От утре стадион "Българска армия" вече не е на ЦСКА

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: От утре стадион "Българска армия" вече не е на ЦСКА

Мнениеот blue avalanche » 01 сеп 2010 12:57

vaskonti написа:
blue avalanche написа: Добре!Ние сме в голяма заблуда с разни там укази!Защо някой цесекар не ни "осветли" по въпроса как,точно,е създаден ЦСКА?На някоя полянка,може би?Ха,сетих се-виж ми подписа! :lol:

Защо феновете на ЦСКА трябва да доказват митове измислени от фенове на Левски? Аз искам вие да докажете това, което твърдите. Не знам как ще го направите, след като половината ви история е изградена върху митове и върху спомени на един единствен човек.

Добре,бе!Зачеркваме всякакви митове,легенди,предания и чакаме вашата версия.Все пак не сте с "непорочно" зачатие,предполагам.Би трябвало да имате някакъв произход,нали?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 01 сеп 2010 13:08

honda написа:
vaskonti написа:Ако Арсенал има връзка с оръжеен завод тя е точно такава, каквато е връзката на ЦСКА с Армията.
Искам да ти напомня, че не феновете на ЦСКА поддържат мита за Указа. За феновете на Левски той е на едно от първите места в дебелата им книга с митовете. Аз просто искам да повтърдят поне един от тези митове.

Лично за мен връзката въобще не е точно такава. Все пак едното е име частен оръжеен завод, а другото е име на държавна институция. Едното принадлежи на собственика и се издържа от него, другото е държавна институция принадлежи на държавата и се издържа от държавния бюджет- за мен разликата не никак малка.
Лично за мен дали е съществувал въпросния указ не е толкова важно. На всеки е ясно ,че ЦСКА е създаден от хора от най-висшето ръководство на БКП. Дали заповедта за създаване на ЦСКА е била писменна или устна за мен няма разлика. Ако си служил някога в Армията знаеш ,че там без заповед нищо не се прави. Всеки може да си отговори кой може да даде заповед на която изпълнители са министъра на отбраната и началника на политическо управление на Армията?

Единствената разлика е, че едните са частно дружество с частни капитали, другите се издържат от държавата. Ама да ти напомням ли, че едно време не само ЦСКА са се издържали с държавни пари, а и всички останали клубове? :) До колко това има каквото и да било отношение към идентичността на даден клуб и особено към неговото прозвище е прекалено субективен въпрос. За мен едно прозвище е нищо повече от формално наименование на нещата и е абсолютно безсмислено да се рови защо е точно такова, а не друго. Така или иначе ЦСКА има най-малкото историческо основание да носи прозвището "армейци". А какво е прозвището на Левски? Очевидно не е "левскари", не е и синя лавина, тъй като нямате нищо общо нито с Природата, нито пък с Планинската спасителна служба. Ако трябва да гледаме чак толкова буквално на нещата като вас, може би трябва да бъдете "учениците"(ако приемем за истина историята за будните младежи зад НДК).
За теб не знам дали е важен тоя Указ, но за Митологията е едва ли не жизнено важен. И не феновете на ЦСКА са го направили такъв. Вие твърдите под път и над път, че го има, не ние. Е, аз искам да го покажете.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 01 сеп 2010 13:10

blue avalanche написа:
vaskonti написа:
blue avalanche написа: Добре!Ние сме в голяма заблуда с разни там укази!Защо някой цесекар не ни "осветли" по въпроса как,точно,е създаден ЦСКА?На някоя полянка,може би?Ха,сетих се-виж ми подписа! :lol:

Защо феновете на ЦСКА трябва да доказват митове измислени от фенове на Левски? Аз искам вие да докажете това, което твърдите. Не знам как ще го направите, след като половината ви история е изградена върху митове и върху спомени на един единствен човек.

Добре,бе!Зачеркваме всякакви митове,легенди,предания и чакаме вашата версия.Все пак не сте с "непорочно" зачатие,предполагам.Би трябвало да имате някакъв произход,нали?

http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=2&t=18427
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
liany
Контакти:

Мнениеот liany » 01 сеп 2010 16:36

Армията НИКОГА не се е казвала Атлетик парк НИКОГА
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 сеп 2010 18:04

vaskonti написа:
Кашчей написа:
vaskonti написа:Невероятно обяснение. Ако приложиш същата логика как ще обясниш факта, че на Арсенал им викат "артилеристи" или на Уест Хям - "чукове"? Може би едните имат нещо общо с ПВО частите, а другите с Министерството на промишлеността? Ти правиш ли разлика между армейци и "армейци"? Ако не, ще ти кажа каква е разликата - едното има буквално значение, другото е просто прозвище.

Виж им емблемите на тези отбори и тогава ми задавай подобни въпроси!

Значи викаш ако ЦСКА си направи емблема с някакви армейски знаци името на отбора изведнъж ще придобие смисъл?

Смисъл ще придобие прозвището "армейци".Името ви в момента не означава абсолютно нищо, а е просто набор от букви.Дори не е абревиатура.От четерите букви, само К има смисъл, като Клуб, другите са с празно съдържание.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 01 сеп 2010 18:19

Кашчей написа:Смисъл ще придобие прозвището "армейци".Името ви в момента не означава абсолютно нищо, а е просто набор от букви.Дори не е абревиатура.От четерите букви, само К има смисъл, като Клуб, другите са с празно съдържание.

Ами ще се прекръстим като ТНС :idea: Примерно може да се регистрираме като Цяла София Крещи Армейци АД ;)
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 сеп 2010 18:30

TPAKTOP написа:
Кашчей написа:Смисъл ще придобие прозвището "армейци".Името ви в момента не означава абсолютно нищо, а е просто набор от букви.Дори не е абревиатура.От четерите букви, само К има смисъл, като Клуб, другите са с празно съдържание.

Ами ще се прекръстим като ТНС :idea: Примерно може да се регистрираме като Цяла София Крещи Армейци АД ;)

Пак те е налегнала грандоманията :mrgreen:
Цяла София-как пък не :mrgreen:
В тоя дух да питам, дали в Англия има лозунг от сорта "Англия значи Ман. Юнайтед/Ливърпул/Арсенал"? :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 01 сеп 2010 18:35

Кашчей написа:
TPAKTOP написа:

Пак те е налегнала грандоманията :mrgreen:
Цяла София-как пък не :mrgreen:
В тоя дух да питам, дали в Англия има лозунг от сорта "Англия значи Ман. Юнайтед/Ливърпул/Арсенал"? :mrgreen:

Има бе! Гаранция! Аз с очите си съм виждал билборд в Ливърпул който гласеше "Ливърпул градът на Евъртън" Сериозно!
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 сеп 2010 18:41

TPAKTOP написа:Има бе! Гаранция! Аз с очите си съм виждал билборд в Ливърпул който гласеше "Ливърпул градът на Евъртън" Сериозно!

Ми то, като в София ще да е-София значи ЦСКА, пък левскарите повече от вас :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 01 сеп 2010 18:44

Кашчей написа:
TPAKTOP написа:Има бе! Гаранция! Аз с очите си съм виждал билборд в Ливърпул който гласеше "Ливърпул градът на Евъртън" Сериозно!

Ми то, като в София ще да е-София значи ЦСКА, пък левскарите повече от вас :mrgreen:

И кой го казва? Едно допитване през интернет което не е никак обективно защото се взема мнението на тези хора които имат достъп до интернет. България има застаряващо общество. Пенсионерите са много! Много от тях са фенове на ЦСКА => ЦСКА има повече фенове! :mrgreen:

Върни се в “ЦСКА”