"Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: "Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Мнениеот Кашчей » 15 окт 2010 00:09

v.r.s. написа:
Отговора който дава на Моисей,когато го моли да му покаже славата си е:- Не можеш видя лицето ми,защото човек не може да ме види и остане жив. Аврам също е говорил с Бога,както и Моисей,но без да вижда лицето му,точно за него става въпрос и говоря.

Мъхъм.... Тук един колега каза, че имал татуиран ликът господен.Как ли е успял да го види, че и фотографира, за да си го татуира?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 15 окт 2010 00:13

Кашчей написа:Бате, кога е Авраам и кога Содом!
Точно Лот и Содом са в едно време (според единствената вярна книга на земята).
Нали Господ казва на Лот, който спасява ангелите, че ще го изведе от града със семействата му, но да не се обръща назад никой от тях.

Виж, за инцеста с дъщерите.. може и Авраам да е-там не си спомням името на блудният баща :oops: :oops:

Става дума за едно и също време,когато отиват в Содом,минават покрай Аврам и Бог му открива,какво ще направи с града,като Аврам го пита ако има праведни 50 души в тях, дали ще ги пожали. И така няколко пъти докато бройката пада на десет души,за които Бог казва,че ако се намерят и 10 праведни,няма да унищожи града.
А Лот е този който ги приема в къщата си и е изведен със семейството преди да бъде унищожен Содом.
Така,че Аврам , Лот и унищожаването на Содом и Гомор са по едно и също време.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 15 окт 2010 00:15

Кашчей написа:
v.r.s. написа:
Отговора който дава на Моисей,когато го моли да му покаже славата си е:- Не можеш видя лицето ми,защото човек не може да ме види и остане жив. Аврам също е говорил с Бога,както и Моисей,но без да вижда лицето му,точно за него става въпрос и говоря.

Мъхъм.... Тук един колега каза, че имал татуиран ликът господен.Как ли е успял да го види, че и фотографира, за да си го татуира?

Ликът Господен,се отнася за Христос,лик който е познат от иконите. Нещо май не различаваш Бог Отец,за който съм написал,от Сина Божи.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 15 окт 2010 00:23

Не!

Докажи, че еврейската митологоия е по-стара от шумерската!

Забравих нещо по темата....Авторът и защитниците могат ли да оспорят това, че всички заловени живи роби от армията на Спартак са били разпънати на кръст?Това е било стандартно наказание за бунтовници, а Иисус е именно такъв в очите на римляните.Има доста странни и необикновени прочити на тази легенда.Например, чи Юда предава Иисус, защото той отказва да оглави въстание на юдеите срещу Рим.[/quote]

С такава смърт са били наказвани злодеи и разбойници в Римската Империя и никой не го отрича. А Пилат,за да угоди на Евреите и не предизвика размирици сред тях,каквито са назрявали е осъдил Христос на смърт,по тяхно настояване.
Приложил съм писмото на Пилат до Тиберий в което пише за тези събетея,както и самото обвинение и присъдата която е издал. Той как иначе би могъл да осъди някого,без да даде мотиви за това.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 15 окт 2010 00:24

v.r.s. написа:
Кашчей написа:
v.r.s. написа:

Ликът Господен,се отнася за Христос,лик който е познат от иконите. Нещо май не различаваш Бог Отец,за който съм написал,от Сина Божи.

И откога Иисус от Назарет има лик подобен на мъж от Средна Европа?
Ти виждал ли си Разпнатият?

Май забравяш, че говорим за мъж от друг географски район, и друга епоха, който просто няма как да прилича на рисунките по икони и картини :roll:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 15 окт 2010 00:32

v.r.s. написа:
С такава смърт са били наказвани злодеи и разбойници в Римската Империя и никой не го отрича. А Пилат,за да угоди на Евреите и не предизвика размирици сред тях,каквито са назрявали е осъдил Христос на смърт,по тяхно настояване.
Приложил съм писмото на Пилат до Тиберий в което пише за тези събетея,както и самото обвинение и присъдата която е издал. Той как иначе би могъл да осъди някого,без да даде мотиви за това.

Което показва, че Понтий Пилат е бил умен чиновник за Рим.
Мълвата е била, че това е новият цар, а това надали е било изгодно за Ирод Антипа.Като се има предвид, че Ирод е бил много удобен за Рим цар, как би трябвало да постъпи римският наместник?Пак казвам, има материали, според които Юда предава Иисус защото той не иска да оглави съпротивата срещу Рим.Не, не материали , а хипотези, извинявам се за грешката.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 15 окт 2010 00:36

Отговора който дава на Моисей,когато го моли да му покаже славата си е:- Не можеш видя лицето ми,защото човек не може да ме види и остане жив. Аврам също е говорил с Бога,както и Моисей,но без да вижда лицето му,точно за него става въпрос и говоря.[/quote]

Мъхъм.... Тук един колега каза, че имал татуиран ликът господен.Как ли е успял да го види, че и фотографира, за да си го татуира?[/quote]

Ликът Господен,се отнася за Христос,лик който е познат от иконите. Нещо май не различаваш Бог Отец,за който съм написал,от Сина Божи.[/quote]

И откога Иисус от Назарет има лик подобен на мъж от Средна Европа?
Ти виждал ли си Разпнатият?

Май забравяш, че говорим за мъж от друг географски район, и друга епоха, който просто няма как да прилича на рисунките по икони и картини :roll:[/quote]

Не,не съм го виждал,но не вярвам,че си го веждал и ти,за да оспориш,че не изглежда така.
А първите икони са изографисани от хора които са го виждали,както и има неръкотворен образ,оставен от самият него и плащеницата,на която се е отпечатило лицето му.
Хайде сега ти ми дай доказателство,че не е изглеждал точно така.
Аз ти отговорих на въпроса,за този който си е направи татуировката на лика му,а тя е взаимствана от иконите,нещо което няма връзка с това,как точно е изглеждал и дали е изглеждал както е изографисан.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 15 окт 2010 00:40

Кашчей написа:
v.r.s. написа:

Което показва, че Понтий Пилат е бил умен чиновник за Рим.
Мълвата е била, че това е новият цар, а това надали е било изгодно за Ирод Антипа.Като се има предвид, че Ирод е бил много удобен за Рим цар, как би трябвало да постъпи римският наместник?Пак казвам, има материали, според които Юда предава Иисус защото той не иска да оглави съпротивата срещу Рим.Не, не материали , а хипотези, извинявам се за грешката.

Не зная дали си прочел писмото на Пилат до Тиберий,в което казва,че е осъдил човека,без да намира вина,заслужаваща такова наказание,но е разполагал с малък гарнизон и при избухване на очакваните размирици,няма да може да се справи с тях. Това е причината да го направи,а Иисус Христос не е имал никакви претенции за някаква светска власт.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 15 окт 2010 00:48

v.r.s. написа:
Не,не съм го виждал,но не вярвам,че си го веждал и ти,за да оспориш,че не изглежда така.
А първите икони са изографисани от хора които са го виждали,както и има неръкотворен образ,оставен от самият него и плащеницата,на която се е отпечатило лицето му.
Хайде сега ти ми дай доказателство,че не е изглеждал точно така.
Аз ти отговорих на въпроса,за този който си е направи татуировката на лика му,а тя е взаимствана от иконите,нещо което няма връзка с това,как точно е изглеждал и дали е изглеждал както е изографисан.

Съвсем случайно гледах едно предаване по Дискавъри, точно по проблема.Там хората без никакви емоции правиха модел на глава на жител на Галилея по времето на Иисус, изхождайки от намерени човешки останки, точно както е правен образът на Стефан Караджа по черепа му.Знам, че не вярваш на науката, но май има области, в които е добре да и вярваш.

ПП-Иконите и картините с библейски сюжет са толкова различни понятия и произведениея на изкуството, та е немислимо да се сравняват образите в тях.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 15 окт 2010 00:51

Аз не искам да доказвам доказаното.Шумерската митология е по-стара от еврейската,но това не променя нещата-просто и двете говорят за едно и също събитие(потоп).За това събитие говорят и десетки други митове по света...Въпросът е друг-на базата на абсолютно непознаване даже и на структурата(не говоря пък за съдържанието) на Стария завет даваш оценки за него!За Новия завет-още по-зле!Това с въстанието срещу римляните е смешно,още повече след"...Отдайте,прочее,кесаревото-кесарю.а Божието-Богу!".Иисус не го бърка временната и преходна светска власт,но пак казвам-без да си прочел и без да са ти ясни поне основите-няма как да спорим! ;)
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Върни се в “Свободна зона”