"Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: "Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Мнениеот v.r.s. » 14 окт 2010 18:58

megan fox написа:
MORSKI написа:Мегън, че той и ДНК проба да даде( :shock: това не очаквах да го кажеш, падна ми в очите!) ти решил ли си, че не съществува и го няма ще кажеш например , че е подправена или, че нещо пак не е наред ;) Човек винаги може да отрича!

Прав си, човек винаго може да отрича и точно това правите вие вярващите, когато ви се каже истината в очите! В тази тема зададох вече десетки въпроси, ама не се намери нито един вярващ, който да може да им отговори! Е отговори ми на следният въпрос: Липсата на тези отговори какво точно означава?! Нима не означава, че бог няма, но само и само, за да не го признаето отричате всичко и се правите, че не виждате въпросите?!

Колко примера дадох с чудеса, които ги е вършил Исус или баща му... - много, но така и не видях нито един отговор, защо в наши дни такива неща не стават?! Какво стана, господ е излязал в дълга отпуска продължаваща вече близо 2000 години, или пък е умрял от старост?! :? Или просто такова нещо няма, но на мнозина не им отърва да го признаят!

С други думи лично според мен е ненормално да се вярва сляпо в нещо, което по никакъв начин не може да се докаже, че съществува! Е тогава в какво вярвате?! В нищото?

П.П. Чудя се всички дето се изкарахте много силно вярващи... колко от вас ходят редовно на църква и колко от вас спазват 10-те божи заповеди безусловно във всеки един момент от живота си?!! :? :? :twisted:

Аз ходя редовно на Литургия всяка неделя и когато има Църковен празник,като много рядко пропускам,само когато има нещо много наложитено като причина,но това се случва наистина рядко. А за чудесата предполагам в нета има описани такива и ще намеря време да ти покажа някои неща,но не вярвам,че и това ще те убеди.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 окт 2010 18:59

В.Р.С ,пич, всички тези неща, които описа са така, но аз сега се опитвам да се поставя от гледната точка на невярващ и разбирам, че на тях им изглежда нелогично и им звучат като глупсоти ';) Просто защото са прагматични и са свикнали винаги да търсят логиката и естествените неща, но на този свят има и неща, които са над тях! И някои учени вярващи също са го признали :)

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 14 окт 2010 19:12

MORSKI написа:Или пък колко време се е смятало, че земята не се върти! Коперник бил ли е изгорен на клада? Бил е!

А защо се е смятало, че земята не е кръгла и не се върти? И кой е забранявал да се говорят такива неща и защо? Би ли обяснил причината? Пак те питам, дълбоко в себе си вярваш ли в обяснението за сътворението на света (каквото и да значи "света") от Бог за 6 дни, в Адам и Ева, в непорочното зачатие, в легендата за Моисей, в легендата за Лазар, в легендата за възкресението... ВЯРВАШ ЛИ?
Би ли обяснил тогава какво правим с всички митове и легенди от древен Египет и Елада, с исляма, с хиндуизма и с още куп религии. Техните богове и те ли са създали света или те са правили други неща. И ако трябва да вярваме на тази измислица Библията, защо да не вярваме и на техните митове и легенди. Защото ако писанията на псалми и евангелия са вашето доказателство, то няма как да отричате и гръцките богове и безсмъртни герои описани в Омировата Илиада например. Вие или сте супер заблудени или просто ви се иска да се наричате "вярващи", но в какво точно "вярвате" май сами не знаете. Защото ако Библията се опитва да ме лъже, че света е сътворен от Бог и аз съм син на Адам и Ева, че динозаври не са съществували на този свят, че Моисей е разцепил морето, за да прекара народа си през него, след 40-годишен преход през пустинята, защо тогава да не се опитва да ме лъже и за всичко останало. ОК, може би личността Иисус е съществувал, може би е бил изключителен човек, НО просто ЧОВЕК. Нищо повече! Да не говорим, че християнската религия не се върти само около "сина Божи", има още толкова много абсурди и фантасмагории. Моля ви се, дори историите на Толкин изглеждат по-правдоподобни от тази измишльотина.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 14 окт 2010 19:12

MORSKI написа:Мегън я ми дай дефиниция за истина? :shock: Понеже твоята истина може да не е моя, както и моята да не е твоя!
Аз също зададох иляди въпроси на които никой не отговори! Защо след като твърдите, че вярвате на учените и на логиката, тогава същите тези учени един с един си противоречат и нямат едно мнение? Защо тогава противно на логиката в живота стават неща, които дори същите тези учени не могат да отговорят на тях! Има не един случай в който учените казват, това е нелогично и нямаме обяснение за него! Е, какво правим тогава?
Доскоро се смяташе, че да речем сме произлезли от маймуна, сега било от взрив, след 20 години от какво ще е от цунами ли?
Или пък колко време се е смятало, че земята не се върти! Коперник бил ли е изгорен на клада? Бил е!
И т.н, и т.н! Разбери на мен ми изглежда също толкова нелогично да вярвам на хора, които си противоречат колкото и ти да вярваш в съществуването на Бог ;)

Прав си, че няма всеобща дефинация на понятието "истина" и за много въпроси всеки има свое виждане какво е истина и какво не е.
Питаш защо учените си противоречат? Част от тях знаят, че това, което казват не е вярно и че дрънкат глупости, но го правят, за да създадът някаква евтина сензация, т.е. търсят техните 5 минути слава! Аз лично такива хора не бих ги нарекал учени, но това си е мое мнение. :) А вече тези, които са истински учени и все пак спорят по м/у си... причината е в това, че хората все още не сме усвоили дори 20% от науката като цяло! Има толкова много неща, които тепърва трябва да изучаваме, че на човек лошо може да му стане само като се помъчи да си представи целият обем от информация.
А колкото до това от къде е произлязал човека... дали сме от маймуните (аз лично поддържам Дарвиновата теория за еволюцията), дали извънземните са посели живота на планетата ни, дали от Големият Взрив... ддз всеки един от тези варианти ми изглежда далеч по-правдоподобен, отколкото да си мисля, че Господ е създал човека от кал по свой образ и подобие (явно Господ има баси многообразието от образи и примерно в понеделник е жълт, във вторник е бял, сряда е червен, четвъртък е черен, а петък, събота и неделя е на петна в зависимост от комбинацията... :lol: :lol: :lol: ) - да не говорим, че винаги съм се чудил над следното: Ок ще приема, че господ е създал човека, ако някой ми каже... КОЙ Е СЪЗДАЛ ГОСПОД!!! Нали и той трябва да се пръкне от някъде?! Щом той е създал всичко и преди него не е имало нищо... е той откъде по дяволите се е взел?! Кои са неговите родители? Ами техните? А те къде са живели, или все още живеят?! Нали преди появата на господ не е имало абсолютно нищо и всичко е създадено от него! - ето точно това противоречие мен ме убеждава, че господ няма и че той е една измислица!

Та хората, учените си противоречат, защото все още знаем ПРЕКАЛЕНО МАЛКО за заобикалящият ни свят! Всеки ден научаваме нови неща, всеки ден се правят разни открития..., а това неизменно води до промени във наложените твърдения до момента! В един момент получаваме нови факти, които променят нещата!

Това е като в медицината - там всеки симптом е важен, за да се определени дигнозата и ако в един момент след започнало лечение се появи нов симптом (КОЙТО ПРОСТО ВИНАГИ СЕ ПРОЯВЯВА ПО-КЪСНО)... това означава ли, че докторите са сгрешили?! Не, не са! До момента те се лекували това заболяване, което има такива симптоми като на болният, това, че изведнъж се появява още един симптон, който показва, че болестта е друга... вината не винаги е на лекаря! Ако наистина новият симптом е от ключово значение за поставяне на диагнозата, нормално е докторите да сбъркат в началото до появата на симптома! Същото е с науката! Всяко едно открие, което правим ежедневно е в ролята на нов симптом и това откритие може да промени коренно цялата картинка! Така че логично е учените да спорят по м/у си! Но точно благодарение на тези спорове сега знаем толкова много, защото ако хората не бяха спорили... нямаше да има и такива,които да се хванат да проверят кой крив, кой прав и да излезе истината на яве! Лошото при религията е, че и да искаме няма как да проверим кой крив, кой прав! Каквото и да правим... няма как да докажем, че господ съществува! А след като няма доказателства, че той съществува... следователно ТОЙ НЕ СЪЩЕСТВУВА! Не е важно какво твърдиш и какво знаеш... ВАЖНО Е КАКВО МОЖЕШ ДА ДОКАЖЕШ!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 14 окт 2010 19:14

v.r.s. написа:Аз ходя редовно на Литургия всяка неделя и когато има Църковен празник,като много рядко пропускам,само когато има нещо много наложитено като причина,но това се случва наистина рядко. А за чудесата предполагам в нета има описани такива и ще намеря време да ти покажа някои неща,но не вярвам,че и това ще те убеди.

Кои чудеса, документираните случаи на Стигмата?! Само дето доказано всички тези случаи са измами, абсолютно всички!
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 14 окт 2010 19:17

mistreated написа:
MORSKI написа:Или пък колко време се е смятало, че земята не се върти! Коперник бил ли е изгорен на клада? Бил е!

А защо се е смятало, че земята не е кръгла и не се върти? И кой е забранявал да се говорят такива неща и защо? Би ли обяснил причината? Пак те питам, дълбоко в себе си вярваш ли в обяснението за сътворението на света (каквото и да значи "света") от Бог за 6 дни, в Адам и Ева, в непорочното зачатие, в легендата за Моисей, в легендата за Лазар, в легендата за възкресението... ВЯРВАШ ЛИ?
Би ли обяснил тогава какво правим с всички митове и легенди от древен Египет и Елада, с исляма, с хиндуизма и с още куп религии. Техните богове и те ли са създали света или те са правили други неща. И ако трябва да вярваме на тази измислица Библията, защо да не вярваме и на техните митове и легенди. Защото ако писанията на псалми и евангелия са вашето доказателство, то няма как да отричате и гръцките богове и безсмъртни герои описани в Омировата Илиада например. Вие или сте супер заблудени или просто ви се иска да се наричате "вярващи", но в какво точно "вярвате" май сами не знаете. Защото ако Библията се опитва да ме лъже, че света е сътворен от Бог и аз съм син на Адам и Ева, че динозаври не са съществували на този свят, че Моисей е разцепил морето, за да прекара народа си през него, след 40-годишен преход през пустинята, защо тогава да не се опитва да ме лъже и за всичко останало. ОК, може би личността Иисус е съществувал, може би е бил изключителен човек, НО просто ЧОВЕК. Нищо повече! Да не говорим, че християнската религия не се върти само около "сина Божи", има още толкова много абсурди и фантасмагории. Моля ви се, дори историите на Толкин изглеждат по-правдоподобни от тази измишльотина.

Това се канех да им го напиша, но все се въздържах... все пак не исках да правя илюзиите им на пух и прах, исках сами да си отворят очите и да прогледнат!
Но бъди сигурен, че отново ще бъдем заклеймени за неверници и че нищо не разбираме!
Както Морски каза... най-лесното е да се отрича, но хората тук във форума, които се определят за вярващи изобщо не се усещат колко много неща отричат сега в спора, само и само да не признаят, че живеят в една голяма заблуда! Но не е лесно човек да признае, че е сгрешил и че е бил заблуден, така че ги разбирам защо отричат всичко и държат на своето! Нямат силите да признаят, че в продължение на много време са действали супер наивно като са вярвали в измишльотини!!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 14 окт 2010 19:30

mistreated написа:
honda написа:На въпроса дали вярвам бих отговорил:
" Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята ,на всичко видимо и невидимо.
В Исуса Христа Сина Божий Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истиненен,роден,несътворен, единосъщен с Отца, чрез Когото всичко е станало...."
Не е необходимо да цитирам на цяло " Символ Верую".
Вярата е нещо ,което се приема със Сърцето,а не с разума. Ако вярваш, то ти не се нуждаеш от доказателства и чудеса.- Просто ти ще виждаш Бог навсякъде. Ако не вярваш и всичките доказателства няма да ти са достатъчни. Дори и Бог да се яви пред теб и да ти говори, ти няма да го видиш и чуеш.
А към тези ,които се определят като атеисти, дали въобще знаят какво значи думата атеист, защото виждам,че определено тук има такива които не знаят.

Чудно как в други теми търсиш факти и логически обяснения, а вярваш в нещо абсолютно недоказуемо и противоречащо. Имам чувството, че повече от "вярващите" искат да вярват, но вътрешно знаят, че най-вероятно всичко това е една голяма лъжа. Не ме разбирайте погрешно, аз съм ЗА религията. Тя помага на хората да бъдат по-добри и да обичат ближния. Но само дотук! Невероятно многото противоречия в Библията, оскъдните доказателства за живота на Иисус и изключително многото прилики с религии преди християнството ме карат, да съм дълбоко убеден, че цялата тази история е една голяма ИЗМИСЛИЦА. Може да наричате филми и книги като Zeitgeist пропаганда и простотия, но те поне дават неоспорими факти. Библията дава само противоречия!

Всеки има свободата да вярва или да не вярва. Както и всеки ще отговаря под една или друга форма за това ,което е извършил. Вече писах ,за доказателствата- ако вярваш не се нуждаеш от доказателства. Ако не вярваш не би приел каквито и да е доказателства.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 окт 2010 19:31

mistreated написа:

Да, вярвам! Както някои хора вярват в това, че сме произлезли от еволюцията или някакъв си взрив! Аз не им го правя на проблем нека те не правят и това, че вярвам в Сътворението на света на проблем!

Би ли обяснил тогава какво правим с всички митове и легенди от древен Египет и Елада, с исляма, с хиндуизма и с още куп религии. Техните богове и те ли са създали света или те са правили други неща. И ако трябва да вярваме на тази измислица Библията, защо да не вярваме и на техните митове и легенди. Защото ако писанията на псалми и евангелия са вашето доказателство, то няма как да отричате и гръцките богове и безсмъртни герои описани в Омировата Илиада например. Вие или сте супер заблудени или просто ви се иска да се наричате "вярващи", но в какво точно "вярвате" май сами не знаете. Защото ако Библията се опитва да ме лъже, че света е сътворен от Бог и аз съм син на Адам и Ева, че динозаври не са съществували на този свят, че Моисей е разцепил морето, за да прекара народа си през него, след 40-годишен преход през пустинята, защо тогава да не се опитва да ме лъже и за всичко останало. ОК, може би личността Иисус е съществувал, може би е бил изключителен човек, НО просто ЧОВЕК. Нищо повече! Да не говорим, че християнската религия не се върти само около "сина Божи", има още толкова много абсурди и фантасмагории.

Човек затова е по-висш от живтното за да може да избира начина си на живот и в това в какво да вярва и как да живее! Изборените от теб страни вярват в това, няма проблем! Нека вярват, точно за това говоря те имат свое виждане, аз имам мое!
Вие пък атеистите имате ваше- за един мюсюлманин е повече от смешно твърдения на един християнин и атеист! Както и обратното!
Аз ти казах в какво вярвам и го обянсих, това че не четеш и говориш наизуст е твой проблем!
И аз не знам вие в какво вярвате, щом не приемате, че има Бог и по-висша сила какво смятате, че човека е най-висшата сила ли? Кажи ми ти в какво вярваш - в научния прогрес ли? Понеже както вече ти казах учените до един си противоречат!
Че кой те кара да вярваш на Библията? Ако искаш вярвай и в Зевс, ако искаш и в Тангра вярвай!

Моля ви се, дори историите на Толкин изглеждат по-правдоподобни от тази измишльотина.

За мен пък глупостите на Дарвин и на Дан Браун, както и Цайтгайст са глупсоти, проблем ли има?
Последна промяна от MORSKI на 14 окт 2010 19:44, променено общо 1 път.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 окт 2010 19:37

megan fox написа:
MORSKI написа:Мегън я ми дай дефиниция за истина? :shock: Понеже твоята истина може да не е моя, както и моята да не е твоя!
Аз също зададох иляди въпроси на които никой не отговори! Защо след като твърдите, че вярвате на учените и на логиката, тогава същите тези учени един с един си противоречат и нямат едно мнение? Защо тогава противно на логиката в живота стават неща, които дори същите тези учени не могат да отговорят на тях! Има не един случай в който учените казват, това е нелогично и нямаме обяснение за него! Е, какво правим тогава?
Доскоро се смяташе, че да речем сме произлезли от маймуна, сега било от взрив, след 20 години от какво ще е от цунами ли?
Или пък колко време се е смятало, че земята не се върти! Коперник бил ли е изгорен на клада? Бил е!
И т.н, и т.н! Разбери на мен ми изглежда също толкова нелогично да вярвам на хора, които си противоречат колкото и ти да вярваш в съществуването на Бог ;)

Прав си, че няма всеобща дефинация на понятието "истина" и за много въпроси всеки има свое виждане какво е истина и какво не е.
Питаш защо учените си противоречат? Част от тях знаят, че това, което казват не е вярно и че дрънкат глупости, но го правят, за да създадът някаква евтина сензация, т.е. търсят техните 5 минути слава! Аз лично такива хора не бих ги нарекал учени, но това си е мое мнение. :) А вече тези, които са истински учени и все пак спорят по м/у си... причината е в това, че хората все още не сме усвоили дори 20% от науката като цяло! Има толкова много неща, които тепърва трябва да изучаваме, че на човек лошо може да му стане само като се помъчи да си представи целият обем от информация.
А колкото до това от къде е произлязал човека... дали сме от маймуните (аз лично поддържам Дарвиновата теория за еволюцията), дали извънземните са посели живота на планетата ни, дали от Големият Взрив... ддз всеки един от тези варианти ми изглежда далеч по-правдоподобен, отколкото да си мисля, че Господ е създал човека от кал по свой образ и подобие (явно Господ има баси многообразието от образи и примерно в понеделник е жълт, във вторник е бял, сряда е червен, четвъртък е черен, а петък, събота и неделя е на петна в зависимост от комбинацията... :lol: :lol: :lol: ) - да не говорим, че винаги съм се чудил над следното: Ок ще приема, че господ е създал човека, ако някой ми каже... КОЙ Е СЪЗДАЛ ГОСПОД!!! Нали и той трябва да се пръкне от някъде?! Щом той е създал всичко и преди него не е имало нищо... е той откъде по дяволите се е взел?! Кои са неговите родители? Ами техните? А те къде са живели, или все още живеят?! Нали преди появата на господ не е имало абсолютно нищо и всичко е създадено от него! - ето точно това противоречие мен ме убеждава, че господ няма и че той е една измислица!

Та хората, учените си противоречат, защото все още знаем ПРЕКАЛЕНО МАЛКО за заобикалящият ни свят! Всеки ден научаваме нови неща, всеки ден се правят разни открития..., а това неизменно води до промени във наложените твърдения до момента! В един момент получаваме нови факти, които променят нещата!

Това е като в медицината - там всеки симптом е важен, за да се определени дигнозата и ако в един момент след започнало лечение се появи нов симптом (КОЙТО ПРОСТО ВИНАГИ СЕ ПРОЯВЯВА ПО-КЪСНО)... това означава ли, че докторите са сгрешили?! Не, не са! До момента те се лекували това заболяване, което има такива симптоми като на болният, това, че изведнъж се появява още един симптон, който показва, че болестта е друга... вината не винаги е на лекаря! Ако наистина новият симптом е от ключово значение за поставяне на диагнозата, нормално е докторите да сбъркат в началото до появата на симптома! Същото е с науката! Всяко едно открие, което правим ежедневно е в ролята на нов симптом и това откритие може да промени коренно цялата картинка! Така че логично е учените да спорят по м/у си! Но точно благодарение на тези спорове сега знаем толкова много, защото ако хората не бяха спорили... нямаше да има и такива,които да се хванат да проверят кой крив, кой прав и да излезе истината на яве! Лошото при религията е, че и да искаме няма как да проверим кой крив, кой прав! Каквото и да правим... няма как да докажем, че господ съществува! А след като няма доказателства, че той съществува... следователно ТОЙ НЕ СЪЩЕСТВУВА! Не е важно какво твърдиш и какво знаеш... ВАЖНО Е КАКВО МОЖЕШ ДА ДОКАЖЕШ!

Ами първо, както на теб ти изглежда глупаво Бог да е създал света така и на мен ми изглеждат глупаво теориите на Дарвин и взрива!
Какво , еволюирали сме от маймуни до човек ли, ами защо сега от маймуните не се получавта хора тогава :mrgreen: Странна работа, как така тази еволюцивя оизведнъж е спряла :mrgreen: Скоро може някой да каже, че сме произлезли от крокодил ;)
И да го докаже, е и! След време ще се появи друг и друго ще каже и него ще го последват хора.... И така безкрай! Разбираш ли, че на мен тези неща са ми повече от смешни....
За количеството информация, ок има доста още да се получава, но не се ли замисляш как едно по едно отпадат доказнаите теории с годините на които са вярвали толкова хгора? И какво излзиа, че считаната доскоро истина на която са вярвали толкова хора всъщност не е истина и е била заблуда?
Не, мерси, препдочитам да вярвам в съществуването на Бог, отколкото в разни теории, които някой ще дойде и ще обори след седмица, месец, година или 100!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 окт 2010 19:41

mistreated написа:
v.r.s. написа:Аз ходя редовно на Литургия всяка неделя и когато има Църковен празник,като много рядко пропускам,само когато има нещо много наложитено като причина,но това се случва наистина рядко. А за чудесата предполагам в нета има описани такива и ще намеря време да ти покажа някои неща,но не вярвам,че и това ще те убеди.

Кои чудеса, документираните случаи на Стигмата?! Само дето доказано всички тези случаи са измами, абсолютно всички!

И как ще докажеш, че са измами? Ти лично си ги проверявал ли? Има хора, които са се връщали от мозъчна смърт! Доказано според лекари и учени незвъможно, но има случаи! И, какво правим, за теб това е нелогично , за лекарите също! Допри да не е чудо, как ще го обясниш, а!
И странно как историите разказани от такива хора съвпадат 1:1! Имам дори близък уверен атеист беше, случиха му се едни не особено приятни неща и в момента разпитва и се интересува все повече от християнските религии! Това е само един пример, като се има предвид, че допреди години не искаше и да чуе за религия!

За това говоря, дори и да има Бог, дори да го види някой атеист и чудо пре днего да стане, той може да отрича винаги!

Както дори и вие да сте прави, ние вярващите винаги ще си вярваме в Бог и ще се оповаваме на него! Накрая всички ще разберем коя е истината, не виждам защо трябва да се обвиняваме един друг! Кой какъв бил?

Върни се в “Свободна зона”