Влязоха май още двама-трима за Светкавица, но последните 10 минути, когато вече головете бяха факт. Аз също съм на мнение, че не можем, а и не трябва да излезем със състава от последните 20 минути. Не може да има сравнение между последните минути на една контрола със Светкавица и мач от първенството, ако ще и с последния в класирането да е. Тук си абсолютно прав. Последните минути състава бе изцяло подменен и влязоха всички резерви. Моята мисъл беше, че второто полувреме, първите 20-25 минути морето заигра много раздвижено, със смяна на местата на нападателите и по целия фронт на атаката, като в същото време крилата заиграха по-остро, като в много случаи бяха подпомагани от бековете и отборът на Светкавица не издържа както физически, така и психически. Рухнаха и си прав отново, че заприличаха на махленски отбор.
Не знам за кое момче ми говориш, няма мой и твой там. Аз имам информация за няколко от младите момчета, следя им развитието, ходя на тренировките, гледам мачовете. Говоря за тея, които сега са старша, както и за тея, които вече са в мъжете и на още няколко, които не останаха и се пръснаха къде ли не.. Ако някой чете редовно тук, ще види, че много точно и конкретно обяснявах за Камен Трифонов неща, когато тук се пишеше неверно и неточно за него. Така и за Янчо, когато някои го слагаха титуляр, а то момчето дори и не тренираше, поради контузия в коляното, сащо за Тошко Колев и Димов.. Както вече казах има неща, които просто ги знам и са факт. За тях споря и вземам отношение. Има и такива, които не знам или имам мнение, но го оставям за мен.
И още нещо, на мене ми хареса играта на Тошко като ляв защитник и си мисля, че мощта ни в атака ще се увеличи, ако Тошката се включва по крилото и дублира левия външен халф. Мисля, че е достатъчно бърз и борбен, за да си върши добре работата в защита и достатъчно техничен и интелигентен, за да помага при изнасянето на топката, връзването на играта в средата и пробиви по крилото. Това го прави и Сащо Беройския отдясно, но често прекалява и оголва зоната си. А Тошката показва повече разум и дозираше включванията си. Първо в юношеския национален отбор го бяха пробвали на тоя пост и той се представяше добре там. После Велизар го пусна с Миньор в Кюстендил и не беше зле, въпреки дузпата. Тиаго е бавен и тромав за краен защитник и само доброто му центриране в атака не може да го бетонира там отляво. Някой нещо по въпроса да поразсъждава? И без това изпитваме остра нужда от човек на тоя пост. Не е ли Тошката идеалното решение?
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------