marmi52 написа:
1. Написал съм: "БЛИЗО 100-милионна държава" ..., но това са подробности.
Позволи ми да не се съглася и с останалите две твои точки:
2. Говориш, че Турция е 50 години в икономическо отношение преди България, но трябва да уточниш, че става въпрос за европейската част на Турция, която е само 8% от общата територия на Турция.
Останалите 92% азиатска част, далеч не са толкова развити, а да не говорим, че оттам населението с удоволствие би се преселило в плодородните български земи, когато няма да има граници !
3. Никакъв "гарант" не може да бъде Турция за нашата сигурност !!!
Тя винаги е имала имперски амбиции и е била агресивно настроена спрямо по-малките си съседи - справка Кипър, който и до днес е разделен на две заради Турция.
Ти, май не си разбрал, че не е нужно да има военна инвазия от страна на Турция спрямо България - те просто ще ни претопят заради огромния си брой, когато границите отпаднат !!!

1. Приемам, че за теб 30% разлика в числото на населението са подробности. Това е все едно твоят любим клуб „Славия” (ако не греша) да има 10 вместо 7 шампионски титли.
2. Това за „плодородните” български земи си го запомнил от учебника по география по времето на Тато, май?!

Сега нещата са малко по-различни. После, за да се преселят във България, тези турци от Анадола или където и да е, трябва да имат някакъв поминък. Те хората у нас в провинцията нямат работа и всичко бяга в София, която вече е събрала почти 1/3 от населението на България, че за пришълците ли ще има!? Ако не си намерят работа в Истанбул, те бягат за Германия, вЕрвай ми.
4. Турция е гарант за нашата сигурност, доколкото тя е наш съюзник в НАТО, има една от най-големите армии в света и е наш добър съсед.
5. За Кипър съм доста наясно по въпроса, работил съм там. Това е един вековен спор между Гърция и Турция, който нас не ни касае.
6. Мисля че с предишните отговори съм ти отговорил и за „инвазията”. Такава ще има със сигурност, но от бедняци, за които България ще бъде временно убежище по пътя към Западна Европа.

"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров