Синият Болярин написа:Всичко е до ген. Не се притеснявай- няма шанс да останеш толкова. Аз почнах пубертета много рано и на 12-13 години бях 180. Скоро ставам на 22 и съм ....... 181. За близо десетилетие съм мръднал с 1 сантиметър ако изобщо съм пораснал. В началното даскало имаше само един колкото мен. В гимназията половината момчета, над които стърчах с една глава, ме задминахаИмах трима съученици като теб и единият стана към 175, другият е колкото мен някъде, а третият е по средата.
Относно килограмите, 47 не са малко за твоя ръст. Рязко качване от порядъка на 7-8 кила за 2 месеца ще ти докара само разпуснат корем и излишни мазнини. Килограми се качват чисто с висок прием на въглехидрати и достатъчно белтъчини. Само на месо е супер скъпо и освен това просто щя ти се яде и друго. Препоръчвам ти да тръгнеш на фитнес, защото покачването на тегло има смисъл само при добре оформено тяло. Ако имаш въпроси пиши на лично и ще ти кажа какви упражнения да правиш.
Относно ускоряването на растежа, може да започнеш да скачаш всеки ден по 100-200 пъти или да играеш баскетбол. Яж богати на протеин храни, защото е важно да си го набавяш в организма. Повечето ми познати правеха точно това и си пораснаха хората. Не станаха по 190, но никой не остана нисък.
Мисля, че си харесал някое готино момиче и се притесняваш да не те отреже заради ръста. Не влизай във филми само. Ако е така, бъди уверен, дръж се мъжки и не си създавай комплекси за неща, на които ще се смееш след 1-2 години.
плюс 1