Мнениеот g3_ev2 » 09 окт 2010 17:42
Саудитска Арабия е много добър отбор, техничен, добре използващ ширината на терена при атака и разполагащ с отлични стрелци. За нас ще е трудно изпитание. Срещу Уелс, особено в първото полувреме, аз поне забелязах неоправдана индиферентност от наша страна към разиграването на противника около централната линия, та чак до 10 -15 м. вътре в нашето поле. Ние предпочитаме да покриваме повече пространствата, в които се проявява ефекта от подготвяната атака на противника, което ми се струва погрешно. Този подход, нека да си припомним, ни донесе много неприятности срещу шведите, хърватите и т.н. Нужно е, мисля, по-ефективно "тормозене" на противника в стадия на разиграването, тогава атаката им ще става по бавна или ще отиде в по-ненадеждно (за тях) направление. За това е нужна синхронизирана работа на активните лица от нашата атака при първото овладяване на топката от противника, да не се допуска бързо да стабилизират владението на топката и да ускорят. Друга слабост, по мое мнение, беше, че нашите не използват ширината на терена за стабилизиране на овладяна топка с бърз преход в атака, а директно след овладяването, в тесен надлъжен участък, инициират атаки с недобро колективно владение на топката и атаката ни бързо угасва. При контраатака това би било чудесно, но пък, както споменах по-горе, пускаме противника в голяма дълбочина на нашето поле и дългият пас отива неточен. Според мен, мачът със Саудитска Арабия е подходящо място да се пробват решения на тези проблеми в нашата игра. И, разбира се, да се търсят подходящи актьори за тях.