MORSKI написа:Мегън я ми дай дефиниция за истина?

Понеже твоята истина може да не е моя, както и моята да не е твоя!
Аз също зададох иляди въпроси на които никой не отговори! Защо след като твърдите, че вярвате на учените и на логиката, тогава същите тези учени един с един си противоречат и нямат едно мнение? Защо тогава противно на логиката в живота стават неща, които дори същите тези учени не могат да отговорят на тях! Има не един случай в който учените казват, това е нелогично и нямаме обяснение за него! Е, какво правим тогава?
Доскоро се смяташе, че да речем сме произлезли от маймуна, сега било от взрив, след 20 години от какво ще е от цунами ли?
Или пък колко време се е смятало, че земята не се върти! Коперник бил ли е изгорен на клада? Бил е!
И т.н, и т.н! Разбери на мен ми изглежда също толкова нелогично да вярвам на хора, които си противоречат колкото и ти да вярваш в съществуването на Бог

Прав си, че няма всеобща дефинация на понятието "истина" и за много въпроси всеки има свое виждане какво е истина и какво не е.
Питаш защо учените си противоречат? Част от тях знаят, че това, което казват не е вярно и че дрънкат глупости, но го правят, за да създадът някаква евтина сензация, т.е. търсят техните 5 минути слава! Аз лично такива хора не бих ги нарекал учени, но това си е мое мнение.

А вече тези, които са истински учени и все пак спорят по м/у си... причината е в това, че хората все още не сме усвоили дори 20% от науката като цяло! Има толкова много неща, които тепърва трябва да изучаваме, че на човек лошо може да му стане само като се помъчи да си представи целият обем от информация.
А колкото до това от къде е произлязал човека... дали сме от маймуните (аз лично поддържам Дарвиновата теория за еволюцията), дали извънземните са посели живота на планетата ни, дали от Големият Взрив... ддз всеки един от тези варианти ми изглежда далеч по-правдоподобен, отколкото да си мисля, че Господ е създал човека от кал по свой образ и подобие (явно Господ има баси многообразието от образи и примерно в понеделник е жълт, във вторник е бял, сряда е червен, четвъртък е черен, а петък, събота и неделя е на петна в зависимост от комбинацията...

) -
да не говорим, че винаги съм се чудил над следното: Ок ще приема, че господ е създал човека, ако някой ми каже... КОЙ Е СЪЗДАЛ ГОСПОД!!! Нали и той трябва да се пръкне от някъде?! Щом той е създал всичко и преди него не е имало нищо... е той откъде по дяволите се е взел?! Кои са неговите родители? Ами техните? А те къде са живели, или все още живеят?! Нали преди появата на господ не е имало абсолютно нищо и всичко е създадено от него! - ето точно това противоречие мен ме убеждава, че господ няма и че той е една измислица!Та хората, учените си противоречат, защото все още знаем ПРЕКАЛЕНО МАЛКО за заобикалящият ни свят! Всеки ден научаваме нови неща, всеки ден се правят разни открития..., а това неизменно води до промени във наложените твърдения до момента! В един момент получаваме нови факти, които променят нещата!
Това е като в медицината - там всеки симптом е важен, за да се определени дигнозата и ако в един момент след започнало лечение се появи нов симптом (КОЙТО ПРОСТО ВИНАГИ СЕ ПРОЯВЯВА ПО-КЪСНО)... това означава ли, че докторите са сгрешили?! Не, не са! До момента те се лекували това заболяване, което има такива симптоми като на болният, това, че изведнъж се появява още един симптон, който показва, че болестта е друга... вината не винаги е на лекаря! Ако наистина новият симптом е от ключово значение за поставяне на диагнозата, нормално е докторите да сбъркат в началото до появата на симптома! Същото е с науката! Всяко едно открие, което правим ежедневно е в ролята на нов симптом и това откритие може да промени коренно цялата картинка! Така че логично е учените да спорят по м/у си! Но точно благодарение на тези спорове сега знаем толкова много, защото ако хората не бяха спорили... нямаше да има и такива,които да се хванат да проверят кой крив, кой прав и да излезе истината на яве! Лошото при религията е, че и да искаме няма как да проверим кой крив, кой прав! Каквото и да правим... няма как да докажем, че господ съществува! А след като няма доказателства, че той съществува... следователно ТОЙ НЕ СЪЩЕСТВУВА! Не е важно какво твърдиш и какво знаеш... ВАЖНО Е КАКВО МОЖЕШ ДА ДОКАЖЕШ!