Винаги ли когато се появи възможност два отбора да си разменят победите за първенство и купата, трябва да приемаме на 100%, че има уговорка?
Ами ако сега "Левски" бие "Литекс" в първенстото, но сдаде купата? Трябва нещо повече, за да се приеме, че има уговорка освен стечението на обстоятелствата и потенциалната възможност. В онези мачове на "Българска армия" аз не видях уговорка. Видях едно второ полувреме, в което ЦСКА загуби, за да не станат "сините" шампиони. А през останалото време играта на любимия ми отбор ме изпълваше с доволство, че печели срещу именития съперник.
А вижте, как леко ни подхлъзва авторът на горното писание в желаната от него насока, пишейки, че тогава в ЦСКА играели Бербатов, Петров и Стилиан. Демек "колко е силен ЦСКА, а пък взел че паднал". Айде, де!

Всеки, който помни онзи период, няма как да отрече, че "Литекс" беше по-стойностния от двата отбора. Авторът пропуска пък да спомене, какви играчи имаше при ловчанлии. А трите големи звезди на настоящия национален отбор тогава не бяха това, което са днес - нито като имена, нито като класа.
Но внушението вече е направено, нали?
Така че внимавайте, когато четете, как ви манипулират. Защото от толкова много конспирация, ще започнете да повтаряте на копчето на жилетката: "В Русия съм, в Русия съм!"
Не казвам, че уговорки няма. Просто апелирам да не градим всичи предположения на несъстоятелни разсъждения.