, докато ЦСКА си имат общо с армията и съответно БКП от самото си създаване.Не ми давай примери от времето на Култа, защото тогава се е правело това, което ти наредят.Ако не искаш-кеф ти Белене, кеф ти Ловеч.

По темата.... заглавието е леко сбъркано.Би трябвало да е" Звезди създаваха ЦСКА", защото всички, които са играли в този отбор, преди това са били някъде звезди.ЦСКА е един умален модел на Реал мадрид, само че с държавни пари и със силата на ЗВВС.

Не знам защо трябва да правиш разграничение, след като те са първия ведомствен отбор под егидата на Пощенски служби и с протекциите на Цола Драгойчева. Давам ти пример от това време, защото времената и хората се сменят , а с тях и идеалите. Няма как да твърдиш, че създателите на Левски (каквито и да са били ориентирани политически) са играели до падането на комунизма! Не е логично да твърдиш, че в ЦСКА всички са били верни на партията, а в Левски са им нареждали против волята им. Ние в къщи не сме единни във възгледите си, а ти ми твърдиш, че отбори с огромно текучество са мислели по един и същи начин.
Заглавието..... Не мисля , че е сбъркано, защото става въпрос за излезли футболисти от ЦСКА и тяхното представяне в отборите им извън България. И понеже за излезли от Левски, няма футболист с впечатляваща кариера в чужбина, се мъчите да умаловажите или чрез карамболи на думите да изкривите заслугите на ЦСКА ( дори да се приеме , че е само трамплин в кариерите им). Един отбор не е ЖП гара, за да минеш и заминеш ей така. И всяка кариера може да се провали или да се изгради при престой в даден отбор. А фактът, че излезлите от ЦСКА футболисти правят фурор в Европа и света ( визирам Стоичков и Бербатов) , както и още впечатляващи кариери ( Костадинов, Пенев, Ст. Петров, М.Петров и др.) показва, че в ЦСКА все пак са развили талантите им от колкото да са ги провалили.
П.П. Защо за Бербатов дадоха 5 милиона марки за да го купят, след като ЦСКА го е взел от Пирин за няколко чифта обувки? Май и тук логиката ти, за "звезди създават ЦСКА" издиша.

Потребителски аватар
BaLoN
Контакти:

Мнениеот BaLoN » 29 яну 2011 12:31

За Кашчей

"Репресиите"над ПСК Левски от 1944 до смъртта на Сталин през 1953г. се изразяват в следното:5 шампионски титли за период от 9 години/1944-1953/:1946,1947,1949,1950,1953г.,четири Купи на Съветската армия:1946,1947,1949,1950,четири дубъла-титла плюс купата на Съветската армия/1946,1947,1949,1950/,купата на Сталин от 1949г.,требъл от 1949г.-шампионска титла,Купа на съветската армия и купата на Сталин/в мач от този турнир сините побеждават ЦСКА с 1:0,/за която победа сините статистици упорито мълчат/ и ясно се вижда кой бил най-комунистическият отбор в България през тези години/,почетното председателство на другарите Цола Драгойчева,Йосип Броз Тито и Йосиф Висарионович Джугашвили-Сталин/вестник "Народен спорт",брой 296 от 26 януари 1948г.,стр.1 и 4./,"РЕПРЕСИИ" за завиждане!!!
catch me ... if you can !

Потребителски аватар
BaLoN
Контакти:

Мнениеот BaLoN » 29 яну 2011 12:34

Левски изобщо не са рапресирани от комунистическите власти, а треньорът на който е поверен националният отбор на България по футбол е едновременно и треньор на Левски:

Рудолф Витлачил :
От 1957 до 1964 г. е национален треньор на националния отбор на Чехословакия в 36 мача, с който постига изключителни успехи – участия на Световното първенство по футбол през 1962 (второ място), Европейското първенство по футбол през 1960 (трето място) и Олимпийските игри през 1964 (второ място). От 1964 до 1966 г. е в България, където ръководи едновременно отбора на Левски (София) и националния отбор. С Левски (София) става шампион през 1965 г. и класира националите на Световното първенство по футбол през 1966. През 1966–1967 г. е начело на Рапид (Виена), с който става шампион през 1967 г. От 1968 до 1970 г. отново е треньор на „Левски“, с който печели титлата и купата на страната през 1970 г. Един от най-известните и авторитетни чехословашки треньори, служещ си с нестандартни методи за мотивация на играчите.

Как Левски става ПСК Левски на 20 октомври 1944г...Във брой 7 на вестник "Народен спорт" от 7 ноември 1944г.,на стр.2 четем:"Пощ.сп.кл. "Левски" -София.Спортните клубове Левски иПощ.сп.кл. - от София,имайки пълното съзнание,че чрез сплотеността и обединението ще може да се постигне истинския универсален народе н спорт ще се създаде жива и мощна спортна и културно-просветна организация ,ще се обединят волята и желанието за полезно творчество на повече народни/!!!/синове - на 20м.м./20 октомври 1944г.-б.а./ се обединиха под името "Пощенски спортен клуб Левски" и избраха следния временен управителен съвет:Никола Йотов/!!!/,Никола Крушовенски/!!!-осъден на смърт от царизма за противомонархическа дейност,б.а./,Ал.Минков,Жорж Милчев,Атан.Атанасов,Трайко Григоров,Алекс.Велев,Никола Димитров/Фъц-б.а./,Седеф Зарков,Цветан Д.Ганчев,Ник.Бояджиев,Иван Карадочев." - никъде не се споменават думите "ПУБЛИЧНО ОБЕДИНИТЕЛНО СЪБРАНИЕ"...Явно другарите още от самото начало са си харесали подуянския тим за свое галениче,и са наложили изкуствено обединението,за да хрантутят довшчерашните сини хитлеронацисти.Ха сега да отговорят подуянци на въпроса,кой е изкуственият отбор?Май излиза,че са самите те!Самото обединение е извършено БЕЗ ОБЕДИНИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ!Армейци вие трябва да знаете това и да изобличавате подуянския клуб навсякъде където можете да го сторите!
catch me ... if you can !

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 яну 2011 15:36

BaLoN написа:Левски изобщо не са рапресирани от комунистическите власти, а треньорът на който е поверен националният отбор на България по футбол е едновременно и треньор на Левски:

Рудолф Витлачил :
От 1957 до 1964 г. е национален треньор на националния отбор на Чехословакия в 36 мача, с който постига изключителни успехи – участия на Световното първенство по футбол през 1962 (второ място), Европейското първенство по футбол през 1960 (трето място) и Олимпийските игри през 1964 (второ място). От 1964 до 1966 г. е в България, където ръководи едновременно отбора на Левски (София) и националния отбор. С Левски (София) става шампион през 1965 г. и класира националите на Световното първенство по футбол през 1966. През 1966–1967 г. е начело на Рапид (Виена), с който става шампион през 1967 г. От 1968 до 1970 г. отново е треньор на „Левски“, с който печели титлата и купата на страната през 1970 г. Един от най-известните и авторитетни чехословашки треньори, служещ си с нестандартни методи за мотивация на играчите.

Как Левски става ПСК Левски на 20 октомври 1944г...Във брой 7 на вестник "Народен спорт" от 7 ноември 1944г.,на стр.2 четем:"Пощ.сп.кл. "Левски" -София.Спортните клубове Левски иПощ.сп.кл. - от София,имайки пълното съзнание,че чрез сплотеността и обединението ще може да се постигне истинския универсален народе н спорт ще се създаде жива и мощна спортна и културно-просветна организация ,ще се обединят волята и желанието за полезно творчество на повече народни/!!!/синове - на 20м.м./20 октомври 1944г.-б.а./ се обединиха под името "Пощенски спортен клуб Левски" и избраха следния временен управителен съвет:Никола Йотов/!!!/,Никола Крушовенски/!!!-осъден на смърт от царизма за противомонархическа дейност,б.а./,Ал.Минков,Жорж Милчев,Атан.Атанасов,Трайко Григоров,Алекс.Велев,Никола Димитров/Фъц-б.а./,Седеф Зарков,Цветан Д.Ганчев,Ник.Бояджиев,Иван Карадочев." - никъде не се споменават думите "ПУБЛИЧНО ОБЕДИНИТЕЛНО СЪБРАНИЕ"...Явно другарите още от самото начало са си харесали подуянския тим за свое галениче,и са наложили изкуствено обединението,за да хрантутят довшчерашните сини хитлеронацисти.Ха сега да отговорят подуянци на въпроса,кой е изкуственият отбор?Май излиза,че са самите те!Самото обединение е извършено БЕЗ ОБЕДИНИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ!Армейци вие трябва да знаете това и да изобличавате подуянския клуб навсякъде където можете да го сторите!

Напиши нещо и за "Ботев"Пд.. или за т.н. отбор ДНА-Пловдив, който печели промоция за А група, но е изритан в Б, за да може "правилният", софийският отбор на БНА да играе в А група-това репресия ли е?

Създатели на звезди, с 13 имена за 65 години :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “ЦСКА”