Порочен и предварително нареден ли е футболът в България?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Empty
Контакти:

Re: Порочен и предварително нареден ли е футболът в България?

Мнениеот Empty » 30 мар 2009 00:46

Казуса написа:Имах предвид това, че във всеки отделен мач един отбор се стреми да покаже по-добра игра и да победи. Нищо повече.
Прав си, че тогава "Литекс" беше по-класен отбор от ЦСКА, но нали нищо не пречи в един мач да загуби? :geek:
Но това е отклонение от темата. Тук просто възразих, че мачът не може да бъде вписан в графата "уговорени".

Да така е, има разлика ;)

Потребителски аватар
L_Messi
Контакти:

Мнениеот L_Messi » 30 мар 2009 00:47

Казуса написа:Имах предвид това, че във всеки отделен мач един отбор се стреми да покаже по-добра игра и да победи. Нищо повече.
Прав си, че тогава "Литекс" беше по-класен отбор от ЦСКА, но нали нищо не пречи в един мач да загуби? :geek:

ОК, тук съм склонен да се съглася.

Казуса написа:Но това е отклонение от темата. Тук просто възразих, че мачът не може да бъде вписан в графата "уговорени".

Обаче става дума за двата мача в пакет. Схемата е ясна: аз - на тебе, ти - на мене.

Потребителски аватар
Казуса
Контакти:

Мнениеот Казуса » 30 мар 2009 01:06

Винаги ли когато се появи възможност два отбора да си разменят победите за първенство и купата, трябва да приемаме на 100%, че има уговорка?
Ами ако сега "Левски" бие "Литекс" в първенстото, но сдаде купата? Трябва нещо повече, за да се приеме, че има уговорка освен стечението на обстоятелствата и потенциалната възможност. В онези мачове на "Българска армия" аз не видях уговорка. Видях едно второ полувреме, в което ЦСКА загуби, за да не станат "сините" шампиони. А през останалото време играта на любимия ми отбор ме изпълваше с доволство, че печели срещу именития съперник.
А вижте, как леко ни подхлъзва авторът на горното писание в желаната от него насока, пишейки, че тогава в ЦСКА играели Бербатов, Петров и Стилиан. Демек "колко е силен ЦСКА, а пък взел че паднал". Айде, де! :geek: Всеки, който помни онзи период, няма как да отрече, че "Литекс" беше по-стойностния от двата отбора. Авторът пропуска пък да спомене, какви играчи имаше при ловчанлии. А трите големи звезди на настоящия национален отбор тогава не бяха това, което са днес - нито като имена, нито като класа.
Но внушението вече е направено, нали?
Така че внимавайте, когато четете, как ви манипулират. Защото от толкова много конспирация, ще започнете да повтаряте на копчето на жилетката: "В Русия съм, в Русия съм!"
Не казвам, че уговорки няма. Просто апелирам да не градим всичи предположения на несъстоятелни разсъждения.
Първият и истински форум на "Гонг": http://forum.radiogong.net

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 30 мар 2009 01:38

Казуса написа: Просто апелирам да не градим всичи предположения на несъстоятелни разсъждения.

А какво означава "несъстоятелни разсъждения"? :?
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

bad_boy
Контакти:

Мнениеот bad_boy » 30 мар 2009 04:12

Ле ле ле, направо съм изумен. Намери се човек, привърженик на един от най-криминалните отбори в България, Славия, да дава мнения и оценки за истиността на футболните срещи на другите отбори.Да, доста от тях ,,миришат", но такъв коментар от фен на отбор, който е на челно място по продадени и уговорени мачове е повече от смешно. Та вие сте известни като едни от най-големите ,,кръводарители" на цска по време на комунистическия период на България и едни от най-добрите ,,търговци" на точки в ,,А" група след промените, в лицето на вашето НЕкорумпирано и НЕморално ръководство. Връх в историята ви бележи, спечелването на последната ви шампионска титла, след ,,силни игри и честни мачове". Та тука е и местото да цитирам поговорката ,,крадеца вика, дръжте крадеца". :idea: :D :D :D

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 30 мар 2009 06:19

Навсякаъде по света има уговорки ама точни славист да пуска темата е малко смешно да не забравяме от кои два отбора тръгна играта със сателитни отбори да ви припомня ЛИТЕКС И СЛАВИЯ.
А това дали са уреждат мачаове във България не знам навсякаде има такива мачове само един пример ще ви дам Удинезе-Милан погледнете как завършват мачовете им от 9-10 години винаги ги познавам какъв ще е изхода от мача това ми е любимия мач за залагане.

Потребителски аватар
stramberk
Контакти:

Мнениеот stramberk » 30 мар 2009 08:39

В момента нашето първенство е доста прилично и може би е и интересно даже за хора ,които виждат нещата такива,кавито са и не търсят на всяка цена сензация за сметка на футбола.Парите са си пари навсякъде ,но не всичко се измерва в пари.И когато са много пак има варианти да не стигат.А че всеки може да загуби от когото и да е го има във футбола .ЛЕВСКИ,ЦСКА,СЛАВИЯ,ЛИТЕКС,ЛОКОМОТИВ-това са отбори,които според мен не влизат в схеми,които биха уронили престижа им.Схеми и итриги има при изпадащите-не всеки може и иска да играе на високо ниво.

ZYKLON

Мнениеот ZYKLON » 30 мар 2009 08:57

Спомняте ли си,едно обръщение на Сашо Диков към играчите на тишината?
Беше миналия сезон,след мач със Спартак във Варна.
Това определение,характеризира най-добре и отбора,и привържениците му.

galder

Мнениеот galder » 30 мар 2009 09:15

момче младо, неслучайно Славия я наричат тотаджийски отбор и най-продажния. В този ред на мисли си спомням преди 7-8 години Берое гостува в последния кръг на Славия и само победа на Старозагорци ги спасяваше и пращаше на бараж за оставане. Мачът вървеше 2:2 до последните минути. След ожесточен натиск на белите, водещия на "спорт и музика" по БНР съобщава че е паднал гол на Овча купел. Сърцето ми се сви в очакване белия балет да е забил последния пирон в ковчега на любимия ми отбор. Оказа се че с мълниеносна контраатака зелените са развинтили "позаспалата" защита на Славия и се добират до мечтаното 2:3. За обрат няма време и така зелените отиват на бараж срещу Пирин където отново побеждават и продължават агонията си в А група още няколко години

Потребителски аватар
Казуса
Контакти:

Мнениеот Казуса » 30 мар 2009 09:48

slavia_forever написа:
Казуса написа: Просто апелирам да не градим всичи предположения на несъстоятелни разсъждения.

А какво означава "несъстоятелни разсъждения"? :?

Когато единственият факт, върху който почива предполежението за уговорка на мача, е потенциалната възможност за уговорка, като не се взема предвид играта в конкретните мачове, поведението на ръководителите и футболистите, наказани и контузени играчи, история и манталитет на отборите, както и всичко останало, което пряко или косвено да указва, има ли уговорка или не.
Ето например мачът "Спартак" - ЦСКА. Виждат някои закономерност в това, че два отбора преди мачовете си с "червените" са спечелили гостуванията си и веднага правят категоричния извод, че всичко е нагласено в полза на ЦСКА.
А загледаха ли се в мача? Забелязаха ли желанието, с което се хвърли "Спартак", шансовете, които имаха варненци в мача? Отчетоха ли, че ЦСКА в исторически план редовно бие "Спартак" като гост? Взеха ли предвид добрата форма и новия импулс у "червените", след наначаването на Л. Пенев за треньор?
И в крайна сметка, какво по-нормално от това гонещият титлата гранд да спечели свое гостуване на опашкар?
По същия начин се забавлявах и с друг наш съфорумец, който малко преди края на мача "Левски" - "Локомотив" обяви, че мачът е уговорен. Сякаш "Левски" има нужда да си уговаря домакински мачове срещу средняци...
А на такива като теб, slavia_forever, бих искал да им пожелая да си говорят с копчето на жилетката си по-тайничко, защото малко красота е останала в родния футбол и такива като теб я доубиват с вечните си конспирации.
Първият и истински форум на "Гонг": http://forum.radiogong.net

Върни се в “Футбол - България”