Нефтохимик - Ботев, 28.11, 14,30 часа, стадион Лазур, Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Как ще завърши Нефтохимик - Ботев?

Анкетата завърши на 28 ное 2010 10:12

Победа за Ботев
120
70%
Равен резултат
11
6%
Победа за Нефотхимик
25
15%
Важното е да стане страхотно парти на стадиона!
15
9%

Общо гласове: 171

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Re: Всички искаме канарчетата в А, но не по този начин!

Мнениеот pas » 23 окт 2010 12:44

емо73канар написа:пас,имаш въпросче,моляте обарни ми внимание. ;) ;) ;)

А, явно съм длъжен да отговарям на всичко! Нямам нищо против, но повечето тук са като латерни и ни въпрос може да се зададе, ни спор може да се развие. Иначе и аз мога да попитам десетина неща, но едва ли ще получа отговор на повече от 2-3 въпроса.

Както и да е! Щом държиш толкова - тази година най-много бяхме 1500, а имаше мачове и с обидно малко зрители. Доволен?

Едва ли те интересуват подробности, като тази, че не играем на нашия си стадион, а в краен квартал (на практика село), до което пътува един автобус на половин час. Искаш да покажеш, че сте много повече и нещата са несравними. Имаш си право, но за да има някакво сравнение, трябва да има и равни условия или поне близки, че абсолютно равни е невъзможно.

Два са поне факторите, които правят едно подобно сравнение неуместно:

Първо, както вече писах не играем на нашия си стадион и никой не чувства мястото на сегашното ни домакинство, като свой дом. Когато ходих за първи път миналата година обикалях 20 минути с колата, за да намеря стадиончето къде е. А в Лазур само случайните зрители и хората от околните блокове гарантират минимум 1000 души на мач. Да не говорим, че за 2/3 от града този стадион е изключително удобен, другия никой не го знае дори къде се намира.

Второ - при всички удари и унижения, които изтърпяхте по времето на Христолов, все пак до преди няколко месеца вие бяхте в "А" група - медии, дербита, интересни мачове, слухове, ако щеш. Едва ли си даваш сметка, но това си е сериозен актив. А нас ни убиваха бавно и методично, докато бяхме доведени до абсолютната нула. Не е все едно дали ще хвърлиш млад и здрав плувец във водата с ясното съзнание, че бързо ще доплува до брега и съпоставката с болен, пребит до смърт, който са метнали в морето с камък на шията. Дано ме разбираш какво ти пиша!

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 23 окт 2010 13:29

ПАС при вас всичко стана за 3 сезона!!! Нас ни убиват по-бавно и методично от вас. Нашето убийство започна далечната вече 99 година. А ако сравняваме, вие ако сте нула ни стигнахем далеч под 0-та. Смешно е да говориш че до миналата година сме били в А група. Та ние не играехме въпреки че на хартия бяхме там.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Tosh
Контакти:

Мнениеот Tosh » 23 окт 2010 14:37

Pas, искаш да кажеш, че ако играехте на Лазур щяхте да имате посещаемост близка до нашата ?
est. 1912

Потребителски аватар
Tomata
Контакти:

Мнениеот Tomata » 23 окт 2010 14:54

Tosh написа:Pas, искаш да кажеш, че ако играехте на Лазур щяхте да имате посещаемост близка до нашата ?

Pas иска да каже, че си обича отбора и му е болно, така както и ние обичаме Ботев. Ако очаквате да каже, че Ботев е по-велик за него от нафтата, ми няма да стане. Утре всички на колежа, а в сряда да видим отбора на Пас.
Само Ботев!!

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 23 окт 2010 15:38

Tomata написа:Pas иска да каже, че си обича отбора и му е болно, така както и ние обичаме Ботев. Ако очаквате да каже, че Ботев е по-велик за него от нафтата, ми няма да стане. Утре всички на колежа, а в сряда да видим отбора на Пас.
Само Ботев!!

Всеки отбор, който в очите на феновете си е №1 е велик. А най-велики за мен са феновете на най-малките отбори (без да слагам нашите два сред тях). Иначе, щеше да е прекалено скучно - всички да сме от Барселона, Манчестър Юнайтед или Байерн и да сме поредните промити мозъци, жертва на глобализацията.

Ботев нагледно показва какво е да си голям отбор с велики фенове. Същото, надявам се, показваме и ние, макар пътищата ни да са различни. И двата отбора се спасихме от закриване, заради феновете си, и двата отбора са все още много обичани, въпреки всички удари, и двата отбора ни има и сме фактори, с които се съобразяват, и не на последно място - обречени сме на светло бъдеще след всичко това.

Донякъде съдбата ни е сходна в последните години, и малко ми е криво, когато заради действия на определени хора влизаме в някакви по-леки или по-остри конфронтации, но и това май си е част от играта. И вие щяхте да недоволствате, ако смятате, че отбора ви е жертва на целенасочена атака, както пък и ние нямаше да обръщаме много внимание на оплакванията на конкурентите, ако при нас всичко вървеше перфектно и се откъсваме с точките от преследвачите.

п.п. Жалко, че няма да можете да се насладите на играта на Митко Трендафилов - истински майстор и феномен, който и на тези години е най-добрия халф в групата.

Потребителски аватар
емо73канар
Контакти:

Мнениеот емо73канар » 23 окт 2010 16:50

Пас,чудесно ,значи няма никакъв проблем след като стадиона ви е за 3000човека,вие 1500 и ние 1500 и става еди чудесен празник за всички. ;) ;) ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 23 окт 2010 17:15

емо73канар написа:Пас,чудесно ,значи няма никакъв проблем след като стадиона ви е за 3000човека,вие 1500 и ние 1500 и става еди чудесен празник за всички. ;) ;) ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Е, нали сте Ботев, ще има далеч по-голям интерес към мача, отколкото към срещата ни с Асеновец! :)

И на мен ми се иска да играем в Лазур, където ще стане наистина празник, но няма нужда да ти обяснявам защо не биха ни позволили. От което губим всички.

п.п. Тия 3000 места са май само на хартия. Не съм ги броил, но седалките повече от 2000 не са. Миналата година се събрахме 3000, но имаше много правостоящи. Не знам как ги смятат наистина.

Потребителски аватар
емо73канар
Контакти:

Мнениеот емо73канар » 25 окт 2010 15:03

Абе ние ще доидем 1500 човека ,пък невярвам да ни върнете ;) :lol: :mrgreen: ,все пак сте гостоприемни хора. :geek: :geek: :geek:

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 25 окт 2010 19:48

емо73канар написа:Абе ние ще доидем 1500 човека ,пък невярвам да ни върнете ;) :lol: :mrgreen: ,все пак сте гостоприемни хора. :geek: :geek: :geek:

Според мен ще има доста върнати. И от двата лагера. Нали не смяташ, че този мач не може да привлече и 7000 - 8000 човека от Бургас? Като нищо ще се изсипят, защото интереса е голям. А аз, като си познавам съгражданите, както ги мързи да ходят на мач с Тунджа, така могат за някоя интересна среща да се изсипят огромен брой хора. Цифри от 10 000 и нагоре съвсем не са нереални, само трябва малко реклама подходящ подход от медиите. Че повечето даже не знаят кога точно се играят мачовете от "В" група и кои са съперниците ни. И тук пак опираме до капацитета на стадиончето. Няма място просто, не е до нежелание. Освен, ако не слезем всички на терена, не виждам как ще се съберем всички желаещи.

Потребителски аватар
емо73канар
Контакти:

Мнениеот емо73канар » 26 окт 2010 08:40

Пас,какво става със стадиона на дражев,по едно време изглеждаше много добре,за там нямали някакъв вариянт ???Казваш ,че Събев няма да даде "ЛАЗУР",но защо все пак някой от ръководството не го попита,знае ли човек може пък да го даде и да не иска прекалено голям наем,а пък ако се съберът наистина 10 000 човека смятам,че няма да има проблем и за наем ,охрана и органезиране на срещата.Според мен бургазлйи са зажаднели за истински футбол,такъв какъвто могат да предложат само нашите два отбора ,а не измисленният Черноморец.
п.п.Всичко е в диалога,идете срешнетесе със Събев пък каквото стане.Даже това може да бъде инициатива на феновете на Нафтата.Но при всички положения ние ще доидем,и се мола само да не стане ка то във Самоков. ;) ;) ;)

Върни се в “Ботев”