Само мен ли ме притеснява, че нацията пропада и изчезва!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tprodanov
Контакти:

Re: Само мен ли ме притеснява, че нацията пропада и изчезва!!!

Мнениеот tprodanov » 31 окт 2010 21:29

YANTRA_FOREVER написа:
tprodanov написа:Кой точно народ не е създал културно силна страна?

Германия,Франция,Англия,Холандия???

Ти верно ли?

:| .Може да не съм се изразил точно ама ако помислиш малко ще разбереш кои народи имам впредвид .

Аз прекрасно разбирам за кои народи говориш. И съм напълно убеден, че тези страни, като националност ще надживеят турците и арабите, които уж са ги завладяли. Завладяли, ама истината е, че немеца го мързи и не иска да върши гадна и мизерна работа и си има турчин за тая цел. Това не е завладяване. Точно тия страни имат толкова култура, и то запазена, толкова история, която се учи, толкова изкуство, и всичкото това показано, изучавано - няма как да се затрият тези нации. Ние е много по-вероятно да се затрием. Тази година от родените бебета тук, 47% са българчета, останалите не. Мислиш ли, че изброените страни от теб са по-зле?

Reckless

Мнениеот Reckless » 31 окт 2010 21:36

Всичко е строго индивидуално. На който му харесва живота в България, да си живее в България. На тази тема няма да споря с никого.
Младите обикновено са оптимисти, по разбираеми причини. Тати носи, мама меси, да живее труда ! Ще са оптимисти до някое време. И аз като бях по-млад виждах някакво бъдеще в България и имах някакви очаквания. Един ден се събудих на 40 години и си казах, че не ми се очаква повече, защото няма смисъл да ти свърши живота в очакване и празен оптимизъм. Много поколения преди вас са били млади оптимисти. България не потъва от вчера, или от миналата година, или от преди 20 години. България е започнала да потъва, веднага след 1-вата световна война. Българите сме такива хора, че свестно общество от нас не става. Позволили сме на един неграмотен селяндур с таке, да ни управлява 45 години еднолично. Диктатор ни беше най-големия селяндур на света, защото ни е скръцнал със зъби и цялата държава сме се осрали от страхопочитание и сме прегърнали комунизма. Имало е интелигентни, умни и будни хора, които са се опитали да се противопоставят на едноличната власт, но са ги погубили по единично за няколко нощи, защото е нямало кой да ги подкрепи, защото са били сами сред свои и също така безкомпромисно обявени за врагове на народа. Не на партията, а на народа ! Докараха обществото до там, че приятели и съседи да се шпионират, следят и докладват. Защо? Защото ни е такова обществото, такъв ни е манталитета. Винаги сме си били такива, такива сме и сега. Като казвам това, имам предвид по-големия процент от българите, защото има и различни българи, но са малцинство а както знаем, мнозинството определя правилата и начина на живот в една държава.
Е, на мен и доста други хора този начин явно не ни допада и сме потърсили път извън този на болшинството. Всеки има право на личен избор. Преди да съм българин, съм човек и личност и мога да имам лична преценка, предпочитания и да взимам решения. Имам индивидуалност. Ако ми е харесвало обществото, манталитета и начина на живот и ежедневие в България, щях да остана там, но вкус приятели няма !
А сега предполагам, че ще има такива, които ще ми кажат, че мия чинии, или чистя тоалетни в чужбина...
Звукоинженер, тонрежисьор, аудиодизайнер и всичко свързано със звук е моята професия, това работя и в момента, успях да отворя и собствено студио във Валенсия и съм доволен. Работя с много медии и артисти в Испания. За невярващите имам и снимки, защото ми е писнало да ми казват по българските форуми, как мия чинии в чужбина :lol: Успех на всички !

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 31 окт 2010 21:41

ИЗхождаш от грешна основа, та даже сам се оборваш. Българите сме били еди какви си, в следващия момент казваш, че будните и интелигентни българи са избити от комунистите. Всъщност е точно така - българите сме си прекрасни хора. Просто с народния съд елита на нацията е избит, останалата мислеща част от нея е диво репресирана по всевъзможни начини. Нацията си е прекрасна, просто в нея в момента сме останали само утайката. Един ден, след 100, 200, 500 години, ако все още съществуваме, елита ни бавно ще се възроди, и с него истинските български ценности. За останалото си прав.

Reckless

Мнениеот Reckless » 31 окт 2010 21:51

tprodanov написа:ИЗхождаш от грешна основа, та даже сам се оборваш. Българите сме били еди какви си, в следващия момент казваш, че будните и интелигентни българи са избити от комунистите. Всъщност е точно така - българите сме си прекрасни хора. Просто с народния съд елита на нацията е избит, останалата мислеща част от нея е диво репресирана по всевъзможни начини. Нацията си е прекрасна, просто в нея в момента сме останали само утайката. Един ден, след 100, 200, 500 години, ако все още съществуваме, елита ни бавно ще се възроди, и с него истинските български ценности. За останалото си прав.

Говоря за болшинството в случая. Иначе България е раждала и ще ражда, много кадърни хора, но те никога няма да са мнозинство.
Ако мнозинството българи бяха личности с морал и човешка ценностна с-ма, пътя на България много отдавна, щеше да е различен.
Уви, за съжаление богатата ни история показва, че такива, като Левски, Ботев и Вазов, винаги са били капка в море от бездушни и примирени предатели. Е, с такова мнозинство в обществото, каква държава и стандарт да очакваме ?

Иначе тука във фирмата съм закачил на централно място на стената футболно шалче с българското знаме и голям надпис BULGARIA, което ми подари един испанец, който пък е собственик на съседно барче :)
От друга страна пък, винаги когато са ме питали от къде съм, с гордост съм казвал, че съм българин, не знам защо така!
И никой никога не ме е гледал накриво заради това.

nikiwm
Контакти:

Мнениеот nikiwm » 31 окт 2010 22:16

WeReWoLf написа:Аз напук на всичко съм оптимист. Един народ с 1300-годишна история няма да изчезне просто ей така. Още някоя и друга година и ще стигнем дъното. От там нататък пътя вече ще е само нагоре. Винаги е било така - когато ситуацията стане най-тежка се вземаме в ръце се изстрелваме нагоре. Така че, въпреки Догановци, Виденовци, Бойковци, мутри, чалга-ку*ви и пе*али, България ще я има и ние отново ще се гордеем, че сме се родили и живеем тук.

На тези, който напускат пожелавам успех. Но един ден така или иначе ще се върнат по собствено желание.

Аз се върнах 2007ма, и издържах само 1 година и половина.. събрах пари и пак заминах. Много други са го направили същото. Това там не е живот! Хаос, простотия, дребнави душици, интриги, да не изброявам и криминалните изяви.. Реалността в България е мноого много различна от останалия свят :idea:
Хубаво е да има оптимизъм, но........
[offtopic] Не сме народ

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
„Аз не зная! Аз не мога!“ — общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме…
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни…
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни…
Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ —
а всякому мерамът е развала…

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

Петко Р. Славейков, 1875[/offtopic]

Reckless

Мнениеот Reckless » 31 окт 2010 23:35

WeReWoLf написа:Винаги е било така - когато ситуацията стане най-тежка се вземаме в ръце се изстрелваме нагоре..

Това за някой футболен отбор ли става въпрос ? Защото аз не знам такъв момент в България да сме се взели в ръце и да сме се изстреляли нагоре.
Кога е било това? Може и да съм пропуснал нещо !

tirion
Контакти:

Мнениеот tirion » 01 ное 2010 00:58

Тук ще публикувам част от едно писмо от българка живееща в чужбина,да се види колко е супер в Европата.

Адът в Рая Европейски Съюз
/Автентично писмо от български емигрант. Позволих си само лека техническа редакция/
Вчера четох в един френски сайт, че са открили голямо количество кокаин, а в по-малко и разни други дроги във въздуха в Канада, мисля че беше. Не стига, че с шермитрайлите разпръскват във въздуха алуминиеви частици, бариуми и някакви полимери, които са много опасни при вдишване, сега и дрога почнаха да разпръскват съвсем да ошашават хората. После като разпръснат и грипа, съвсем ще се сговни работата.
Четох интервюто на един Атай първи консултант на предишния френски президент и той е масон финансист, та има наглостта да каже, че след като с финансовата криза не са успяли да наложат Новия световн Ред, с свинския грип сигурно ще успеят. Такава наглост не съм виждала до сега и всичко това съвсем на официално ниво и съвсем открито. Те вече не се крият, а направо казват на останалите, че имат вече властта да си правят каквото си искат. Въобще мор голям ни чака. Аз ще ти спускам малко новини от Европата, за да имаш база за сравнение и прочее и най-вече да не си мислиш, че само в България е така.
Вчера като приключих с писмата до теб, седнах да си прочета пощата и едно списание, което получавам. И там има едно интервю, дълго и предълго за най-известната телевизионна звезда, бивша мис Швейцария, италианка по произход много готинка мадамка, но вече 50-така. Та тя си разказва чудесиите, как живее в един ски курорт тука само за баровци. Кран-Монтана в шале, и как я тормозели комшиите, а един заплашил майка й със заредена пушка и какви ли не други истории С пълен терор, но дошъл само един полицай и нищо не направил и така винаги, когато тя ги вика, защото положението станало нетърпимо. Но тук идва за нас интересното. Та поканила една българка да живее с нея в шалето и да и помага да научи френски, момичето си има легална виза за учене, при това, като се има предвид, че сега не искат туристически визи. И един ден идва цяла кола ченгета със сирени, взимат момичето слагат му белезници, държат го два дена в полицията и я експулсират за България, два дена преди да изтече срока на визата за учене /тя е една специална виза/ - Е това е, когато тя вика да спасяват майка й идва един полицай и се прай буквално на ударен с мокър парцал, а за момичето идва цяла кола въоръжени до зъби, само защото комшиите казали, че работела нелегално при нея, но не могат да го докажат естествено, пък и с тази виза, тя като ученичка или студентка има право да работи временна работа. И това се случва в дома на най-известната жена в страната, всички я познават и я гледат по телевизията. Та те това е, къде има българи има мицифайки и не си поплюват въобще.
Но иначе тука стават страхотни престъпления и извратености колко искаш, но там в България като не гледате тяхната телевизия не може да ги знаете и си мислите, че само при вас е така. Не е, аз гледам и френска, италианска и испанска. И там е страхотия, но ми се струва, че в Италия е най-зле по убийствата. Във Франция изчезват всяка година безследно, ни кост, ни вест 30 000 души и бройката е нарастнала вече доста, от по-миналата година. Швейцария е на първо място в Европа по самоубийства, само на млади хора 3000 души, това е железната статистика, в света ги бият само японците, там са 5000 ако не ме лъже паметта. Всички затвори са пренаселени, като сардини са нагнетени затворниците и естествено в тях вкарват само най-дребните зомбирани рибета, асовете вилнеят на воля, докато накрая ги опаткат, да няма свидетели, кой ги е дирижирал и толкоз.
Аз гледам едно документално предаване по френската за разни убийства, "случайно все неразкрити" то е нещо страшно и във всяко убийство личи ръката на ченгетата, те индиректно ръководят всички криминали, това е истината. За педофилите да не ти разправям и като виждам всичко това, съм парадоксално много щастлива, че не съм на 20 години и тепърва да имам деца в този пълен ад, в който не знаеш в кой момент ще ти изчезне детето или някой дърт педофил ще го награби. Вчера говореха за една баба, която продавала за пари на разни дъртофелнеци внучето си, което е само на три-четири години. Абе страхотии неземни, еле пък в Белгия там са върха на деградацията.Да не говориме, че за много от престъпленията и незаконните действия на полицаите и тяхните господари никой не смее дума да обели.
Живеем в странно общество. Ако един мъж се смята за Наполеон, за Юлий Цезар или за извънземен, го лекуват. Ако се смята за жена, му защищават правата

Reckless

Мнениеот Reckless » 01 ное 2010 08:37

Ами човек, аз живея в Испания от доста време, брат ми живее в Германия и всяка година по за 2-3 месеца съм при него, та ти ми кажи, дали да вярвам на такива твърдения :) Хора по света всякакви, но влизам в някой български новинарски сайт и се хващам за главата.
България е с население, колкото един голям град а тежките престъпления са ежедневие. Такава концентрация на престъпления, няма и в гетата на ЮАР. Всеки си знае за себе си де ! Може пък и България да е станала по-хубаво и спокойно място за живеене, не знам.

ZARAA
Контакти:

Мнениеот ZARAA » 01 ное 2010 21:44

Дано сме живи и здрави след 30 години и пак да спорим тук във форума,ще видим кой ще излезе прав :)

Върни се в “Свободна зона”