Не знам дали някой си спомня но срещу Полша на предното световно , паднахме по абсолютно едентичен начин! Отново водейки в края на 4ия гейм с 20 на 23 , там даже с 3 точки и отново шанса не на наша страна Ей тва е основната разлика между нас и страни като Италия и Бразилия при които късмета(и съдиите) винаги е с тях Дано все пак Куба победят защото показаха че наистина заслужават А на нашите момчета искам да им кажа голямо БЛАГОДАРЯ за това че винаги ни карат смело да мечтаем! Дано най накрая следващото световно мечтите станат реалност

Няма смисъл да обвиняваме момчетата, да и мен ме е яд , и мен ме боли , а тях във пъти повече ! За някои това беше и последен шанс , вероятно и заради това Владо си изпусна нервите, но съм убеден че съвсем скоро ще се извини за думите си!!! Няма смисъл да обяснявам на всички тия дето се пенят и които не са излизали пред мрежата , нито са забивали през живота си, камоли срещу блок, че морето не е до колене! Нищо не става механично , както някой "разбирач" написа , всичко минава през главата на играча за стотни от секундата: да види блока пред себе си , да види на полето къде са играчите , да реши дали по правата , дали по диагонала или по блока да играе!!! Кой и каквото да каже факт е че нашите момчета са сред най добрите в света и то от доста години вече! За което искрено им благодаря и пожелавам тази загуба само да ги направи още по силни!
Определено си мисля че малкото което винаги не ни достига е това че нямаме психика на победител , а се водим по емоциите! Винаги във важни моменти се пропукваме и именно за това мисля че Пранди е човека който може да ги научи да мислят така (че могат да победят всеки). Въпреки че на това световно забелязах доста промяна в тактиката ни от преди 5-10 години например. Това не ми допадна особенно , поради причината че отбора не играе нашия си стил. Пранди залага на по дбра защита и по малко грешки на сервиз , показатели в които никога не сме биле добри , а и няма как да бъдем след като имаме играчи по над 2 метра които не са особенно пъргави в защита и при положение и че не използват максималната си сила на сервиз стават лесна плячка в атака. Не може да се разчита че само блока ще ни измъкне , колкото и добър да е той!Ние не сме отбор като Италия, Испания,Франция които имат по 1 двуметров играч и разчитат предимно на защитата и техниката си! Имаме сила и мощ които е глупаво да не използваме! Куба играха точно това което ние допреди няколко години - мощен сервиз(макар и с доста грешки) мощна атака(не толкова технична) и без страх! Лично на мен това най много ми липсваше в нашия отбор! Дано все пак треньора проумее това и върне малко от силата в играта ни! И въпреки това момчетата показаха воля и се бориха и за това заслужават само адмирации! Поражения има и ще има но от такива загуби се взимат поуките и те трябва да правят отбора още по силен! Успех