Песен за 2012

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Песен за 2012

Мнениеот TPAKTOP » 18 авг 2010 23:29

Неискам да почвам да си мечтая да направим същия фурор като през 1994год ама току що попаднах на песента която се въртеше през цялото лято на същата година! Аз съм роден 1985год бил съм на 9 год и може би точно това "Незабравимо американско лято" ме е подтикнало към футбола като спорт!
Помня как за първи път в смисления си живот видях една единна България без това да го обвързвам политически. Помня как на почти всяка тераса имаше националния трибагреник и беше гордо развяван. Сега дори на националния празник(3ти март) нямаме смелостта да искараме националния флаг през терасата! Истината че като девет годишно дете аз запомних невероятния успех на българския национален отбор освен с играта и празненствата с една велика песен. Дали е велика е друг въпрос ама обвързана със случките които нарисуваха нашите национални герои си остана незабравима!

Интересното е че след тази невероятна песен всички почнаха да правят песни за всеки турнир на който нашите отбори се класират! Всякакви певци без гласови данни и обвързани с поп-фолка се опитваха да направят по някой лев от любовта на феновете към футбола. Всеки път в който някаква представителна песен е обвързана с чалгата България я получава много силен шамар в лицето. Смятате ли че за Евро 20012 трябва да се забрани със закон изпълнението на чалга песни обвързани с националния отбор?
*Не ми гледайте аватара! В него ми харесва само идеята ;)
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
Masaba
Контакти:

Re: Песен за 2012

Мнениеот Masaba » 18 авг 2010 23:39

Друго си е

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 18 авг 2010 23:44

Masaba написа:Друго си е

Гласови умения - -1
Танцови умения - -1
Визия - -1(да подчертая просто Кали ми прилича на прости****ка на този кли иначе е хубава жена ;) )
Аранжимент - -1
Текст - +1
Общо: -3
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 18 авг 2010 23:51

Трактор, тази песен за Пеневата чета е уникална и всеки път,като я слушам настръхвам припомняйки си какво беше. Бях на осем години, но дори и на 88 да стана, пак ще помня това велико лято. Тогава цялата страна беше щастлива и навсякъде се чуваше само едно: Българи, юнаци :) Относно темата, мисля, че за да има песен за Европейското през 2012, първо ние трябва да се класираме там. Иначе в момента трудно мога да посоча някой съвременен български изпълнител,който може да изпее такава песен. :roll: От едната страна седят "иконите" на чалгата - Константин, Борис Дали, ромчето Илиян и Милко Калайджиев, а от другата на първо време ми идва Миро,който също според мен не става за футболна песен 8-)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 19 авг 2010 00:02

Няма нищо лошо някой, който има желание, да създаде песен в чест на националния отбор. Все пак тези песни не са някакъв официален химн, а просто изразяват подкрепа към отбора. Официалните песни на първенствата (без значение световни или европейски) също не са някакви невиждани хитове, които да оставят следа в историята на музиката.
Ето тази песен, например, лично на мен ми харесва.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 19 авг 2010 00:40

А клипът към песента на Кали е сниман на ст. Христо Ботев, Враца... :? 8-)

Потребителски аватар
devildriver
Контакти:

Мнениеот devildriver » 19 авг 2010 01:17

TPAKTOP написа:Неискам да почвам да си мечтая да направим същия фурор като през 1994год ама току що попаднах на песента която се въртеше през цялото лято на същата година! Аз съм роден 1985год бил съм на 9 год и може би точно това "Незабравимо американско лято" ме е подтикнало към футбола като спорт!
Помня как за първи път в смисления си живот видях една единна България без това да го обвързвам политически. Помня как на почти всяка тераса имаше националния трибагреник и беше гордо развяван. Сега дори на националния празник(3ти март) нямаме смелостта да искараме националния флаг през терасата! Истината че като девет годишно дете аз запомних невероятния успех на българския национален отбор освен с играта и празненствата с една велика песен. Дали е велика е друг въпрос ама обвързана със случките които нарисуваха нашите национални герои си остана незабравима!

Интересното е че след тази невероятна песен всички почнаха да правят песни за всеки турнир на който нашите отбори се класират! Всякакви певци без гласови данни и обвързани с поп-фолка се опитваха да направят по някой лев от любовта на феновете към футбола. Всеки път в който някаква представителна песен е обвързана с чалгата България я получава много силен шамар в лицето. Смятате ли че за Евро 20012 трябва да се забрани със закон изпълнението на чалга песни обвързани с националния отбор?
*Не ми гледайте аватара! В него ми харесва само идеята ;)

Песента е много тъпа,напълно в соц. стил,явно щом си роден 1986-а не си слушал първата простотия на футболна тематика-Мексико на Братя Аргирови.1986-а с тази песен преди първенството заведенията привличаха клиенти,след първенството ги гонеха с нея.В България винаги на власт е била социалистическата естрада,която за съжаление все още бълва продукция или новосъздадената след 1990-а чалга/чиято рожба е нашта система 4-4-2/.Аз лично съм ходил и на двете европейски първенства с наше участие и съм се срамувал,че през целия мач агитката ни си знае само едно-българи юнаци/.Лицето Слави от късно вечерно шоу по национална телевизия също има голяма заслуга за изпростяването на българският народ,но това е друга тема.
За да има мир-чалгата в Сибир.http://www.youtube.com/watch?v=Q4An1d4r ... er&list=UL

Потребителски аватар
hristov25
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Мнениеот hristov25 » 19 авг 2010 01:42

Ето и моята любима песен беше от албума на Каналето "Франция здравей"

Всъщност по темата благодаря на Трактора, че е сложил песента посветена на САЩ 94, бях я забравил. Въпреки, че бях на годините на Трактора помня, че бяха написани и изпяти доста песни може би, защото в онези трудни времена това което направи националния ни отбор беше награда за всички в България.

Дали това някога това ще се повтори и ще преживем националното си обединение отново. Сигурно някога пак ще гледаме успехите на националния си отбор и пак ще бъдем велик отбор. Няма да е все така.

ПС: Който е сложил в нета песента на Кали ни е урочасал, говоря за надписа в началото. ;)
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
[center]Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
Image[/center]

Потребителски аватар
bultras4e
Контакти:

Мнениеот bultras4e » 19 авг 2010 01:43

От 2004 не бяха лоши песните,нито на Слави,нито на Д2 по мое мнение:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2n1LDurPMCw[/youtube]
[wrapimg=]http://static.football24.bg/cache/470x0/assets/2013_novi/a/botev/todor_nedelev1.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 19 авг 2010 01:47

Сега се сетих за още една култова песен от онези времена :)

[center][/center]
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”