Първа контрола на Черно Море срещу Светкавица

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

ITTIX
Контакти:

Re: Първа контрола на Черно Море срещу Светкавица

Мнениеот ITTIX » 25 яну 2011 22:41

varnafen написа:Какъв играе Марчев?

Не е ясно.......някво ляво крило май........ама Румен за всичко друго става, но не и за ЦН, той само бяга по фланга и постоянно се блъскаше с тоя Марчев.........Аве стрелец то, като не си гледал мача що толкоз се палиш ве момко?

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 25 яну 2011 23:14

Ами защо...де да знам и аз 8-) .Но ето,сега как да не изпадна в полемика с тебе?Румен не ставал за ЦН,блъскал се с Марчев...абе човек,Румен бележи 2 гола,удря 2 греди и още изпуска само за 45 минути игра на този пост и веднага - Не,не ставал!А за крило става ли според тебе Румен,защото нито умее да центрира,нито се връща да помага на бека?Спомни си Чечо как го хокаше поне 5 пъти срещу Сливен.Точно ЦН е поста на Румен,с още 2-ма подвижни като Марчев,Капитанов,Тошко Колев,айде,дори Адемар дето много го харесват някои,но тази схема с тройка нападатели,подвижни и бързи е супер ефективна и много добре пасва на стила на Черно Море,а стилът го определят подавачите - Ратников,Жоро Илиев и т.н.Не може майстор на късия пас като Ратников да се сработи с муден играч като Божилов,нали?На пасовете на Ратников ще отговарят такива като Румен,пуска я тънко покрай защитника,Румен го надбягва и това е.Толкоз е просто и ясно.И да,не съм гледал мача.Но я си спомнете как тука се реагира на името Веселин Марчев!От Пловдив бил,на Генов не знам си какъв...казах ли,че съм го гледал на дубъли/старша и,че е класа?Днес всички се убедиха в това.Може да играе всякакъв халф-офанзивен,ляво/дясно крило,втори нападател.И тъй като е поливалентен е много много ценна придобивка.Много хора ще трябва да му се извиняват на момчето,дано Генов не се подведе по първоначалните простотии срещу неговото привличане и да го остави на Тича.Виждам много хубава битка между него,Янчо,Капитанов и Тошко за титулярните места около Румен :roll:
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

zeleniq
Контакти:

Мнениеот zeleniq » 26 яну 2011 00:18

Къде ще се играе мача с Поморие ??

helemong
Контакти:

Мнениеот helemong » 26 яну 2011 01:23

Звучи абсурдно да се коментира нещо което не си гледал.Смешно е да се правят генерални изводи, че ще изглеждаме страхотно ако играем само с младите моряци.Първо трябва да се уточни,че последните 20 минути срещу нашите млади играчи играха резервите на Светкавица,които също са млади момчета.Нашите наистина ги разпиляха и всяка атака беше голова,но накрая Светкавица представляваше един махленски отбор,които нямаше нищо общо с отбора от първото полувреме.Най-добрия играч на мача беше Адемар(най-добре се адаптира към терена).С най-грешни оттигравания беше Жоро,но той и друг път е показвал,че не може да играе на такъв терен.Ратников е показвал класа,но в този мач показа,че също не става за такъв терен.Росен Колев,който явно вече трябва да броим като моряк поне за мен с този мач не показа,че е готов за титуляр.Има много неща за изчистване.Веско Марчев показа много повече футбол,но ако остане поне засега не може да се смята за някакъв фундаментален и важен футболист за отбора.Мурадов е все още доста далеч от титулярно място,както смята Венци (ужасни опити за центрирания).Според информация на фен от постоянното присъствие на Тича се очаква бразилски дефанзивен халф докрая на седмицата,но може и да е кьорфишек.В заключение смятам,че не трябва да се правят заключения,че нещо се е променило в играта ни само от този мач.Хубаво е че идват нахъсани млади момчета от школата,но кои от тях ще се наложат бъдещето ще покаже.Дано Чечо се окаже нашия Сър Алекс и най-важното ни попълнение.Колкото и да си коментираме тука нашата задача е подкрепа за отбора.Чечо трябва да има визията и той да не греши.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 26 яну 2011 13:47

Умирам от смях, когато чета тук "компетентни" мнения от рода на... кой за къде не ставал, за къде само ставал, кой какво умеел и не умеел да прави, кой бил тактически грамотен и кой не... И всичко това за футболисти, които не познават!!! За млади футболисти, които са гледали малко, ама иначе егати професионалните характеристики дето правят!!!
Сега ми се иска и да опонирам на helemong. Не те знам приятелю по каква причина се опитваш да умаловажиш стореното от младите през второто полувреме, но ще ти кажа, че не си прав. Първо, защото не е верно, че Светкавица направили много смени и играли накрая с резервите си млади и неопитни момчета??!! :)))) Ами те направиха 3 смени и то към края на мача, докато ние 9 май?! А и не бяха млади момчета. Второ, не са променяли защитата си, а двама халфа и един нападател. Но това както казах беше към края. Една и съща защита игра през целия мач. Просто явно отпаднаха физически, защото още от влизането си Николов не спря да се движи и атакува по целия фронт на защитата и да ги надбягва тотално, Янчо по десния фланг също пробиваше често, помагаше му Камбата, Марчев по левия също, а и Мурадов с пресни сили ги тормозеше постоянно. Просто младите се движеха много и бързо, търсеха топката и не я искаха и чакаха на крак както онея първото полувреме. Това и умората на защитниците пречупи противника, а не че влезли млади и отбора се разбил. А и да ти кажа Ратника, нищо че не беше на нивото, което знаем също се бореше заедно с Любо. Те пък натискаха от втора линия и онея клекнаха. Така че... не умаловажавайте стореното.
Последна промяна от Iceberg на 26 яну 2011 18:40, променено общо 2 пъти.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

helemong
Контакти:

Мнениеот helemong » 26 яну 2011 15:11

Iceberg не смятам,че ми опонираш,а потвърждаваш тезата ми.Не можах да проследя всичките смени на Светкавица като бройка и по линии,защото накрая ставаха хокейни и не съм убеден,че влязоха само трима.Ако съдиш само по този сайт може да са пропуснали нечия смяна,както са пропуснали Мурадов от нашите.Но дори да са били само три техните смени нашите са десет и е естествено след като си ги пресирал от първата минута с така наречените "титуляри" последните 20 минути те да са гроги.Смятам си съгласен,че Светкавица представляваха махленски отбор последните минути.Не умаловажавам играта и таланта на младите,а само твърдя,че не можем да излезем със състава ни от последните 20 минути в официален мач,защото именно този състав е разковал Светкавица с 4:0. Много ще се зарадвам обаче ако греша и точно този състав разпилее Бай Ганьо. Смятам,че момчето ти е много талантливо и искрено му пожелавам да надмине татко си,да стане легенда на "Тича", а защо не и в Европа.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 26 яну 2011 16:19

Влязоха май още двама-трима за Светкавица, но последните 10 минути, когато вече головете бяха факт. Аз също съм на мнение, че не можем, а и не трябва да излезем със състава от последните 20 минути. Не може да има сравнение между последните минути на една контрола със Светкавица и мач от първенството, ако ще и с последния в класирането да е. Тук си абсолютно прав. Последните минути състава бе изцяло подменен и влязоха всички резерви. Моята мисъл беше, че второто полувреме, първите 20-25 минути морето заигра много раздвижено, със смяна на местата на нападателите и по целия фронт на атаката, като в същото време крилата заиграха по-остро, като в много случаи бяха подпомагани от бековете и отборът на Светкавица не издържа както физически, така и психически. Рухнаха и си прав отново, че заприличаха на махленски отбор.
Не знам за кое момче ми говориш, няма мой и твой там. Аз имам информация за няколко от младите момчета, следя им развитието, ходя на тренировките, гледам мачовете. Говоря за тея, които сега са старша, както и за тея, които вече са в мъжете и на още няколко, които не останаха и се пръснаха къде ли не.. Ако някой чете редовно тук, ще види, че много точно и конкретно обяснявах за Камен Трифонов неща, когато тук се пишеше неверно и неточно за него. Така и за Янчо, когато някои го слагаха титуляр, а то момчето дори и не тренираше, поради контузия в коляното, сащо за Тошко Колев и Димов.. Както вече казах има неща, които просто ги знам и са факт. За тях споря и вземам отношение. Има и такива, които не знам или имам мнение, но го оставям за мен. :mrgreen:
И още нещо, на мене ми хареса играта на Тошко като ляв защитник и си мисля, че мощта ни в атака ще се увеличи, ако Тошката се включва по крилото и дублира левия външен халф. Мисля, че е достатъчно бърз и борбен, за да си върши добре работата в защита и достатъчно техничен и интелигентен, за да помага при изнасянето на топката, връзването на играта в средата и пробиви по крилото. Това го прави и Сащо Беройския отдясно, но често прекалява и оголва зоната си. А Тошката показва повече разум и дозираше включванията си. Първо в юношеския национален отбор го бяха пробвали на тоя пост и той се представяше добре там. После Велизар го пусна с Миньор в Кюстендил и не беше зле, въпреки дузпата. Тиаго е бавен и тромав за краен защитник и само доброто му центриране в атака не може да го бетонира там отляво. Някой нещо по въпроса да поразсъждава? И без това изпитваме остра нужда от човек на тоя пост. Не е ли Тошката идеалното решение?
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
Clarion
Контакти:

Мнениеот Clarion » 26 яну 2011 21:32

гледал съм го Тошко на подобна позиция - Велизар като играеше с трима в защита, а той тропосваше по цялата дължина ... и грохна. според мене за такива набези по фланга и тактическа дисциплина в защита трябва много добра физическа подготовка - не знам Тошко дали има такава в момента. Беройския е по-добре, ама на него му куца тактиката, позиционирането - само от желание го докарва. Да им дадат на двамата да гледат видеозаписи на Периш :-) пък дори и на Джоров ...
"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"

Потребителски аватар
morqche
Контакти:

Мнениеот morqche » 27 яну 2011 01:45

Clarion написа:гледал съм го Тошко на подобна позиция - Велизар като играеше с трима в защита, а той тропосваше по цялата дължина ... и грохна. според мене за такива набези по фланга и тактическа дисциплина в защита трябва много добра физическа подготовка - не знам Тошко дали има такава в момента. Беройския е по-добре, ама на него му куца тактиката, позиционирането - само от желание го докарва. Да им дадат на двамата да гледат видеозаписи на Периш :-) пък дори и на Джоров ...

:idea: :!:
[center]ЧЕРНО МОРЕ[/center]
[center]1913[/center]

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 28 яну 2011 20:23

По-добре не,макар и фурия напред аз с ужас си спомням как 90% от головете в нашата врата влизаха през зоната на Перката когато се беше забравил в атака точно както и Беройския.Просто Периш беше по-ефективен напред,по-техничен,по-непредвидим от Сашо и имаше много добро центриране.Но само си спомнете примерно мача Черно Море-ЦСКА 0:2 до 10 минута,2 пъти си забравил дърмите напред,2 центрирания от корнера на Петре - 2 гола на Неи.Това беше всеки гол в нашата врата,това упражнение...Тошко Колев няма потенциал да е чист ляв защитник,вие предлагате халф-бек по целия фланг.Просто ще го развинтят,колкото пъти съм го гледал ляв бек - с Пирин,с Беласица - пълна катастрофа и обратно,като крило винаги е играл много добре,но винаги са го държали резерва на палячото Дани Г или Кончо :roll:
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Върни се в “Черно море”