защо няма публика на стадиона

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: защо няма публика на стадиона

Мнениеот PFC Litex » 21 окт 2010 18:00

loko1 написа:Я кажете в коя държава повечето пачове почват в 21:00 местно време?

Испания, дори има мачове и с начален час 22:00часа тяхно време.

Един отбор за есенният полусезон има 7-8 домакински мача, като от тези мачове само 5-6 са от 21 часа, а другите ще са от 18:00 часа, та точно това ли е проблема в момента, да се оправдаваме с часа за 5-6 мача и то за цялата година не е сериозно.
Изображение

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 21 окт 2010 18:06

dodo7271 написа:Аз съм виждал много публика в Ловеч. Виждал съм 20 000 на мач от "Б" група.

Аз също съм виждал, както и присъствал, дори мога да ти кажа и кой мач визираш, но по онова време съм виждал и 30 000 на Герена и то в мачове срещу последните в класирането.

Демографската криза доста се отразява на по-малките градове, но и това не е оправдание, но и не съм много съгласен, че в почти 1,5 милионен град да ходят по-малко от 10 000 е нормално.

просто сме свикнали на готово, свикнали сме да бъдем капризни и т.н., и това важи масово за цяла България без значение за кой отбор става дума.

Както някой сподели, докато делим мачовете на такива от ЕКТ и на такива за първенство, скоро няма се оправим.

Снощи и Копенхаген не е такъв дразнител за Барса, но това не спря близо 80 000 каталунци да отидат на Камп Ноу и тези 80 000 ще бъдат и на мач с противник като Алмерия или Еркулес.

Рекорда в нашата "Б" група е в Пловдив и около 40 000 зрители, а тогава едва ли е имало по-добри условия от сега, както и по-хубаво стадиони, и не се е играл галактически футбол.
Просто се изродихме като фенове на нашето си и величаем чуждото, което за мен е грешка, защото излиза, че сме фенове на лъскавото.

Най-лесно е да бъдеш фен на силният за деня, но не това е същността на играта футбол.
Изображение

Потребителски аватар
loko1
Контакти:

Мнениеот loko1 » 21 окт 2010 18:12

За да има публика трябва да има удобства. Мач в 21:00 е неудобство. Ние и от 03:00 да ги направят пак ще ходим, но повечето хора в 21:00 вечерят, а към 23:00 се готвят за сън.

От 10 наши мача 7 бяха в 21:00, този с Видима ще е осмия. Скоро ще настъпи студ и без "гориво" в 20:00 ще е тегаво.
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 21 окт 2010 18:30

Този кръг сега е последният с начален час от 21:00ч., но явно не следите нещата.
Последните 4 кръга началните часове ще са 14:00часа за дневните и 18:00часа за вечерните, ще видим тогава дали е бил проблем началният час и ако отново посещаемостта е същата тогава ще ми е интересно кое ще е оправданието.
Изображение

Потребителски аватар
irriducibile1936
Контакти:

Мнениеот irriducibile1936 » 21 окт 2010 20:39

Всичко си е до футболната култура на съответния отбор/град. Като цяло имам наблюдения,че Левски кога да е повечето им фенове са си от София (не като при Цска) и се получават такива спадове в броя по-рядко.Иначе не може да се сравняват мачове отпреди 20 години и повече от сегашните по-абсолютно никакъв начин.Те и стадион Пловдив(55 000 седящи места) са го пълнили бащите и дядовците ни, но тези времена отдавна са минали.Такива мачове според мен са рядкост, специално за Левски.Иначе всичко си е до футболната култура на отбора! Ей за това ненавиждам смотаните журналисти, които сигурно не са ритали топка и ходят на стадиона само на 2 мача в годината(повечето)!
И като почнат с дебилщини за това колко големи фенове имало на Ман Ютд или Ливърпуул или Барса в България... е тва вече не го разбирам по никакъв начин ! Как може да си фен на отбор от 4000 километра... примерно, отбор от друга държава,друга култура и т.н.Футболна култура... работата е че у нас винаги ще има няколко отбора изброяващи се с пръстите на едната ръка с истинска футболна култура.Аз лично не мога да сравня с нищо друго чувството и еуфорията една седмица преди мач да кажем Цска или най-вече Ботев, несравнимо!
NON MOLLARE MAI !

Потребителски аватар
Pride_of_London
Контакти:

Мнениеот Pride_of_London » 21 окт 2010 21:28

Какви удобства, какви пет лева?Става въпрос за любимия ви отбор.Айде стягайте се, в момента сте един от малкото български отбори, които вървят нагоре, та е срамота да ходите по няма и 2000 на мач.

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 22 окт 2010 01:06

Защо няма публика? Откъде да започнем? Да вземем Иван,на 40 години от китния квартал Младост 2. Та човечеца цял ден работи по строежите,но е доволен.Довечера в 9 часа ще ходи на мач. На любимия Левски..Ей там на гъза на географията.Та прибира се човека в 7 часа взима 10 годишния Гошко и тръгва към Герена..Щото хич не е лесно да се прекоси София в тези часове,а както знаем до Герена се стига ИЗКЛЮЧИТЕЛНО лесно. По пътя той трябва да успее да се набута в някой рейс и да опази детето от наркоманчетата дето пак са решили да потрошат същата тая оранжева подводница.Ако все пак успее да стигне по някакъв начин до стадиона трябва да влезне в сектор А..защото в Б рискува детето да бъде : пребито,уцелено от бомбичка (камък,факла) или просто да падне със все седалката и да се утрепе на някое стърчащо желязо.Та влиза в А..там дали ще му напълнят врата със семки е бял кахър.Седалките са под всякаква критика,ама нищо..не сме на опера.Тук е по-малко вероятно е детето да пострада..Най-много някой пияница да го стресне..Айде..изгледахме мача.Левски победи.Играта..абе става за българските стандарти.Берое,пак лежаха до 30-тата минута,ама паднаха 1-2 гола и мача свърши.Следва обаче големия ужас...Прибирането..в 11 часа. Прелест..Трябва да почака поне 100-ина човека,които са за същия рейс.Все пак към 12 може и да се прибере .Пак с условност,че успее да се качи,рейса не бъде потрошен и прочие. Е извинявай,ама и аз да бях тоя Иван и аз щях да тегля една псувня и да гледам мача по телевизия.Пък вие тук ми говорите за Барса..гледам и не вярвам на ушите си.То щото е същото...София е Барселона, ст. Георги Аспарухов е Ноу Камп,а Мариян Огнянов е същия като Меси.
Сега сбито - слаб футбол,фенове лумпени,никаква сигурност,полицаи дето си бъркат в носа,бомбички,ужасен транспорт и стадион на гъза на географията..Ами какво очаквате? Лично на мен прибирането от Герена ми е ужас.Направо ме влудява.С такси лесно отивам,ама после...Няма тръгване . Ако нашия стадион беше в центъра,нещата щяха да са различни. Поне още 1000-2000 средно на мач.И въпреки всичко,сега докато нямам кой да заведа ми е лесно и спокойно,ама да имам дете и да го заведа на мач..Е,нема нужда...
И аз си спомням времената в които ходехме по 20 000 на Васил Левски (преди ремонта) срещу Добруджа,но нещата са много различни от тогава
110 години любов!

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 22 окт 2010 01:10

PFC Litex написа:
Рекорда в нашата "Б" група е в Пловдив и около 40 000 зрители, а тогава едва ли е имало по-добри условия от сега, както и по-хубаво стадиони, и не се е играл галактически футбол.
Просто се изродихме като фенове на нашето си и величаем чуждото, което за мен е грешка, защото излиза, че сме фенове на лъскавото.

Най-лесно е да бъдеш фен на силният за деня, но не това е същността на играта футбол.

Глупости.Чуждите отбори изобщо не са проблем.Проблема е,че хората не се чувстват спокойно отивайки на мач. Гаджето на 12-13 години,като е била не е пропускала мач на Левски в София.Сега аз като тръгна е на тръни и ми мрънкоти нон стоп. Дали проблема ни е Диема +,Английското или Испанското първенство?
110 години любов!

Потребителски аватар
slavi_1914
Контакти:

Мнениеот slavi_1914 » 22 окт 2010 01:29

groti написа:
PFC Litex написа:

Глупости.Чуждите отбори изобщо не са проблем.Проблема е,че хората не се чувстват спокойно отивайки на мач. Гаджето на 12-13 години,като е била не е пропускала мач на Левски в София.Сега аз като тръгна е на тръни и ми мрънкоти нон стоп. Дали проблема ни е Диема +,Английското или Испанското първенство?

Прав си Гроти, но забрави да добавиш и тежкия живот. Аз в момента работя ВСЕКИ ДЕН и то от 10:00 до 23:00. Е как да ида на мач ?
Надницата ми е около 60 лв. Ако си уредя да почивам съм с 60 лв. назад и отделно един мач на мен ми е 7-8 часа.
Ако мача е от 20:00 да речем:

17:00 се качвам на градския -защото с колата не се знае дали няма да я потрошат,дали ще има къде да я паркирам....
17:40 съм на Герена
18:30 опитваме да влезем
19:00 влизаме за да заемем места
20:00 мача
2 часа стоиш прав защото няма къде да седнеш ! Това не седалки ! Моите извинения. Аз им казвам седалки "птичи поглед"
22:00 мача свършва
0:00 благополучно се прибирам

И се оказва че си 7 часа на крак и като пребит. Да не говорим за негативните емоции при неуспех (когато не са играли. Когато са играли но са паднали като днес с Лил не ме е яд)
СПРЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ЖЪЛТА ПРЕСА ! ТЯ ПРОМИВА МОЗЪЦИТЕ ВИ !
Левски е над всичко и над всички, а Левски това сме ние !

Потребителски аватар
loko1
Контакти:

Мнениеот loko1 » 22 окт 2010 14:18

PFC Litex написа:Този кръг сега е последният с начален час от 21:00ч., но явно не следите нещата.
Последните 4 кръга началните часове ще са 14:00часа за дневните и 18:00часа за вечерните, ще видим тогава дали е бил проблем началният час и ако отново посещаемостта е същата тогава ще ми е интересно кое ще е оправданието.

Следим

loko1 написа:От 10 наши мача 7 бяха в 21:00, този с Видима ще е осмия. Скоро ще настъпи студ и без "гориво" в 20:00 ще е тегаво.

Какви оправдания.

Ние и от 03:00 да ги направят пак ще ходим, но повечето хора в 19:00 ще гледат мача на топло пред телевизора.

Имам чувството, че съгласно наложеното от журналята мнение фена е длъжен да слуша президентите на отбора и да прави каквото те искат. А е точно обратното, ние сме а отборите те са просто начело и следва да се раздават за нас.
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА

Върни се в “Левски”