Считаният за един от най-успешните президенти на Барселона Жоан Лапорта е ощетил с милиони каталунския клуб и ще бъде съден заедно със "своя" Борд на директорите. Данните бяха изнесени на днешната асамблея на "лос кулес" от настоящия президент Сандро Росел. Загубите на клуба само за последния сезон от седемгодишното царстване на Лапорта са 79,6 милиона евро. Нетният дълг възлиза на 430 милиона евро, а похарчените пари са 486 милиона. За ресторанти, хотели, пури, парфюми и други разходи са изхарчени 53 хиляди евро.
Цели осем милиона евро ще получи агентът на Златан Ибрахимович Мино Райола за идването на шведа на "Камп Ноу" по договор. Въпреки изнесените данни Росел гледа с оптимизъм към бъдещето. "Гледаме напред с оптимизъм. Потвърдиха ни заем в размер на 155 милиона евро, който ни гарантира икономическа стабилност. Скоро отново ще бъдем на плюс", убедено заяви Сандро. Цели 964 души гласуваха за съдебна инспекция на финансовия отчет от миналия сезон, а само 47 бяха против.
Това нещо много ме изненада, въпреки, че съм фен на Реал, много харесвах това, което правеше Лапорта за Барселона. Неща, които Перез никога няма да направи и опит. Отдавна се знае, че Барса имат някакви дългове, но не подозирах, че са чак толкова големи

П.С Не целя провокация, моля не ме разбирайте погрешно